Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Jelentem, a 3466 MHz úgy tűnik stabil, a 2 évvel frissebb bios frissítés nekem áldás volt, bár csak most látom, hogy béta bios volt. :DDD (AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3c van benne). Eddig itt tartok, de hosszú még az út (5-10 lépés legalább), primerhez, tRFC-hez nem is nyúltam és a szekundereken is lehetne még feszíteni:

    (biosfriss előtti benchmark: 43000 - 45500 - 37000 - 72,7)

    Csak szólok, AIDA-ban a start benchmark-ra jobbklikkel kattintva lehet csak memóriát tesztelni, illetve az adott rublikára duplakattintva újratesztel. Én azt szoktam, hogy 4-5 tesztet csinálok egyre és a fejben számolt kb átlagot felírom (az első 3 jegyre kerekítve). Kicsit zavar, hogy mielőtt a sec és terc értékekhez nyúltam volna jobb volt a latency (67,5 -> 69 -> 68,2). :D

    füles_: CL16-tal nem tudsz nagyobb órajelekig felmenni? Mintha azt olvastam volna, hogy az előnyösebb, mint a kisebb órajel és tCL. Nekem menne fentebb is valszeg, csak az IMC nem bírja. Kíváncsi vagyok fogok e tudni faragni a tCL-emből (amu ugye fesszel skálázódik).
    A 70 ns alatti latency amúgy tényleg jólesik, de csak mert a decimális rendszer rabjai vagyunk. :D

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák