Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz KillerKollar #52097 üzenetére

    Biztosan tudták, csak a GDDR6X egészen más árszinten mozog, mint a GDDR6. Tehát nekik meg volt kötve a kezük. Ugye a GDDR6 esetében van 2 GB-os stack, tehát egy 16 GB-os kártyához elég nyolcat használni. GDDR6X-ből csak 1 GB-os stack van, ergo dupla memóriához dupla mennyiségű chip is kell. Bármit is látnak, a dolgot megölte az, hogy az árba ennyi chip nem fér bele. Veszteséggel meg egyik cég sem kezdi el árulni az új generációt. Az túl nagy hülyeség lenne.

    Az NV-nek az a biztonságos út, ha megvárják, amíg a Micronnak kész lesz a 2 GB-os GDDR6X stackje. Ez februárra reális, legalábbis a Micron ekkora ígérte korábban. Tavasszal tehát már lehet hozni frissítéseket a kiadott GeForce-okra, dupla memóriával. És tavaszig tényleg nem sok olyan játék lesz, ahol a 10 GB-os kapacitás drámaian kevés lenne. Tavasztól kezd el ez a dolog bedurvulni, de akkorra meg bőven lesznek nagyobb VRAM-mal rendelkező GeForce-ok.

    Igen a 8 GB is kevés lehet, nem véletlen, hogy az egyel kisebb Navit 12 GB-tal tervezi az AMD. De nekik sokkal könnyebb ám mozogni a GDDR6 és az infinity cache miatt. Az NV-nek nincs infinity cache számukra nehézkesebb a mozgás most. Ezen kár törniük magukat, mert változtatni nem tudnak rajta, a fő cél, hogy tavasszal legyen egy frissítés.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák