Új hozzászólás Aktív témák

  • #92006144

    törölt tag

    válasz kireka #2921 üzenetére

    Ha az integrált videokártyát használod játékra, akkor bőven sok az aranyközépútnak számító 3800 mhz. Többször írtam, hogy az 5% órajel különbség (4000 vs 3800) nem sokat számít, de cserébe sokkal többet fogyaszt és egy viszonylag drága hűtés is kell mellé, ami egyáltalán nem éri meg a felárat. Szóval ezért az árért cserébe be kellett vállalnia a pasztázást az amd-nek, aminek cseréjét még a fanatikusoknak sem nagyon javasolják. Ezzel nem összekeverendő az intel szintű fospasztázás, ahol sok esetben a gyári órajelet sem képes tartani a processzor. Idáig a topikban egy darab processzorról olvastam, ahol a pasztázás minősége nem sikerült az eltervezettnek, ki is cserélte a bolt.

    Ha bugos a ryzen master, akkor ne használd. Nem is értem, hogy miért kínzod magad ezzel. Főleg a fogyasztásmérős gyorstesztem után, ahol látható az üresjárati fogyasztás mérési hibahatáron belüli értéke, és terhelve még kevesebbet is fogyaszt értelmesen beállítva. Azért csináltam, hogy fölöslegesen ne szívassátok magatok a különböző energiatakarékos profilokkal és pstate babrálással, mert ezeknek az értelme nullához közelít raven mellett.

    Igen, saját alkatrészt hirdetek, de szakmai fórumban még utalni sem szabad a hirdetést tartalmazó aláírásra. Hozzám vágtak töredék áron egy rx 480-at, és találtam kicsi pénzért R5 1400-at. Fűtési szezon után majd veszek újra raven-t, vagyis ezt tervezem, de sose tudom megállni, hogy kipróbáljak valami újat.

    Viszont le is teszem a lantot, vagyis kiveszem az itt szóltam hozzá listából ezt a témát. Úgyhogy jó kockulást kívánok a topiklakóknak a legerősebb IGP-vel :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák