Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    Sziasztok!

    Na remélem holnap már eljutok odáig, hogy sikerül kicserélnem a jelenlegi Ryzen 5 2600X procimat a már itt a beüzemelésre váró Ryzen 5 5600-ra. Tehát ez egy sima, "X" jelölés nélküli példány. Az iránt érdeklődnék, hogy milyen beállításokat érdemes BIOS-ban eszközölni ehhez a procihoz. Tulajdonképpen azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy ennél a procinál mit takar az "Up to 4.4GHz" Boost frekvencia. A 2600x-nél tudtam, hogy terhelés függvényében automatikusan tuningolja magát max. 4.2GHz-ig, de itt mit jelent az "Up to 4.4GHz"?. Mondjuk az, hogy terhelés függvényében kicsit erős, Mert Kiegyensúlyozott, és AMD Ryzen séma beállítása mellet még Desktopon is úgy tekert, hogy szinte füstölt, alig volt mag, 1-2 váltakozva, ami nem teljes terheléssel ment. Egyedül Energiatakarékos energiasémával hagytak alá a kedélyek, amikor is mindegyik mag beállt a 2195MHz-re, Desktop-on is.
    Nos tehát a Ryzen 5 5600-nál mit jelent pontosan a 3.5GHz-es-es alapórajel, már csak azért is mert a 2600X-nek is 3.6GHz volt, mégis többen pörgött ha kellet, ha nem, de ha vissza volt fogva akkor ennél jóval kevesebbel is tudott menni? Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk default-on hagyom a BIOS-t, akkor ennyivel fog tekerni a proci és kész, ugyanakkor ha elkezdem felfelé küldeni szorzót, úgy kb. az a 4.4GHz az a frekvencia amit a gyártó garantál? Ilyenkor ez a proci minden magjára vonatkozik (All Core) szemben pl. az X-es procikkal ahol magonként történik meg automatikusan a Boost-olás?
    Elnézést a sok kérdésért, de nem vagyok már benne, és olyan mélyen sohasem voltam. Érdekelne valamilyen pl. valamilyen alap feszültség beállítás, valamilyen VCore Voltage Offset beállítás, és még más hasonlók, amennyiben van ilyen.

    Előre is köszönöm, és jöhet privátban is, hogy ne szemeteljünk ide, már ha ez annak számít.

    :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák