- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz MiklosSaS #26802 üzenetére
Ez igaz ,hogy sok esetben lesz előrelepés de játékban akkor sem tudja kihajtani a VGA-t ,még BCLK emelgetéssel sem .
De ami igaz ,hogy most új CPU aztán meg komolyabb deszka .Ebben a cipőben járok én is ,most kell egy új alaplap ( Micro ) aztán meg egy kuckó neki .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Prosector
addikt
290 Tri-X szel kb. meddig lehet elmenni magfeszultsegben?
1,28 V nálam a legmagasabb érték.
Most +50 mV-tal megy 1160-on, hiba nélkul.
Érdemes még eroltetni?
-
demmer123
őstag
Szerintetek mennyivel lenne több fps gta5-be ha r9 290 oc kártyámat lecserélném msi 970 gamingre?
Mivel elvileg sokkal több fps produkál a 970.Nekem r9 290 oc kártyával very high ultra 2x élsimítás advanced opcióba minden off van 40-50fps városban.
-
daveoff
veterán
Ez a teszt nem jó....
NOTE - please read this first - We measure in the online city and not the internal benchmark, we learned the hard way that your character will spawn at random places with random weather and differences in day an night. This will cause an adverse offset in the overall frame-rate as for example weather changes like rain can lower performance by a few percent. So please use these results as indicative. There can and will be off variations.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Ghoula
senior tag
válasz daveoff #26810 üzenetére
Pontosan milyen beállításokkal teszteltek? A minden very high és fxaa az kicsit szegényes leírás a beállítási lehetőségek tükrében. Az advanced opciók mire voltak állítva? A soft shadow? A kapott fps az mi? Max, min, átlag? Hány mérésből átlagolták a kapott eredményt? Az utolsó scene a teszben változik, nem használható valós mérésre.
(A használt oprendszer is elavult, bár ez még ok lehet)
Ez a teszt minden, csak nem jó.[ Szerkesztve ]
-
halhatatlan
aktív tag
kérdezném,!? van egy olyan ötletem, hogy mennyire CF-képes az R9 295x2+ egy sima Sapphire R9 290 Trixx oc-val?
egy Asus Maximus 7 Ranger lapban?
köszönöm előre! -
odorgg
addikt
válasz demmer123 #26806 üzenetére
Mindkét kártyát meg lehet fektetni vele, csak beállítás kérdése. A netes tesztek össze vissza mérnek sajnos, szóval egyiknek sem hiszek. Szerintem alap lenne a max graf, hamár mérünk, viszont a 30 FPS gondolom nem mutat túl jól a táblázatokban.
Lényeg az, ha normálisan bekonfigolod, akkor mindenen szépen fut. Az szerintem teljesen mindegy, hogy 90 vagy 110 FPS-el megy. Mondjuk ebben a játékban a 40-50 FPS-is folyamatosnak tűnik nekem, mig ez egy multi FPS-röl nem mondható el. Pl BF3-4 50-60FPS-el már sokkal közelebb van az élvezhetetlenhez, mint a GTA a 40-50-el.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
daveoff
veterán
válasz Ghoula #26811 üzenetére
Nem tökmindegy, hogy milyen beállítások voltak, amikor ugyanazt használták minden kártyával? Arra jó, hogy összehasonlíts a kártyákat, mert azonosak voltak a feltételek, a guru3D-nél nem. Én ezért gondoltam, hogy ez a teszt jobb, és ezt tartom is....
Miért változik az utolsó scene, ha haladsz a sztorival lehet változik, de az elején akárhányszor futtathatod, ugyanaz.....
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Ghoula
senior tag
válasz daveoff #26814 üzenetére
Abból a szempontból elfogadom, még akár jó is lehetne, de a kapott értékek, így hogy azt se írja, miféle fps-t mér, miként szolgáltatnak bármilyen alapot az összehasonlításra?
Amikor a végén csapatnak a terepjáróval, ott a forgalom totál random, van amikor 2 autó van és a tartálykocsiig egy ütközés sincs, van amikor meg 6-7 autót szétzúz. A másik tesztben nem fogadod el, hogy változóak a körülmények, itt zokszó nélkül.
Azt nem is írtam, hogy a guru-s teszt jobb, csak ha már felhoztad....
Guru-s tesztben kikacsolták az advanced opciókat, így az ott kapott eredmények mutathatnak más sorrendet, mivel pl. növelt látótávval nv jobban jár, többet bír a driverük, más oprendszer is van, erősebb proci, etc...
Én meg azt tartom, hogy a techpowerup-os teszt nem (sem) jó... -
proci985
MODERÁTOR
válasz Ghoula #26815 üzenetére
Igazabol a problemakor kb egyezik a "miert nem mertek Battlefield multi tesztet"el.
Az osszes valtozot fixalni kene, de az meg ugy kevesbe relevans ha a forgalomban esik be az fps.
Tetejeben hetente jon a patch es hetente valtoznak az eroviszonyok, szoval a menet kozben valtok tapasztalatai se feltetlenul allnak meg. Ld pl a Far Cry 4 es en, 5760x1080 ultra 0AAn anno GTX970el 15-20fpsem volt, ez jelenleg 30-35 290xel. Na igen am, csak kozben kijott par patch es az utolso eleg rendesen rendberakta a jatek teljesitmenyet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #26816 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, ezért is nem mondom, hogy a guru tesztje jobb.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy még ha a tp-nél próbáltak is egységes körülményeket biztosítani, az a teszt nem lett jó, mert a valós játékteljesítményről nem ad képet, és a közölt információ mennyisége és milyensége sem megfelelő szerintem. -
lacus83
senior tag
válasz Cseneles #26779 üzenetére
Gondolom kisker vagy gyártói garanciára nem adsz ha már így szét bombáztad a kicsikét.
Érdekes megoldás.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
halhatatlan
aktív tag
4790k 5Ghz-en, kihajt 2db 295x2-őt?
és kb mien táp kellene neki, mekkora?
köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz halhatatlan #26819 üzenetére
4 db GPU nem fog normálisan skálázódni, szerintem ez totális pazarlás... várd meg a 390-s szériát, és abból csinálj majd CF-t.
www.smart-bus.hu
-
CsonkaImo
addikt
válasz halhatatlan #26821 üzenetére
Lesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz halhatatlan #26819 üzenetére
Nem eri meg. Ket ilyen szornyeteg kartyaval kellene egy 1,2 - 1.5 KW-os tap is.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
proci985
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #26823 üzenetére
1300as Superflower gold erre 50k korul mozog, 800Wig csendes, olyan 1100ig elfogadhato. szoval furprime kivetelevel nem uvoltene.
viszont 3 GPU felett a skalazodas katasztrofa szokott lenni, szellozes szempontjabol macera, szoval nem jo otlet.
btw megfelelo haz is meregdraga lenne neki.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz halhatatlan #26827 üzenetére
nezd meg befer-e
egy kartyat vettel ugye?
jaja, 210ert egesz jo vetel, most kb itt is annyi.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz proci985 #26828 üzenetére
még nem vettem 1-et sem, hanem egy sapphire r9 290 Trixx-oc-t használok és az helyébe lenne a másik 2db 295x2. kb 2 honap mulva akarom megvenni, addig az ára is lentebb megy szerintem még egy kicsit!
a házba befér, bár nem sok hely marad benne, de egyenlőre megteszi, majd késöbb veszek másikat azt is! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz halhatatlan #26829 üzenetére
Ha nem surgos akkor vard meg a 390X-et.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
deadwing
addikt
válasz halhatatlan #26831 üzenetére
2 db 290-et még éppen ki tudsz hajtani egy bika procival, 3-nál már nem igazán éreznél sebesség növekedést. Csak azt látnád, hogy fps kb ugyan annyi, kártyák meg alig dolgoznak. Igaz, nem tudom mekkora felbontáson tolod, nekem full hd-ra már felesleges volt a CF, csak full MSAA mellett volt gyorsulás 1 kártyához képest. Az alatt meg a gpu-k nem mentek csak 50-60%-on.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
slloyd
senior tag
Hali,
Gigabyte r9 290x windforce 3x ről mit érdemes tudni?
-Melegedés
-Zaj
-Vrm hűtés tekintetében? -
lezerkard
csendes tag
Helló!
Engem az érdekelne, hogy mit szóltok ahhoz, hogy az amd alig ad ki driver frissítést a kártyáihoz az nvidia meg azért pár havonta betól egyet. Az amd most is csak egy béta drivert adott ki és a legutóbbi 2014.09.12-én volt, ami szerintem elég rég volt. Az nvidia mit frissít mindig amit az amd nem képes megtenni? -
slloyd
senior tag
Msi r9 290x Lighting ?
Vélemények tapasztalatok esetleg valakinek?
Most tudnék eggyet viszonylag "olcsón" venni. -
Joshi
titán
válasz slloyd #26839 üzenetére
Ha tényleg jó áron veszed annak nincs párja.
(#26837) lezerkard régebben havonta jöttek a frissítések és előfordult hogy a kapkodásban rosszabb lett az új driver, igazából innen az (év/hónap 15.04) jelzés. Ha jól tudom (nem 100%) akkor negyedéves ciklusokra növelte az AMD a driver frissítések közzétételét. Persze ettől függetlenül a béta driverek elérhetőek aki szeret kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
slloyd
senior tag
108 k 2,5 év garival de lehet még alkudni is (német ebay)
Hűtés,zaj,vrm hőfokok rendben ennél a tipusnál?[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
-
lezerkard
csendes tag
Értem. Rendben. Én most álok videókari vásárlás elött és ezért kérdezősködöm, hogy melyik éri meg jobban egy nvidia vagy egy amd. Sokan az nvidiára esküsznek,. de csak azért, mert mindenütt azt látják. Az nvidia sokat költ reklámra, hogy így eladják a terméküket, mert amit a legtöbbet látunk az rögzül az agyunkban és azt vesszük meg.
De azt olvastam, hogy az amd jobb mint az nvidia. Többet tud. Az nvidia meg gyorsabb, de ennyi. Technikailag kevesebbet tud.És arra mit mondanál, hogy anno volt ez a Watch Dogs mizéria az amd-vel, hogy ők nem kapták meg azokat a bizonyos kódokat, hogy megfelelő drivert tudjanak kiadni a játékhoz vagy úgy a ubi soft termékeihez.
Meg ara mit mondasz, hogy állítólag egy amd kártyával játszani az AC-t több bug jön elő mintha nvidiával játszanál. -
Joshi
titán
válasz lezerkard #26846 üzenetére
Nézd, 108k-ért 2év garival egy Lighting ajándék. Vehetsz 970-et is, de valahol gyorsabb lesz valahol lassabb, én azt mondom hogy nagyjából pariban van a 290X-el. Én mindenképpen a Lightingot ajánlom és nem azért mert Radeonom van, hanem azért mert az egyik legjobb kártya a piacon. Egy dologra kell figyelned, az pedig a fogyasztás mert bizony a 290x jóval többet kajál mint a 970. Milyen tápod van?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezerkard #26846 üzenetére
fene tudja, ket honapon belul jon az uj AMD szeria, ennyiert meg realisan ujonnan 970 G1et kapsz. normalis szellozes mellett az is 20%al gyorsabb kb a ref 970nel _gyarilag_.
ha 1440pre vagy afole kell, akkor AMD, 1080pre ujonnan bolti garival a G1.
-
GAbre
veterán
Visszarakni gyari bioszt at I win flashel lehet csokkentett modban?
Vagy nem kockazatos.
Lehet osszehanyta magat kartyam.es nem kene ref bioszzal visszakuldeni a trixet.... :/[ Szerkesztve ]
-
halhatatlan
aktív tag
igen dos alatt kell! én atiflash-el szoktam az ilyet, pendriv-ról.
rufus-al irsz egy freedos-t rá,majd rádobod a helyes bios.rom-ot. és atiflash-t!
majd boot-olsz róla! freedos alatt nem lát semmien meghajtót csak a pendriv-ot!
ha boot-sikerült róla, akkor beirod, hogy dir majd enter. kilistázza a pendriv-ot, és megnézed hogy rajta van-e minden!
atiflash parancsok: -i informácio a vga-ról, és hanyadik pci-e be van.
-f ráerölteti a biost! ha valamiért nem engedné!
-p álomány írása
ha minden jól megy ki kell írja hogy kéri az ujraindítást!
ha sikerült jól visszatenni a biost akkor müködnie kell rendesen a karinak! már nem eggyet visszahoztam a teljes sötétségből így! (persze csak ha ennyi baja van!)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest