Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Doky586 #63361 üzenetére

    Linux Mint Cinnamon helyett Linux Mint Xfce vagy Sparky Linux IceWM. A Linux mindenképp elfogadhatóan megy egy P4-en. Egész addig, míg el nem indítasz egy modern böngészőt egy modern weboldallal, mert az leküldi az egészet a padlóra.

    Böngészőben mindenképp tegyél fel NoScriptet, az egyrészt a reklámok nagyját is szűri, meg a JS-hegyeket is csökkenti, ezzel sok erőforrást megkímélhetsz.

    Amire mindenképp kevés a P4: webes videók lejátszása, az reménytelen. Csak modern GPU-val lehetne, ami besegít a hardveres dekódolásba, de ilyen GPU meg nincs AGP foglalattal.

    Szerintem szerezz be pótgépnek egy olcsó 2-3. gen i5-i7-es Thinkpadot, vagy Latitude-ot, esetleg Elitebookot, min. 4-8 GB RAM-mal. Ezeken minden normálisan megy még, Win10 x64, full extrás modern 64 bites Linux disztrók, böngészés, videólejátszás. Esetleg fillérekért egy leselejtezett C2D-ós céges gépet, amit tudsz bővíteni C2Q 9650-nel, vagy erősebb Xeon-nal, esetleg ha olcsón szembejön, akkor 2-3. genes i5-ös gép, ezekbe már modern GPU-t is tudsz tenni olcsón, ami besegít a dekódolásba.

Új hozzászólás Aktív témák