Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Dtomka #1102 üzenetére

    Hát most kijön a 8 magos coffee lake. Ezzel az Intel kiegyenlíti a magok számát. IPC előnye már nincs, ez annyival lesz gyorsabb, Amennyivel magasabb frekvenciát el tud érni. Nagyon ütős cucc lesz, annyi szent. Ha az amd nem tud előrántani egy 4.6-4.7-4.8GHz -en ketyegő 2800X-et, akkor meg is fogják kérni az árát. Utóbbira én látok némi esélyt: a ryzen 1 esetén is megfigyelhető volt, h a korai példányokhoz képest a később gyártottak alacsonyabb feszültségen tudták tartani a frekvenciákat, ezért kevésbé melegedtek. Aztán persze az sem kizárt, hogy egy biztosan nem nyerhető harcba nem megy bele az AMD, hanem a jó chipeket eladja threadripperként.

    Ami a 8 magos coffee laket illeti, már a hatmagosnál is megfigyelhető volt, hogy figyelmen kívül hagyja a tdp keretet. Tehát az várható, hogy elképesztően sokat fog fogyasztani. Per definíció, 95W TDP-be full terhelés alatt a 3.6GHZ alapórajel mellett fér bele. Ez egyébként pont semmivel nem jobb a ryzenhez képest. A többlet már tényleg csak az elérhető max frekvencia. (+17%)

    Szóval egyelőre az AMD nem veszi át az elsőséget. A zen2 lesz csak esélye.zárni a különbséget. De az sejthető, hogy ellépni nem fog tudni. Tehát a verseny folytatódik.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Aktív témák