Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Steve198310 #33879 üzenetére

    Hát marha érdekes, mert jópár felsőkategóriás videókártyát kaptam már szét, és EGYETLEN EGYBEN SEM találtam ezüstös pasztát, mindegyikben ez a szürke puha cucc volt, mint az AC MX2 csak sokkal sűrűbb, olyasmi, mint a Noctua NT-H1 pasztája. Notebookokat is szedtem már darabokra az utóbbi években, és egyetlen egyben sem volt egy deka ezüstpaszta sem. Ezek a modernebb paszták sem száradnak ki, évekig fenn lehet hagyni őket és jól működnek. A szilikonos persze, hogy szar, de az ezüstös is. Ezek a sűrűbb szürke paszták a legtartósabbak, és a jobbak kitűnő hővezetők is. Az se véletlen, hogy a legtöbb felsőkategóriás drága paszta is ilyen, nem ezüstös.
    Egyszer próbálj ki egy AC MX2-t, meglátod, jóféle. ;) Én is tapasztalatból írom. És ezzel nem kell rettegni, hogy rossz helyre megy egy csepp és kijön a mágikus füst... :U

    Szerk.: Azt amúgy nem vitatom, hogy az ezüst kitűnő vezető, jobb is, mint ezek a szürkék anyagukban. A probléma azokkal a pasztákkal, hogy az ezüstöt nem tudják olyan finomra "megmunkálni" mint ezeket a szürke paszták alkotóelemét, és így megfelelő mennyiségben felkenve ez hatékonyabban tölti ki a pici réseket a felületek közt az ezüstösnél, jobb hőátadást garantálva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák