Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz DarthSun #96489 üzenetére

    Ez megy 486-on: [link]

    De igazából a kérdésem lényege az lett volna, hogy a turbó kikapcsolása milyen cpu sebességre lassít le egy 486dx2 66 mhz-es processzort, és az így elegendő-e a sebességérzékeny programoknak.

    Igazából próbálom összehozni a DOS játékok lefedését, hogy érdekes is legyen, és jó is, lehetőleg max 2 számítógéppel.
    Úgy vettem észre, hogy 2 dolog van, ami miatt szükséges bontani: a hang/zene és a procisebesség.
    Aztán arra jutottam, hogy valahogy 92-ig lenne jó egy rendszer soundblaster hanggal+ roland mt-32 kompatibilis midivel, esetleg gussal meg egy későbbre, ami a legcpuigényesebb játékokat is futtatja, pl p200 sb pro2+gus hanggal+ gm midivel, pl roland sc-55-el.
    A vesa 486dx2 66 a szívem csücske, jó lenne a régebbi gépet attal összedobni.
    Mivel itt sok átkötés stb. van, ezeket szeretném fixen telepíteni egy szép nagy 21 colos 2 vga bemenetes crt monitorral, midi boxokkal, erősítővel, hangfalakkal.
    A későbbi gépeimhez teljesen jó a tesztpad az lcd monitorral, altec lansing hanggal, mert 5mp alatt összerakom azt oda.

    Továbbgondolkodva és az mt-32 modulok árától seggreülve kicsit továbbgondolkodva arra jutottam, hogy mi lenne ha a játékokkal való kompatibilitást megtartva el kellene menni egy kicsit a zenélés/zeneszerzés irányában.
    Diszkós voltam, asszony is szeret énekelni, meg sikerült beszerezni 2db roland pc-re köthető klaviatúrát.
    Így jött a Roland RA-50 az MT-32 helyett, és az sc-55igsaz megvan, de marad a tesztpad mellett, a DOS-os asztalon , és most jön egy SC-155, ami egy tovább bővített sc-55, csstornánkénti hangerőállítási lehetőséggel.
    Így sz mt-32+sc-55 kombónál az azokkal való kompatibilitást megtartva egy jóval sokoldalúbb rendszer lesz töredék áron megvalósítva.
    Az erősítő/hangfal rendszerből egy Onkyo korhű sztereó erősítő van meg eddig, hangfalakra még vadászok. Ami hi-fi-s szemmel nézve nekem a korszakból nagyon bejött, az a heybrook hb1 volt, és a kef polchangszórók mélyközépbe integrált magassugárzóvsl. Utóbbiakat kb 90-ben a Grazi vásáton hallva nagyon meghatározó, máig bennem maradó élményt hagytak.
    Gondolodtam azon is, hogy a magyar valóságnak megfelelő hangfalakat használok, de Orionból még a HS-280 is túl nagy íróasztalra pc-k mellé.

Új hozzászólás Aktív témák