Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz FollowTheORI #34480 üzenetére

    Az AMD-nél hierarchia van. Ha nem rendelsz eleget, akkor a másodvonalba száműznek. Jelenleg a Giga és az MSI tizedannyi Radeon GPU-t sem rendel, mint a TUL vagy a PC Partner. Egyáltalán miért lenne magától értetődő, hogy elsődleges partnerekként tekintsenek rájuk? Ha neked van egy üzleted, akkor te is azokat a partnereket részesíted előnyben, akik a legtöbbet rendelik. És hiába számít névnek a felhasználóknál az MSI vagy a Gigabyte, rendelési tételben meg sem közelítik a TUL-t vagy a PC Partnert. De ez amúgy az NV-nél is így van. Náluk is messze a Palit, illetve a Foxconn rendel a legtöbbet. Partneri szinten az MSI és a Giga a futottak még kategória mindenhol. Nem véletlen, hogy az alaplappiacból élnek meg és nem a VGA-piacból.

    A 8 GB-os Vega 10-ből már nem gyártanak referenciát az AMD direkt rendelésére. Ez azért van most így, hogy ne kapjon fix tételt a TUL, hanem legyen nagyobb az alaptétel, így a főbb partnerek nagyobb készlethez jussanak (és az MSI, illetve a Giga nem főbb partnerek, apró cseppnek számítanak a hatalmas tóban). A 16 GB-osból még mindig fix tételt kap a PC Partner és a TUL, de ez nagyon kevés hardver. Alig a 10%-a az összes Vega 10-nek. Ez itt nyilván speciális üzlet, mert az RX mellé kell a Frontier, a Pro és az Instinct.

    Az AMD számára pedig értelmetlen megtartani ezeket a GPU-kat. Nincsenek VGA-kat gyártó üzemeik. Maximum kulcstartóként adhatnak túl rajtuk. Az egy tévedés, hogy a referenciahardvert ők gyártják. Leadják a TUL-nak a specifikált gyártósort és azon készülnek. Amikor megszűnik maga a referencia, akkor az történik, hogy a TUL számára nem lesz meghatározva egy fix specifikáció, és egy fixen előírt mennyiség, amit le kell gyártani, illetve a kisebb partnereknek, meghatározott mennyiségben oda kell adni. Tehát a gyártóknak maguknak kell odamenni a TUL-hoz, és rendelni tőlük VGA-kat, már ha a TUL-tól akarnak rendelni, mert van rengeteg opció még, lásd PC Partner, Flextronics, Foxconn, Palit, stb. Tehát effektíve a Gigabyte és az MSI mehet akárkihez, csak a referenciamodellnél vannak kötött mennyiségek.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák