Új hozzászólás Aktív témák

  • HSNet

    aktív tag

    válasz Ranagol_5 #55549 üzenetére

    Áztatni elvileg desztillált víz vagy izopropil alkohol, azok nem károsítják a nyákot, de izopropil drága az áztatáshoz, a deszt vízhez meg én nyúl vagyok:).

    Nyákon amit antistatikus ecset/sűrített levelgő nem visz le, odaégett por/maradék odaszáradt hűtőpaszta, azokra szoktam az izopropilt ráengedni.

    Ha a borda/shroud a kérdés, akkor sima víz+mosogatószer, ha felázott kicsit, akkor zuhannyal kicsapatni, ha nagyon nem akarja az igazságot, akkor sima gógyszertári alkohol (de azzal a műanyagnak/nyáknak nagyon óvatosan, mert meg tudja oldani).

    Az alkoholokat általában vagy vattakorongra, vagy fülpiszkálóra teszem, és azzal applikálom fel a szennyeződésre. Kicsit (pár perc) hagyod rajta dolgozni, majd papír törlővel megnézed mennyire tudod leszedni. Ráolvadt/sült gumi/hűtőpasztánál érdemes kicsit felkarcolni mielőtt az alkoholt ráengeded, persze óvatosan.

    Fémre, keményebb műanyagra még sima bolti radírt is érdemes megpróbálni, műanyagra a puhábbakat, fémnek mehetnek a durvábbak. Az is előfordulhat, hogy ken oda darabokat, de azt már le fogod tudni törölni egy száraz papírral.

    In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

Új hozzászólás Aktív témák