Új hozzászólás Aktív témák

  • Sirandrish

    legenda

    Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget a témával kapcsolatban, a tegnapom ezzel telt, de sikerült beállítanom számomra elfogadhatóan az a forrófejü 5800X3D-t.. Féltem hogy én adom meg magam hamarabb, de sikerült betörni!

    Először is elég sokat finomhangoltam a ventik fordulatszámát, és nem csak a procihűtőjéét, de a hátban lévő másik 3 ventijét is, hogy durván együtt mozogjanak, és ne össze vissza, így gyakorlatilag teljesen megszüntek a fel-felpörgések. Szépen fokozatosan gyorsul, így lényegében nem is hallom, mert 50-60% felé nemigen kúszik egyiksem.

    A proci hőfoka eképpen alakul böngészés közben..

    Sajna a venti fordulatot nem találtam HWinfon belül, de az is hasonlóképpen nézhet ki..

    Ezután azonban még volt a hőfok ami elvileg normális, engem mégis zavart hogy cinebench alatt letáboroz a proci 90fokra, és el nem mozdul onnan..
    Erre sok utánajárás, kérdezősködés, visszaolvasás, etc után megoldást kínált a PBO2 Tuner nevü kis okosság, aminek a használtatához egy videót vettem alapúl..
    Pont így állítottam be az enyémet és láss csodát...

    A jobb oldali oszlop az standard a bal oldali pedig már a Tuner utáni értékeket mutatja. Jól látszik hogy 81fok felé nem megy a CPU még komoly használat mellett sem.(a -30at azóta -25re módosítottam, amivel buktam 2 fokot, de még mindig faja) Ez játékok alatt természetesen még kedvezőbb..

    Ez Hogwarts Legacy alatt készült, de hasonló értékeket kapok Fortnite, és Genshin Impact alatt is. Egyelőre ezekkel sikerült tesztelni. (ott a másik 4 mag is, csak kilőttem hogy ne takarjon ki annyit)

    Szóval kis idő/energiaráfirdítással sikerült kicsit megzabolázni a cuccost, és mostmár kevésbé forrófejü, és a gépem is csendes! :K

    Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

Új hozzászólás Aktív témák