Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz smkb #4104 üzenetére

    Az nem jó, mert az nem állandó vezérlés. Ha az órajelet fixre korlátozod, akkor az nem állandó fogyasztást jelent, és előfordulhat, hogy a termék fix órajel mellett ingadozik a fogyasztásban. A cél 300 watt alá menni, nem pedig jelentősen 300 watt alá menni. Akkor is szabványos a kártya, ha a fogyasztás a teszt alatt 290 és 300 watt között alakul. A PowerTune azt éri el, hogy a fogyasztás legyen egy állandó határértékhez kötve (legyen az bármi), és úgy állítja be az órajelet, hogy a termék ne fogyasszon többet, miközben mindig a maximális teljesítményt nyújtja. Így hozható ki a legmagasabb teljesítmény egy adott fogyasztási határ alatt.

    Természetesen az NV is csinálhat valamit, hogy 300 watt alá vigye a saját termékét. Ez nincs megtiltva. Van a GeForce GTX 580-on egy power monitor. Ebben beállítható egy határ. Ha a GPU energiafelhasználása ezt túllépi, akkor a vezérlő kiadhat egy pihen parancsot. Ezután a GPU nem dolgozik tovább, amíg nem érkezik a tovább parancs.

    Gyakorlatilag a cél ugyanaz. A megvalósítás különbözik. Az NV rendszere nem állít órajelet, de leállíthatja a munkafolyamatot. Az AMD rendszere olyan, mint a CPU-kban a turbo, csak nem pozitív, hanem negatív órajelezéssel. Nem pihenőt ad, hanem megmondja, hogy állítsd lejjebb az órajelet, és dolgozz tovább.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák