Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz kisfurko #61583 üzenetére

    Én ezt abszolút elfogadom ebben nem is akarok vitázni, mert annyira nem is értek hozzá.
    A Gsync egy levédett márkanév , maga a hardveres eljárás már jó ideje több verzióban levédett szabadalom a részükről, de ilyen van szinte mindegyik cégnek. meg még van ilyen jó pár, elfogadott is meg nem is..[link] [link]

    Maradnék kiindulásnál ki ki után lépett.
    Szerintem a sztori a következő volt.
    2013 októberben mutatta be az NV a G-Sync-et Montreal-ban.
    Aztán 2013 december végen mar voltak monitorok is..
    Utána AMD csinált egy bemutatót laptopokon, mikor ezt meglátta, az eDP-ben található VRR-el csinálták ezt, ami már 3- 4 éve akkor a eDP szabvány része volt . tehát nem egy freesync volt az csak egy sima eDP, driveres támogatással, kb zero melóvel.
    Az NV által bemutatott G-Sync viszont külső monitorokra volt VRR támogatással és innen született az ötlet az AMD részéről a meglévő Vesa eDP és az Nvidia külsőmonitoros G-Sync támogatásból ötvözve tulajdonképpen átrakatta a eDP-t a DP 1.2 specifikációba, ami amúgy nem lett volna eredetileg. Ez egy okos húzás volt.

    Azért tudta az AMD olyan gyorsan demózni a FreeSyncet laptopokon, mert csak módosítani kellett hozzá a VGA drivert, és erre használni a már ott lévő 2009 -es eDP szabványt...
    A laptopokban nincs monitor vezérlő chip, a GPU közvetlenül kommunikál a kijelzővel, viszont az asztali monitorokban meg van, amik nem támogatták a VRR-t, ezért az NV csinált magának egy monitor vezérlőt , aka a G-Sync modult, az AMD pedig megvárta amíg a monitor vezérlőbe bekerül a VRR-t.
    Ezért kellett várni tulajdonképpen éveket FreeSynces monitorokra, mert kellett hogy a monitorokba megfelelő VRR támogatású vezérlő kerüljön tehát az is hardveres fejlesztést igényelt, Nvidia pedig nem várt hanem kicserélte a hardvert és így kb 1,5- 2 év előnyt nyert.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák