Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz gbors #3347 üzenetére

    Igen, csaképpen olvass bele a topikba, kb. azzal kezdődik a kártyák élete, hogy feljebb tolják a limiteket, hogy ne antiboost-oljon. Másfelől referencia kb. nem is létezik 970-ből. Márpedig míg a 970 erősen "antiboost" 145W-os TDP-vel, (és a 980 is 165W-al) addig a 290 nem igazán dobálja az órajelet a 250W-os TDP miatt.

    Nem tudom, mik most a "hivatalos" dátumok, mikor jön az új széria, de nemrég olvastam valahol, hogy már az utolsó simításokat végzik....
    Márpedig a Fiji nagyon ígéretes a HBM-el, a Tongával is nagyot dobbanthatnak a 960 és 970 között, és elvileg jön valami a régi pitcairn-ok helyett is. No, meg a feljavított Hawaii. Szóval azért ne temessük őket, a pletykák alapján izgalmas lesz a 300-as széria. Csak jönne már végre. :R

    (#3349) rocket: Értem, de ettől nem lesz fair az összehasonlítás. Az Nv tényleg nagyot lépett üzletileg a Maxwell-ekkel, ez tagadhatatlan, sokakat megnyertek maguknak, a 970-es disznóságaival együtt. Ez látszik a számokban is. Érdekes kérdés, a 970-es "tévedés" nélkül hogyan alakultak volna a számok, de ezt már sosem tudjuk meg.

    Az AMD az elmúlt 6 hónapban semmi feltűnőt nem csinált, de ugyanakkor megjelent egy Tonga, ami az első fecskéje az új architektúrájuknak. Más kérdés, hogy több okból sem lett körülötte nagy felhajtás, de ez abszolút szándékos volt. Most annyi történt, az Nv lépett először nagyot, ugyanakkor így az AMD-nek lesz lehetősége jobban belőni az új termékeit a konkurencia cuccainak ismeretében. Persze, addig eladásokról maradnak le, de ez legyen az ő bajuk.

Új hozzászólás Aktív témák