Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz #45185024 #35873 üzenetére

    Két dolog lehet a háttérben:
    Gyorsítót nem olyan bonyolult csinálni, mint gpu-t szerintem az, hogy az nagy tech cégek mellett a PEZY meg egy másik cég is labdába tudott rúgni ezt jelzi. VAlószínűleg ilyen ML gyorsítót is könnyebb csinálni ,mint GPU-t. Azt nem tudom, hogy az AMD, az nvidia és az intel, valamint az ARM és a PowerVR mellett milyen tényleges létjogosultsága lehet még további saját GPU-nak? Mi lehet az oka, hogy nem kifejezetten HPC gyorsító, vagy ML gyorsító, vagy esetleg blokklánc gyorsító készítése a cél, hanem kifejezetten GPU? Előbbi három célterület nem igazán megoldható mobillalm tehát itt az ARM és a PowerVR kiesett. Viszont a Samsungnak meg nincs olyan terméke, ahová el tudná lőni az előbbi három terület kiszolgálására szükséges nagy gpu leeső morzsáit.

    A másik lehetőség az az, hogy abban látnak lehetőséget - ami legalább ennyire kétes -, hogy a MS kiveszi a win32-t a windowsból és akkor jöhetnek az ARM magos windows gépek - mobil, NUC, desktop, ami a csövön kifér. Bár azt nem értem, hogy ha ebben lehetőség van, hogy lehet, hogy az ARM és az Imagination ezt hogy nem látja, vagy miért van kellően nagy üzleti lehetőség a saját GPU-ban az ARM és a POwerVR helyett?

    Hacsaknem az, hogy a Samsung tudja, hogy olyan erős GPU-t se az ARM se az Imagination nem fog készíteni, ami a mobil/NUC/desktop aRM windows gépekbe ÉS HPC/ML/BC piacra is megfelel. Ezzel tulajdonképpen a Samsung közvetlenül és pontosan az nvidia versenytársaként szállna be a piacra. Majd.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák