-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz evitiguF #4148 üzenetére
Én. Valahol jobb valahol gyengébb... De megérte.. 30k-t nyertem rajta és ez zsír új meg 3 év garival. Ja és imádom xd.
Dee felkúr h 2019ben ezzel a kártyával 1440p-n minden ultran a Fallen Order proci limit e fut itt ott... Mikor egy full rá boosolt 2700X-em van... Komolyan mondom max 2 mag 4 szálat használ ki rendesen ez a fos motor...
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Sundesz
őstag
Beüzemeltem az Asrock RX5700-at, alapjáraton is hallani azért, de nem zavaró. Előtte fan stop VGA volt, ahhoz képest feltűnő.
Csak DDU-val takarítottam le az előző NV drivert, és így van ahol 30%-al gyorsabb a GTX 1070-nél, de sok helyen lassabb (Battlefront 2, Fallen Order), ami ugye nem lehetne. Egy win reinstall megold ilyen problémákat?
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Eagle16
addikt
válasz Sundesz #4156 üzenetére
Az alap venti görbe elég furcsa, csak annyit kell csinálnod hogy átrakod manuálisra a vezérlést, és leviszed 10%-ra, olyan hő fokig ameddig úgy gondolod hogy neked megfelel. Nálam 48 foknál kezdi el felpörgetni.
Alapból 1100 RPM-et pörög, így leviheted 700-ra, és nem fogod hallani, hacsak nem rakod mellé a füled.
+ CRU-val megoldottam a memória órajelet, ez is 76Hz-en veszi vissza rendesen, mint az RX 570
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
goccer
aktív tag
Pingpong labdás Asrockról első benyomások: megjött, hűtése pozitív csalódás a számomra, idleben, régebbi játékok alatt szinte nem is lehet hallani, terhelés alatt persze nyilván más a helyzet, de összességében rosszabbra számítottam. Asus Hd5850es blowerem sokkal rosszabb volt. Driver fronton viszont hatalmas problémák vannak, bízom benne a "decemberi update" kezeli. Nem igazán vannak új játékok a gépen (hd7850et cseréltem ), annál megdöbbentőbb a tapasztalat például Quake Championsben. Volt olyan pálya ami konkrétan játszhatatlan az FPS droppok miatt. 200ról leesik 0ra, úgy hogy kb nem tudok mozogni a pályán. Gondoltam befejezem a Dishonoredot, aminek kb 8000 fpssel kéne futnia, de amikor nézetet váltok jönnek a másodperces beakadások. Black screen probléma még nem jött elő ebben a pár órában, de ez még nem jelent semmit, a HD7850 is csinálta néha az elmúlt időben kb heti rendszerességgel. Kártya csomagolással kapcsolatban valóban kicsit furcsa volt, hogy nincs rendesen lezárva, de patika újnak tűnt minden. Amit viszont nem tudtam hova tenni, hogy a nyák hátulján van egy felirat, hogy a "S/N matricát helyezze ide", vagy valami ilyesmi, de hát a matrica sehol...
-
L4mie
veterán
Páromnak tegnap fel kellett tennem a gepemre az archicad 17-et (ragaszkodik ahhoz a számhoz) ahogy 3D be vált: fekete kép, Radeon szoftver leáll, kép visszajön szoftver lefagy, openGL2.2 valamit nem tudja elindítani... Egyértelmű driver hiba :/
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
veterán
válasz M0ng00se #4152 üzenetére
Kattintson a jobb gombbal a végrehajtható fájlra, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.Válassza a Kompatibilitás lapot, majd jelölje be a Teljes képernyős optimalizálások letiltása jelölőnégyzetet.Válassza az Alkalmaz > OK gombot.
[link] ez pedig a progi.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Tyrel
őstag
Fallen Order alatt nekem is lassabb az 5700 a 1070Ti-nél, ami azért elég gáz tekintettel arra hogy a 1070Ti is minden volt csak gyors nem, ebben a játékban. (3440x1440 miatt)
War Thunder alatt szintén lassabb, viszont ott a 1070Ti (gondolom driverhiba miatt) nagyon allergiás volt valami magasabb grafikai beállításra, de nem jöttem rá melyikre, csak ha 'High' fölé tekertem a grafikát (ott még van fölötte 'Maximum' és 'Movie' is) akkor iszonyat fps droppokat csinált... az 5700-nak nincs ilyen baja, azonos beállítások mellett viszont kicsit lassabb. (összességében végül feljebb tekertem a grafikát mint eredetileg volt, mivel 100-as átlag fps felett járt mindkét kártya még 3440x1440-ben is)
Total War: Warhammer 2 amivel próbáltam még, ott a battle benchmarkok alatt 1-2fps-el gyorsabb az 5700, campaign map benchmarkban viszont már ugyanennyivel lassabb... szóval az eddigi játékos tapasztalataim nekem se kimondottan pozitívak. Persze kb. arra számítottam hogy 1070Ti-hez képest nem lesz nagy előrelépés, de arra nem hogy inkább majdnem visszalépés lesz belőle...
Egyedül benchmarkok alatt gyorsabb sokkal az 5700 mint a 1070Ti volt, Superpositionban és 3DMark-ban is sokat ver rá, de hát azokat a hajamra kenhetem, nem azokkal játszok...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Yutani
nagyúr
Nálam RX 570-et váltott a pinyós RX 5700. Én nem csináltam semmiféle uninstallt, még a Piolarison lefrissítettem a drivert, 570 ki, 5700 be. Tapasztalatok:
- Két képernyős üzemmód: DP-DVI átalakítón fHD monitor, HDMI-n fHD TV. Ha idle-ben lekapcsolja a monitort és TV-t a gép, akkor elmegy a TV beállítás, vissza kell állni csak monitor megjelenítésre és ki kell kapcsolnia a TV-t. A TV visszakapcsolása után újra normálisan használható kiterjesztett két képernyős üzemmód (RX 570-nél nem volt gond).
- MPC-HC: Az eddig használt beállításokkal az RX 5700-en nem lehet beletekerni a videókba, mert azonnal lefagyott az alkalmazás, emiatt a Video Mixing Renderer 9 (renderless)-ről Sync rendererre át kellett állítanom a DirectShow renderert.
- Borderlands 3 alatt ahol medium beállítással 60 helyett 45 FPS volt a Polarissal, ott ugyanannyi az RX 5700-szel is. Sem a kártya, sem a proci nincs 100%-ra kihajtva (i7-6700).
- Auto UV-t beállítva 4400 pont fHD Extreme Superposition-ben.
- Hűtés: nem rossz, persze a Nitro+ 570 halkabb volt, de nem is nyúltam még a szabályzáshoz.
#tarcsad
-
elder troll
őstag
Fallen Order-ről volt hír, hogy 3 nap alatt feltörték a denuvo-t. Tippre innen is eredhet a probléma, mármint az eredeti verzió denuvo-ja miatt, ami elvileg eszi a gépet.
BL3 nálam is érdekesen viselkedik, 60 hz/fps miatt meglepően tekeri a processzort, szintén denuvo-s védelemmel látták el. Remélem, hogy kiszedik belőle.
Azért vicc kategória, hogy az eredeti játékkal rendelkezőket sz0patják... -
BlueSteel
tag
Nektek HDMI-n keresztül produkál olyat az 5700 (xt), hogy a hang (pl. Chrome-ban a podcast adás, vagy Spotify) időnként pár másodpercre megakad, majd visszajön? Teljesen random a dolog, van hogy egy másik megnyitott lapfülön történő görgetés okozza, de van, hogy hozzá sem nyúlok (Chrome hardveres gyorsítás ki-bekapcs nem változtatott semmin). B450/Ryzen 3600
-
Tyrel
őstag
Akkor már inkább az SVP-t, az tehet fel magával madVR-t is (ha azt választod), meg amúgy jó cucc is...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Őőő hát úgy látszik már igen, mikor én belevágtam még volt belőle free... aztán volt egy kickstarter/indiegogo kampányuk a projekt továbbvitelére, ott támogattam őkert mert sztem tök fasza cucc, azóta meg meg van lifetime licensszel, nem figyeltem hogy a free megszűnt...
De ahogy látom van 30 nap trial, annyi idő alatt mindenki el tudja dönteni megéri-e neki megvenni.
Turenkarn
-
Picco
addikt
Ideje nem olvasom a topicot, de ma ezt talaltam redditen.
RX 5700 AIO ID-Cooling Frostflow 120VGA Water Cooling is amazing for $46Gondoltam bevallalok egyet a csapatert es megrendeltem eBayrol.
3mm tapados rezpadot is rendeltem, srac altal hasznalt 4mm rezlap beleert valamibe sajat allitasa szerint, de nem tiszta mibe.Irok majd hogy sikerult a project, wish me luck
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nekem továbbra is jelen van játék közbe még egyszer sem jött elő, de munka/netezés közben 1-2 naponta mindig előjön és a munka miatt nagyon zavaró. Ill. ez lehet 1-1 kártya specifikus problémája vagy, ha cserélik is dual monitornál ugyanúgy előfog jönni a probléma?
Elég sokat olvasgattam már júliusban írogattak erről a problémáról, az amd meg 3 hetente ad ki egy új drivert úgy, hogy megnyítom a tartalmat és azt láttni hogy "fallen order support", "pubg fix egy mappon" aztán 15 pont a known issue-ról amivel fél éve semmit nem csinálnak.
(azt már meg se érdemes említeni, hogy ezzel a driverrel meg fel-fel pörgeti random a hűtést és ezt szintén többen reportolták már amd fórumon...)A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezzel a black screen problémával lehet gariztatni a kártyát? Esetleg valaki próbálta már?
Köszi
-
Rekro
aktív tag
Én is gondoltam erre, de nem egy egyedi problémáról van szó 4-5hónapja jelen van AMD semmit nem tudott csinálni vele azóta. És tényleg nem arról van szó, hogy a PUBG shutterrel egy mapon ez egy olyan gond ami miatt nem tudom rendesen használni a gépet.
@Bossp: Csak az automatikus feszültséghiányt kapcsoltam ki/be. De, ha a feszültséggel/clock-al lenne gond akkor inkább játék közben jönnének elő a hibák nem? Mert sokat játszok és ott még soha nem csinálta ezt mindig munka/browsing közben történik.
Amúgy alapból azért vettem meg 40k-val drágábban a Nitro+-t, hogy ne kelljen "mókolni" betegyem a kártyát a friss windows/driver-t alá és működjön rendesen.
-
raczger
őstag
Sapphire 5700 XT Pulse kártyám van (teljesen gyári beállításokon).
Terhelés alatt (PUBG) a memória hőmérséklete 90-94 °C között van. (A GPU 70 fok környékén.)
Elfogadható ez vagy túl magas?www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Tyrel
őstag
válasz raczger #4185 üzenetére
E szerint sem normális... MSI kártyákon voltak ilyen memória hőfokok, amíg csak mutatóba rakosgatták beléjük a 'thermal pad'-okat, de az újabbakon elvben azt is javították már.
Turenkarn
-
Eagle16
addikt
-
Sundesz
őstag
Freesyncet bekapcsolva sokkal jobban teljesít a kártya érdekes módon, nincsenek olyan fps dropok. Viszont cserébe Freesync mellett enyhén villódzik a kép, van amikor jól ki lehet szúrni. Ilyen másnál is van? LG MP59G monitorom van.
Hörcsög Powa'
-
elder troll
őstag
válasz Sundesz #4193 üzenetére
32" LG 4K monitornál is vibrál a kép, ha kiesik a freesync range-ből, szóval ez vga-tól független dolog. Kicsit a max frissítés alá kell lőni chill-en belül az fps-t, és akkor megszűnik. Min fps-nél sajnos többször fordul elő töltés közben, ezzel viszont nem tudok mit tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz elder troll #4194 üzenetére
Nekem ha tartományon belül van az fps akkor is csinálja.
De én Sundesz-el ellentétben azt vettem észre, ha be van kapcsolva a játékok nem mennek olyan szépen. Az fps megvan bőven, de van egy fura érzés miközben mozgatod a kamerát, főleg gyors fpsnél, ilyen után húzás vagy mikrolag szerű dolog . Ha kikapcsolom, a flickering is megszűnik, meg a fura "tearing" vagy nem is tudom minek hívjam. Érdekes viszont, hogy hiába ki-be kapcsolgatom a Freesyncet nem látok képtörést. Ha ki van kapcsolva mikor kellene látnom, hogy szétesik a kép? Elvileg ha bevan kapcsolva akkor a tartományokon kívül. De ez a flickering mindig jelen van.
Nekem egy AOC C24G1 van.
Neked megszűnt ha chillen belül alálőttél a max fpsnek?
Fortnitenál próbáltam de nem segített."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
atee
őstag
Szintén! Több alkalommal is próbáltam. Még 480 al is annó, de a freesync nem győzőtt meg, hogy kell nekem.
Bármikor amikor be van kapcsolva akkor a többször említett anomáliákat látom én is.
Nélküle is tök jól megvoltam. Ezután sem kell nekem semmilyen sync
A képtörés problémáját viszont sose láttam még eddig sem. Vagy ha láttam is valaha akkor sosem zavart annyira mint a bekapcsolt freesync!5700 xt nitro. PUBG ben néha nekem is beesik rettenetesre. Mintha adott pályarészt nem tudna elsőre betölteni aztán meg minden megy ugyan ott rendesen tovább.
Nem játszom már gyakran vele így nem okoz különösebb fejfájást.
Minden máshol még mindig elégedett 5700 xt tulajdonos vagyok.[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
raczger
őstag
válasz raczger #4185 üzenetére
Közben kicsit jobban utánaolvastam.
HWiNFO64 ezt "GPU Memory Junction Temperature"-nek írja.
"I just clarified this with AMD and the situation is following.
This value on Navi GPUs is the memory temperature, but it's not the case temperature (T_case) that can be measured on the surface of the chip. It's the junction temperature (Tj) provided by the memory sensor.
Tj is always higher and the difference seen from Tcase can be up-to 18 C (according to measurements done by AMD). The maximum value of Tj here is 105 C.
So users that were concerned about seeing too high temperatures here should not worry about elevated values and not treats this as the surface temperature (which has a limit of 95 C).
I will adjust this value in the next build of HWiNFO so it provides correct description."
Forrás
Szóval úgy tűnik ez normális. Mindenesetre lehet írok a gyártónak egy emailt, hogy nekik mi az álláspontjuk ezzel kapcsolatban.
(#4190) SzlobiG: Nem hibázik és a kellő FPS értékek is mindenhol megvannak.
(#4191) Shkiz0: szerintem azzal nincs gond, 2 venti van elöl, 1 hátul. Ezeket maxra véve is talán 1-2 fokkal mutat kevesebbet erre az értékre. Ha a vga ventit maxra állítom, akkor esik be tartósan 90 alá.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest