- Windows 10
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsoke2
tag
válasz Mizol29 #40482 üzenetére
Szia.Átkapcsoltam manuálra De Wattman egyáltalán nem jelenik meg,a kapcsolópanelek igen,de Wattman nem.Ha ott a panelek bármit is állítok akkor sem történik semmi,hiába mentem el akkor is a gyári beállítás-on megy minden Benchmark,game...1 dolog kivételével a tpd limitet maxra húztam(ahogy kell)illetve 1 dolgot autómatán hagytam az a mem időzítés.
Mi az amit rosszul csinálok? -
nrg_52
addikt
válasz viperabácsi #40504 üzenetére
Ez mondjuk erdekes.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
guftabi96
addikt
Teljesen frissen telepített Windows, kb csak a driver van fent, meg egy böngésző és ez fogad.Nekem most az új driverrel már csak 60hz-en hajlandó nem maxon járatni a memóriákat a kártya... eddig 120hz-en használtam a Windowst, úgy jó volt. Most már azon is fix 2000mhz-en járnak a memóriák.
A kártya meg közel 60 fokos emiatt..#KeepFightingMichael
-
viperabácsi
addikt
válasz nrg_52 #40505 üzenetére
A kártya dobozában is olyan a papír hogy a bios kapcsoló egyik állása
Gaming ( ez az alap ) a másik
COMPUTE ez a többin a silent mode.
Elvileg ez a kártya gyárilag ilyen. 4 szer megkérdezték , és bekérték a bányász biost , és rendben találták ! Egyszer sem háborogtak rajta , hogy ez nem gyári és huzzak a sutyiba vele. Szerintük így a jó a kártya ahogy van. Az a véleményük , ha játékra akarom használni akkor billentsem át gaming módba és használjam úgy ![ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Danecay
addikt
válasz viperabácsi #40507 üzenetére
Érdekes ami a switch gombra vonatkozóan van írva a Compute álláshoz. Mi az, hogy Compute módban instabil lehet játék alatt? Ebben a BIAOS-ban eleve kisebb feszültségértékek vannak rendelve az egyes órajelekhez mint GAMING állásban?
-
shakti69
tag
Volt egy használtan vett 4 GB-os Nitro+-om, ami végig 1411/ 2000-en ment. Bevallom, eszembe sem jutott a másik állást kipróbálni, mert így is eszméletlenül csendes volt. Nálad azzal az állással végülis van gond?
-
shakti69
tag
válasz viperabácsi #40510 üzenetére
És azt szeretnéd használni Gaming Mode helyett?
-
shakti69
tag
-
Danecay
addikt
Memória babrálással kapcsolatban van valamilyen tapasztalat? Én egy ilyet találtam
Más. Próbáltam 1450MHz-en futtatni egy SP tesztet de azt vettem észre, hogy a teszt során a beállított 1450MHz folyamatosan csökken, a teszt felére eléri az 1350MHz-t is. Gondolom ez a Power Limit-el lehet összefüggésben viszont az ki van tolva a maximumra a feszültségeket a teszt erejéig pedig átállítottam automatára. Compute BIOS állásban van a kártya és nem emlékszem pontosan, de amikor a Gaming módban volt akkor mintha 40% lett volna a Power limit, jelenleg pedig 20% a plafon. -
viperabácsi
addikt
-
shakti69
tag
válasz viperabácsi #40514 üzenetére
Értem.
-
nrg_52
addikt
válasz viperabácsi #40514 üzenetére
Hasznald oc allasban, vedd vissza az orajelet szoftvereseb, feszeld alul, dietasabb lesz az is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ez mókás. Ezek szerint volt idő, amikor a második BIOS compute volt silent helyett. Megnéztem, nekem pontosan ez a SKU, viszont a compute dual BIOS matrica nélkül, sn alapján régebbi az enyém. Akkor még a honlapjukon is ez volt, hogy egy OC, egy silent BIOS. Jó tudni, hogy nem minden kártyán volt végül ez a felállás.
(#40517) viperabácsi: Még alulfeszelni sem kell. Én is OC BIOS-al használom, -5% GPU clock WattMan-ból auto fesszel, és máris 1341Mhz-en megy, a csendes BIOS-nak megfelelő 1,125V-on az OC 1,2V-ja helyett, csendben, halkan.
(#40506) guftabi96: Érdekes, hogy így indult, nálam ez a rész jó volt.
Nálam is a friss 20.2.2. Amúgy nem jön be, ha kikapcsolom a Freesyncet fekete képpel megfagy az egész gép, néha a win10 rákapcsolja a HDR-t, és kifakul, és rendszeresen első próbálkozásra kifagy a control center.
Ideje volna már egy olyan drivert kiadni, ami legalább az első indításkor nem fagy le...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Danecay #40520 üzenetére
Nem ugyanaz. A Silent az egy normál, 1340/2000Mhz-es referencia órajelű állás, ami jóval kedvezőbb fogyasztással, melegedéssel, és zajjal működik, de játékra való. A Compute felhasználásra szántak viszont általában durvábban csökkentett órajelűek szokotak lenni, amit kifejezetten ilyen erős, hosszútávú (nem játék!) terhelésekre találtak ki, pl. bányászás.
A másik passz, de alapvetően annak tűnik, power limitnek.
-
zunda
csendes tag
Sziasztok !
Videókártya vásárlás előtt állok.
A kérdésem egyszerű:
- XFX Radeon RX 570 RS Black Edition 8GB GDDR5
vagy
- MSI RX 470 8GB GDDR5 Gaming X
Picit azért hajlok jobban az MSI felé mert tudom hogy az ő hűtése jó. Az XFX kártyákról sajnos nem sokat tudok, annyit viszont igen, hogy egyszerűen lehet cserélni a ventiket rajta.
Vajon azért mert könnyen elromlanak és a gyártó jobbnak látta ha kifejleszt egy ilyen könnyen cserélhető ventis kialakítást ?Ha valamelyikőtök esetleg tudja azt hogy az xfx hűtése megbízható akkor nem is gondolkodom tovább, és veszem az XFX RX 570-et.
Köszi a segítséget. -
Danecay
addikt
válasz viperabácsi #40522 üzenetére
Ja, hogy ezen gyárilag ennyi az órajel. Azt hittem csak boot problémád van.
-
Danecay
addikt
A poén az, hogy átkapcsoltam Gaming állásba a BIOS-t és jól emlékszem, jobban ki lehet tolni a Power Limitet, 20% helyett 50% amit meg is tettem de még a gyári 1411MHz-t sem bírja nem, hogy ennél többet, tehát 50%-s Power Limit-el is beesik akár 1340MHz-ig. A tápegység nem okozhatja? Egy elég régi darabom van, mostanában akarom cserélni. Mondjuk a fogyasztás megnő, tehát elvileg tud felvenni plusz áramot mert van, hogy belenyal a 180W-ba is, szemben azzal amikor direktben 1350MHz-re van belőve + alulfeszelve akkor 120W-al is elvan.
-
Mizol29
senior tag
Érdekes
-
zunda
csendes tag
válasz totya694 #40529 üzenetére
Én is arra mentem volna, egyedül azt nem akartam hogy úgy járjak hogy felforrósodik vagy valami.
Mivel tényleg semmit nem tudtam az xfx gyártmányokról, szerettem volna közvetlenebb képet kapni róluk.
Néztem teszteket de sem mindig megbízható és ott általában frissen kicsomagolt kártyák vannak.
Így próbáltam a kört bővíteni fórumról beszerzett tapasztalattal is. -
Pferi
senior tag
Egy XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition-t használok, tökéletes. Csak játék közben megy a hűtése, és akkor sem hallom, csak ha közel hajolok a gépházhoz.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
sepsi0
őstag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Alacsonyabb GPU freki valószínűleg alulfeszelve, mellé RAM OC feszesebb időzítésekkel, ez kell a legtöbb cryptohoz. Ha RAM ICben azonos normál Nitro+ BIOSt tolsz fel rá, helyreáll a lelki békéd. -f kapcsoló segít cmd módban, ha nyavajogna az ID mismatch miatt.
-
-
looser
addikt
Tudom, nem radeonos topicban kellene felvetni, csak kíváncsi lennék, ti is tapasztaltátok azt, hogy az nvidia kártyáknak mintha nem lennének olyan szépek a monitoron megjelenített színei? Nagyon régen, még X1950GT-ről váltottam (gépcsere volt, a Radeon AGP-s volt) 8600GT-re (PCIE, nem volt pénzem erősebbre, de valami kellett) és hát lehidaltam. Rendszerújratelepítés is volt, nem csak régi driver le, új fel. Elindítottam a Crysist és valami rettenetesen nézett ki ugyanazon beállítások mellett. Azóta céges gépben is volt nvidia középkategóriás kártyám, majd egy szintén közép Radeon; ott nem volt már rendszercsere, de egy nem túl drága 24"-es Philipsen egyszerűen berobbantak a színek. Lehet, hogy hibás kártyákat fogtam ki (Riva TNT időben fel sem tűnt, S3Trio-val összekötött Voodoo-val szemben sokkal jobb volt a TNT) de ezért választottam most is inkább az RX580-at, nem pedig a hasonló árban lévő és kevesebbet fogyasztó (talán az ő ellenfelének szánt?) 1060-as gpu-t. Szóval tapasztaltatok hasonlót, vagy én néztem be erősen a dolgokat? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Csupingo
veterán
válasz looser #40538 üzenetére
Úgy tudom, más alapbeállításokat használ az amd és mást az nvidia. Amd esetében nagyobb a színtelítettség, szaturáció, stb. Nvidia esetén is be lehet ezt állítani a driverben, akkor hasonló lesz. Valamint pl. régebbi tv-kel való kompatibilitás miatt az nvidia-nál hdmi esetén a kimeneti dinamika tartomány is korlátozott alapból, azt teljesre téve is javul a kép.
Mondjuk munkahelyemen most egy amd igp-s gép van, igaz, csak netezek vele, de nekem teljesen egyformának tűnnek pl. a PH színei, meg más oldalaké is. Mondjuk már én is láttam igen színes amd képet, bár az jóval régebben volt. Mostani kártyáknál nem tudom, mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
viperabácsi
addikt
válasz viperabácsi #40537 üzenetére
Új fejlemény az ügyben sapphire válasza mail -ban :
SAPPHIRE Technology Support Team : Second VBIOS is for ETH and of course there would not support UEFITehát ez akártya Így gyári !
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
nrg_52
addikt
Felbanyasz kartya, fasza.
-
őstag
válasz nrg_52 #40543 üzenetére
Egy alkalommal jelen voltam egy 5db VGA-s bányász rig finomhangolásán engem is meglepett,hogy az alacsonyabb GPU feszültség,alacsonyabb órajel és kb.+5% RAM frekvencia emelés mellett kb.10%-al teljesített jobban mint ha gyári értékeken maradt volna az RX570.Ja és mind ezek mellett a ventilátorok is picivel kisebb fordulaton mentek.
Üdv:Attila
-
varmi2
nagyúr
válasz totya694 #40545 üzenetére
Igen, mert a bányász bios nem csak a frekvenciát módosítja, hanem a memória időzítést is szűkíti, és az eth algó memória intenziv algónak számít. Így nagy részt a memórián múlik menyit is hash-el a kártya.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
dzsoke2
tag
Sziasztok.
Én még mindig küzködök az rx 580 ommal.A wattman az istenért sem akar előjönni.A biosát is hiába kapcsolom át szó szerint semmi változás nem érzékelhető rajta.És a hab a tortán hogy +20% áramnál nem tudok többet adni neki.Ezáltal 140w-nál nem vesz fel több energit.Mi lehet a gond? -
koszos91
tag
Sziasztok!
Az alábbi képen mitől lehet ilyen "gyönyörű" az az árnyék? Mi okozza ezt? (COD MW az új)
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
koszos91- Anya megyek cseresznyét szedni! - De hát tél van Pistike! - Tudom... sapka, sál!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Windows 10
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni