Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz TTomax #14676 üzenetére

    "tuning meg lehetőség,nem kötelező opció,azt kell tudnia amit a dobozra írnak,azért fizettél."
    Hát épp ez az! Tuning nélkül meg nem valami meleg a ref 290-ek VRM-je, pláne, ha a gyári 0%-os powerlimiten van. ;) Csak erre próbáltam célozni, hogy ez a gyári, tervezett üzemi állapota, ahogy a melegebb VRM se nagyon megy 85 fok fölé, ráadásul a kondenzátorok is remekül hűlnek a refi hűtés alatt, jobban, mint sok nem-ref kártyán, a durva veninek megvannak az előnyei is.

    Ami pedig a gyakorlatot illeti, volt refi 3870-em, 100 fok közelében sem járt rajta a VRM, a GPU pedig még annyira sem. :N 4870-el is raktam össze gépet, de az se ment üzemi körülmények között 90 fok fölé, durvábban meghajtva volt kb. 100. Ugyanakkor a 4870 refen nem is nagyon találsz a VRM környezetében melegre érzékeny alkatrészt, pl. elektrolit kondenzátor: [link].
    Ami az 1950XT-t illeti, abból azért jópár elhullott 2-3 éves távlatban is. A GTX280 egyfelől nem ment 100 fokokon (GTX285 [link]), másfelől elég sok elhullott azokból is, rekorder volt korabeli hibastatisztikákban. :U
    A GTX480-ról sajnos nem nagyon van infóm, bár az is csak 92 fok környke alapesetben, jól hűtve. :D Itt ezen [link] a képen túlmelegedéssel küszködött a GPU 105 fokon (nem szellőzött elég jól hozzá a teszter háza, írja is [link], valszeg a 4870-e is azért jóval melegebb, mint nálam volt), és még így sem pokoli meleg a VRM.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák