Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz Frawly #62167 üzenetére

    Ha bugokrol beszelunk, inkabb az sb16rol kellene :) gyk akarmelyik kiadast nezzuk. A gus mukodeset es alapkoncepciojat kell megerteni, egy totalisan mas elven mukodo kartya volt 92 vegen, olyan piacon levo konkurenciaval, mint az sbpro2 es a pas16.

    Alapvetoen arra lett kitalalva, hogy a memoriajaba tolts fel mindent, es jatszd onnan. Ha ilyen elven mukodo jatekokat nezel, mint az epic jatekok - koroket vert barmire, sokkal szebben szolt rajta minden, mindezt ugy, hogy a hwes mix miatt nem terhelte a procit, tehat egy kozepes korabeli 386on is elvezheto volt. Gyak az elso hwgyorsitos hangkartya.

    A midijeben szinten sokkal tobb volt, hallgasd meg a playmidi mintait. 92ben 4-5 megas patchkeszletbol dolgozott, addig a tobbi kartya, jo ha 1-2 megas rombol (lsd awe32 dos tamogatottsaga), es ez rugalmasan valtoztathato volt.

    A problema akkor jott, hogy a jatek fejlesztok egyaltalan nem szakitottak idot erre:
    * dman keresztul jatszottak mindent, igy nem hogy nem terheli a procit, hanem jobban eszi, mint a blasterek
    * a midi mindig egy olyan megoldas volt, hogy raoptimalizaltak egy hangszerkeszletre (roland pl), a guson megszolalt vhogy, de ez altalanos problema barmelyik kartyanal. Igy eleg adhoc, melyiken mi hogy szol - ha figyelembe vettek, jol.
    * de hasznaltak is volna a hwes kepessegeit, akkoris szukosse valt volna azaz 1m, es annyira nem volt fontos piaci szereplo, hogy ezzel foglalkozzanak, csinaltak hozza ilyenolyan tamogatast - de ez nem a kartya hibaja

    A midis interfaceket nem hiszem, hogy erdemes idekeverni, mert tobbszorosebe kerultek, senkinek nem volt olyan anno. A rap10 93as, gmidit tamogat - de az is vmi 500 dollar volt (a gus 100-200, olcsobb, mint a tenyleg bugos sb16).

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák