Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz b. #44238 üzenetére

    A felvetés arról szól, hogy
    - az USA-Kína kereskedelmi háborúzás árt Kínának, főleg a Huaweinek
    - a Kínai kormányzat befolyással tud lenni mindenre, ami Taiwanban, azaz a TMSC-ben történik
    - itt a lényege: ennek a politikai nyomásnak a hatására a TSMC a Huaweit előbbre sorolja mind az Apple,.mint az AMD igémyeihez képest.
    (Igen, itt az az állítás, hogy nem az van, hogy pénz beszél, kutya ugat, hanem hogy a kínai kormány nyomására ad vagy nem.ad több kapacitást a TSMC az AMDnek, illetve cicózik vele, hogy mit milyen nodeon gyártson.
    Ezt a politikát a háttérben sejtető állítást némileg alátámasztja az is, hogy a hetekben Trump felől problémaként felmerült, hogy az AMD termékei közül egy sem készül amerikai földön, a TSMC meg nem akar ott üzemet.nyitni)
    - a TSMC cicózása az AMD-t nehéz helyzetbe hozza, folyamatosan termékmegjelenéseket kell elhalasztani.
    (Valóban, számos alkalommal felröppent, hogy a TSMCnek nincs elég kapacitása? Amit mindig lecsaptak azzal, hogy de vaaan. Csak hát akkor hol vannak a termékek?)
    - és a vége: vajon az AMDnek kárt okozó cicózás miatt az AMD át fog-e vinni legalább bizonyos termékeket a samsumghoz, ami ugyan gyengébb node, de olcsóbb, vagy legalább fenntartja-e ezt az opciót ezzel igyekezvén kikényszeríteni a tsmctől a nagyobb 7nm kapacitást.

    Szóval nyilván nem egyszerű átvinni egy designt, de ha az a kérdés, hogy piacra tudod-e dobni a terméket, vagy csak paperlaunchozol, akkor elgondolkodtató.

    Persze itt a kérdés a történetben az, hogy a huawei miatt a kínai korkány valóban tud-e hatást/nyomást.gyakorolni a TSMC amerikai partnereinek juttatott kapacitásra.
    Szerintem egy remek elmélet.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák