- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flanol
lelkes újonc
válasz Csupingo #40200 üzenetére
Egyelőre nem vagyok otthon, de délután beszerzem délután az egyik programot, amit ajánlottál. A memória órajelet is megnézem, illetve az energiagazdálkodást is. Mondjuk azon windowsban már állítottam, hogy a teljesítmény legyen maxon, ne a takarékosság. Egy darab fullHD 144 Hz-es monitor van a GPU-ba kötve. Drivert próbáltam újabb, illetve régebbi verzióval is, sajnos az nem segített.
-
Csupingo
veterán
válasz Flanol #40201 üzenetére
A driverben kéne keresgélni a teljesítmény beállításokkal kapcsolatban. Talán a 144 Hz-es monitor miatt van. Akinek hasonló monitora van, az tud pontosabbat mondani.
Ha minden igaz, HSM most vett egy ilyet.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
HSM
félisten
válasz Csupingo #40202 üzenetére
Nekem WQHD 144Hz-es van. De amúgy ennél is és a FHD-snél is a 144Hz általában nem teljesen szabványos időzítésű valamiért, így megemeli a memória órajeleit és ezzel a kártya üresjárati fogyasztását is. Erre általában megoldás, ha az ilyen monitort "csak" 120Hz-re állítjuk az asztalon. Nálam ilyenkor akár DP-on, akár HDMI-n visszavált (egy monitorral, persze) a 300Mhz-es takarékos memóriás beállítására.
Azt amúgy ettől függetlenül mostanában észrevettem, hogy általános használat mellett nálam is jobban tekeri a GPU órajelét, mint korábban. Nem volt időm foglalkozni vele, a nagyobb felbontású, frissítésű monitor, a friss driver, vagy más miatt van-e (frissülhetett a win10 és a Firefox is a háttérben), de azért normális kereteken belül maradt, csak már nem az a szép fix 300Mhz, mint amit pl. pár hónapja tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Mizol29
senior tag
Hello! Találkozott már valaki olyannal hogy jobb alsó sarokból nem nyílik meg a radeon szoftver? A legfrissebb van fent. Amikor bekapcsolom a gépet akkor megnyílik viszont amikor kilépek egy játékból és próbálnám megnyitni nem történik semmi. Csak egy reset segít.
-
Flanol
lelkes újonc
Én DP-on használom, fel van nyomva 144 Hz-re. Meg fogom nézni 120 Hz-en is, de meglepődnék, ha ez produkálná, ezt a nagy ingadozást. De legyen igazad. Azt mondjuk nem tettem hozzá, hogy játék közben, vannak nagyobb fagyásaim is. Ezt ennek tudom be, de az is tény, hogy nem mindegyiknél. Pl. Cod MW-nél semmi, Hell Let Loosen-nál lowon is. Tudom, ez lehet a játék optimalizálatlanságától, de akkor sem egészséges, hogy játék közben, 100%-ról lemegy hirtelen 0%-ra. Az meg főleg nem, ha alapjáraton csinálja ezt, amikor nem fut semmi.
-
Csupingo
veterán
-
Flanol
lelkes újonc
Köszi a tippeket! Megpróbálom őket, estére már többet tudok.
-
BoneDragon
veterán
válasz BoneDragon #40209 üzenetére
Ja igen azt lehagytam, hogy minden youtube videó hibaüzenettel jön be aztán nagynehezen elindul és néha teljesen elmegy a hang közben.
-
Csupingo
veterán
válasz BoneDragon #40210 üzenetére
Az alaplapról viszed a hangot? Jack, hdmi, spdif, stb? Akkor szerintem a hangkártya drivert kéne cserélgetned.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
dafuq123
csendes tag
Csao! Van egy rx580 nitro+ 8gb -m.Valaki esetleg tudna ajanlani egy stabil undervoltot vagy overclockot referencianak.Az a problemam hogy olyanokat csinal mintha egy tized masodpercre elmenne a kep aztan egybol visszajon.Csak egy villanas de neha eleg idegesito.Meg akarom probalni hogy ha kicsit hozzanyulok akkor csinalja-e.
-
Danecay
addikt
válasz dafuq123 #40214 üzenetére
Elvileg teljesítményben szinte nincs vagy minimális a különbség. Próbáld meg átkapcsolni majd beállítani 1350Mhz-re 1085-1085 mV mellett. Nálam is így megy, már amikor van gépem persze ez nem jelenti azt, hogy nálad is biztosan jó lesz de ez egy jó kiindulópont, aztán lehet, hogy meg lentetbb is tudod vinni a feszültséget.
-
BoneDragon
veterán
válasz Csupingo #40211 üzenetére
Az is frissitve van. Googleztam egy kicsit, rengetegen szenvednek emiatt és ez az AMD sara. Valakinek az oldotta meg, hogy biosban a pcie foglalatot autorol gen2-re rakta, de nálam ez se müködik. Több drivert próbáltam, mindent frissitettem, windowsot is, hangot is állitgattam. Semmi nem használ. Ezelőtt nvidiaim voltak 7-8 évig, semmi gondom nem volt. Természetesen annak a driverét teljesen lepucoltam. Anno pont emiatt cseréltem zöldre, mert állandó driver hibáim voltak. Erre tessék, kellett nekem a freesynces monitoromhoz való vga...
-
Csupingo
veterán
válasz BoneDragon #40217 üzenetére
Latencymon vagy valami hasonló progi nem jelzi, hogy melyik driver szórakozik?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz BoneDragon #40223 üzenetére
Még én sem használtam, de ahol pirosat látsz, az már nem az igazi.
Honnan hova viszed a hangot? Nincs hdmi bemenetes erősítőd, amit a vga-ról tudnál használni pl.?
Alaplapi driverek telepítve?Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
zolee0307
őstag
Játékkal, planetside 2, star citizen, elite dangerous. Csak a vga vid-je érdekes módon nem marad a beállított értéken (1168), hanem felugrott egészen 1330 mV-ig is, a hwinfo szerint.
TIT: a legutolsó state frekvenciáját?
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
mtomi95
senior tag
Ha azt mondom Far Cry kinek melyik rész jut eszébe? Mármint nyilván társít hozzá az ember egy képet ha ezt hallja vagy valamit a sorozat egyik tagjából.
Szóval?
Csak kiváncsi vagyok!Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
fanti
addikt
Pedig melegen ajánlom a FarCry5-öst!!!
A sztori....na de a látvány! Az pazar!!!És van ÚJ DRIVER!!!
20.2.2 és ma jött ki.[ Szerkesztve ]
-
FatMonster
tag
Sziasztok, olyan gondom van, hogy némelyik játékom kifagy, de úgy, hogy megakad a hang (búg), a képernyő pedig kikapcsol, a HDD led pedig folyamatosan világít. Ilyenkor csak a reset segít, semmi másra nem reagál a gép. Azóta történnek ilyenek, mióta egy bolti új RX570 Nitro+-t szereltem a gépbe, előtte az 5600K IGP-jével nem csinál ilyeneket.
A játékok terhelése úgy vettem észre, hogy nem mérvadó, mert alacsony és magas terhelésű játékoknál is előfordul. De mindig ugyan azok a játékok. Tehát ami egyszer kifagy, az mindig, ami pedig még sosem, az meg remélem nem is fog.
Pl.: Fortnite-al napokat játszhatok (CPU 65°C, GPU 60°C), az nem fagy ki, amíg a Fallout 3 igen (CPU 45°C, GPU 50°C). De ugyanez fordítva is fennáll, CoD4 napokig megy, Subnautica Below Zero kifagy.
A hőmérsékleteket figyelem mindig AfterBurner-el, ott minden jónak tűnik. Alulfeszeltem egyébként a kártyát (a fenti hőmérsékleteket is úgy mértem), hátha túlmelegedés miatt csinálja, de nem változott semmi.
Amit észrevettem, hogy a Modern Warfare 3-ban "borderless window" beállítással betöltés után 2-3 sec és kifagy, "full screen" pedig semmi gondja.
Most 20.1.3-as Radeon van fent, de a 19.12.2-vel is csinálta. Windows 7 van a gépen, nem húztam újra, csak a DDU-val a drivert.
Bocsánat, hosszú lett, próbáltam megelőzni a felesleges köröket.[ Szerkesztve ]
A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MeroM
senior tag
válasz FatMonster #40236 üzenetére
Próbáld meg win 10el
-
HSM
félisten
1V nagyon kevésnek tűnik 1340Mhz-hez.Nálam az 580 Nitro is 1,075V-ot kér ehhez alulfeszelve. Ez okozhatja a leírt problémákat. A többi lépcső jónak tűnik.
-
HSM
félisten
válasz FatMonster #40239 üzenetére
Illetve írtad az Afterburnert, a feszültség csúszkának abban 0mV-on kell lennie, különben az "alapfesz" sem alapfesz lesz, az offsetet a wattman sem tudja resetelni, nem is "látja".
-
nrg_52
addikt
En is megprobalnam ab nelkul, wattman reset utan.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
koszos91
tag
Szia!
Monitotozasra meg inkabb HWinfot hasznalj.
- Anya megyek cseresznyét szedni! - De hát tél van Pistike! - Tudom... sapka, sál!
-
fanti
addikt
Jó lett az új driver (20.2.2)!
Eddig mindennel stabil, és sokat javítottak (nekem úgy tűnik) a textúra élesítésen.
Jobban szabályozható mint eddig, látványban is látszik jól a különbség egy 30% és egy 80%-os beállítás között.
A mikrolagg is sokkal kevesebb lett, mint volt.És tényleg elég egy RX 580 1080p 60Hz Vsync-hez, legmagasabb grafikai beállításokkal.
Több órát játszottam ma a FarCry5-el, a StarWars BF2-vel és a BF V-el.
Ultrán minden játék, és csak a BF V-nél van egy kis beesés, de akkor sem megy be 50fps alá soha, és zömében a 60fps-t tartja multizás közben 64 fős szerveren. -
FatMonster
tag
Windows logban nem kellene valamit találnom?
A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
koszos91
tag
Szia!
Nekem is hasonló a hőfok Idle-ben 36-40 között mozog (zero RPM), de a fogyasztás az 10 W max. (rx 570 itx)
De ahogy nézem ott megy a venti azért is olyan alacsony hőmérséklet szerintem.- Anya megyek cseresznyét szedni! - De hát tél van Pistike! - Tudom... sapka, sál!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest