Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz Skynet258 #7888 üzenetére

    Oké, de mire? :)

    Újabb észrevétel, bár már nem akarok senkit fárasztani, ha sok a flood, kérlek, jelezzétek.

    Idle állapotban lesüllyed a hőfok egészen 38 fokig, majd egy ugrás, és már 48-nál vagyunk. Majd lesüllyed 38-ig, újra ugrás, és ismét 48 fok. Teljesen ciklikus, 5 percen át néztem meredten a montirt. Ez a Ryzen Balanced profil, de ugyanezt csinálja kiegyensúlyozott, energiatakarékos, illetve teljesítmény orinetált módban is, csak a vcore és az órajel változik, a ciklikusság állandó. Ryzen Balanced mód alatt a vcore folyamatosan változik 1,3-1,5 (!) közötti tartományokban, és az órajel 3,7 és 4,1 között szintén ingadozik.

    Az energiatakarékos profil leveszi az 1600X órajelét 2,2-re, de a 10 fokos ugrás itt is megvan, csak itt 32-42 viszonylatban.

    B@sszák meg, ez valami BIOS buzéria lesz. És ha jól látom, az MSI összes B350 lapja érintett lehet, mert ugyanerre a hibára már panaszkodott más is az MSI-nél. Sőt, máshol is. Lehet, gigát kellet volna vennem, és most semmi bajom nem lenne...

    Még valami, és ez fontos: a RyzenMaster-ben az egyik profilban fixáltam a vcore-t 1,3-ra, és úgy néz ki, ez most végre megoldja a problémát, de még tesztelem!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák