- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz draco31 #10750 üzenetére
Akkor 1:1-ben futnak a ramok az fsb-vel, az jó, talán a 130-at még megpróbálhatod, de 1,9V-nél többet ne adj a procinak, ha nem indul akkor itt a vége szerintem, és ezt is csak úgy add neki ha valami jobbféle hűtésed van.
Szerk.: Ha 1,9V-nél kifagy boot-nál, vagy esetleg akkor sem indul el, akkor ennyi a proci vége, efelett én személy szerint nem mernék több feszkót adni neki.
Szerk2.: Bacsis ehhez már profi sakkozónak kell lenni.
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
draco31
veterán
válasz snake1977 #10751 üzenetére
A feszt 1,95V-ig lehet állítani. Gyári hűtőborda van rajta, a venti viszont nagyobbra van cserélve 120mm-esre. Picit lelóg róla, mert a hűtőborda kisebb, mint a venti. Közvetlenül alatta van egy szintén 120mm-es venti, mely a videokártya tetejére van téve (a kártya felé fúj) a kártya másik oldalán pedig a hűtőbordára van felrakva a proci gyári ventije. Mindehhez még kivágtam a gép oldalát nagyjából a közepén, és ott is egy 120mm-es venti duruzsol. Fél óra NFS Carbon után 45°C-ig ment fel a proci, de 2-3 perc múlva ismét 33-35-ön állt.
hűtésASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
bacsis
Közösségépítő
válasz peti_s #10752 üzenetére
fuhh te... mióta használom masszívabban azt a lapot?
Hányszor is temettem személyes blogomban?
Mondjuk a 3850et most akartam először belekalapnálni arra rájöttem, de ez a ramos téma ami kb már akkor is szívatott mikor megvettem ezt a lapot, mittomén vagy másfél éve biztos -
snake1977
őstag
válasz draco31 #10753 üzenetére
Sufni tuning A hűtésed megfelelő lesz, de én 1.9V fölé nem mennék, maximum ha a bootig eljut, ha nem ad képet 1.9v-on, akkor 1.95V-n ugysem lesz stabil szerintem.
Mondjuk igazából BACSIS mester a tuning szakértő, mit mondasz mester a feszültségre?...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Yutani
nagyúr
válasz snake1977 #10748 üzenetére
Ha megnézed topik első hozzászólását, ott van a link a CLUB 500 megatesztemhez. Abban egy Ati Radeon 9500 Pro kártyát használtam SS7-Slot1-S370-SlotA-S462 alaplapokhoz, amik között volt bőven 2xAGP is, és semmi gond nem volt a kártya beüzemelésével.
Más lehetett a probléma a te esetedben, mert az R300 alapú kártyák mennek az only 2xAGP lapokban.#tarcsad
-
snake1977
őstag
válasz Yutani #10756 üzenetére
Akkor passzolok, KT600-as ecs lapban hasitott a kártya, ezekszerint valami az abit lappal lehetett, régi bios vagy egyéb gixer, előtte egy gef4 mx 440-es ment benne rendesen, igy gondolom agp hiba nem lehetett. Talán tápra merek még gondolni, mert akkoriban egy 200w-os deltát hajtottam, lehet kevés volt neki?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Nowhereman
őstag
válasz #95904256 #10730 üzenetére
Egyszerű- olyat kell keresned, ami 2x agp-t támogat. R9700 pl belemehet. Mivel processzorhatárolt lesz a gép - még akkor is, ha valami szupi Ali-s alaplaban 600-ra húzott K6/3-assal is, ezért nem feltétlen lesz az erősorrend amit mondjuk egy izmosabb K7-el kapnál. Nekem a K6/2-500-vel a GfMx440 gyorsabb, viszont Kt333-Palomino2000-es társaágban már az ati 7500 volt a jobb. Ilyen szituban nem kizárt, hogy az elvetélt Kyro III-as simán leverte volna az többgenerációval újabb Radirokat, Geforceokat. Sőt, azon sem lepődnék meg, ha a KyroII is elpáholná őket 3Dmark99-ben. A PCI-PCI-E átalakitó egy perverz őtlet, ami olyan mintha egy robogó üzemanyagellátó rendszerét kombinánád egy vadászgép gázturbinájával...
Utánam a kondenzcsik!
-
draco31
veterán
123- lett a vége, de már ott is egy idő után lefagy, szal marad a 120, ott stabil.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
törölt tag
válasz Nowhereman #10758 üzenetére
Honnan lehet megállapítani, hogy egy kártya támogatja az AGP 2x-et? Úgy tudtam, hogy a nagyobbak lefelé kompatibilisek. Tkp. egy AGP 8x kártya akár 1x-es sebességes is járatható. Az rémlik, hogy a buszsebessége csak az AGP busz órajelétől függ.
Viszont a 3,3V illetve 1,5V-os bevágás fontosságára már rájöttem. Ha nincs 3,3V-os bevágás az élcsatlakozón, akkor nem lehet beletenni a lapba ( EPOX EP-MVP3G5 ).
Sajnos a PCI-os lowprofile 9500GT nem indult el. De szemezek egy 7800GS-sel amin van 3,3V-os bevágás... Vajon elindul a AGP 2x-es alaplapban? ( ~ 200 USD )
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #10762 üzenetére
Igen jól rá jöttél! a bevágás a lényeg!
ELVILEG!!!! ha fizikailag belemegy a lapba a kártya, akkor annak működnie is kell...
szvsz ha tudsz venni 7800GS+-t amin megvan mind a 2 bevágás az azért van hogy támogatja a 2X AGP-t is...
Elárulod mire készülsz?
Amúgy meg na ne hogy létezik 2X AGP-t támogató 7800GS+
Tehát visszatérve az Epox lapra, én eddig bármilyen "bika" kártyát el tudtam benne indítani, ami belement fizikailag, tehát az 5900 ultra is pöccre indult benne
van egy 6800Gamer Editionom, amin az első bevágás nincs rajta, de ahol kellene lenni, ott nincs érintkező csak maga az üres NYÁK, és nem akarok hülyeséget beszélni de mivel fullso a kártya, a leírásában mintha olvastam is volan hogy supportolja a 2X AGP-t
szóval ha kivágnám ott a nyákot akkor lehet hogy működne is
Szóval tényleg érdekelne ha nem titkos hogy mire készülsz, hátha tudok segíteni a kicsiny VGA kártya gyűjteményemmel
snake1977! Adtam léggel már 2,4V-ot is neki.. szimplán nem indult el... Miután cmos clear megvolt, pöccre indult a gép fagyállóval bírta a 2,4-et még a 2,5-n is elindult de már nem segített neki!
Mondjuk egy cB0 steppinges coopermine lehet elégne a 2,2V-tól, de a cC0 és a cD0 bírja[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
snake1977
őstag
válasz bacsis #10763 üzenetére
Léggel azért nem semmi, mondjuk én sem alap hűtőket pakolászok fel minimum igloo 2124 vagy hasonló, nemrég egy rézmagos amd hűtőt tettem a 900-as celeronra, orthossal sem tudtam 36fok fölé fűteni idle 10-ben Ennyit sosem mertem felpakolni a p3-asokra, az 1,75-ösre is max 1.9V-t, ha már nem bootol ennyin akkor ott a proci vége léggel, vízhűtésem meg nincs.
Más, ma kaptam vissza egy abit BH6-ost, ha ebbe dobok egy slot1 fcpga átalakítót, akkor változik az alaplapi szorzóm is, (max 5,5 tud) vagy simán alapon fogja kezelni a beletett procit? Az átalakítón csak feszültség és cpu tipus beállitásra van mód....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Nowhereman
őstag
válasz #95904256 #10764 üzenetére
különben milyen táppal akarod megkínálni a kicsikét, mert az AT-s tápok 150-250W-osak voltak. És miért akarsz te ennyire nagy kártyát beleheggeszteni? Nincs kizárva hogy a K7-esben egy natur TNT2-es is nagyobb 3D teljesítményt hozna. K6 kategóriás 3D-mark világcsúcsra törsz?
Utánam a kondenzcsik!
-
törölt tag
válasz Nowhereman #10767 üzenetére
Egy 650W-os táp van az MVP3G5 mellett. A legtöbb SS7-es lap ATX tápcsatis.
Szeretnék összerakni egy minél erősebb SS7-es konfigot. Megpróbálhatsz eltántorítani, de szerintem hasztalan. Kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni egy K6-III-ból.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #10768 üzenetére
sztem egy 6600ra moddolt 6200-t mindenképp érdemes belepakolászni, már csak a hardveres SM3.0 miatt is.. lehet izomból ugyanúgy menne a gép egy Radeon 9500-el id, de ugye ott nincs SM3... Szal egy relatíve modernebb kártyának is lehet létjogosultsága... persze ezt a 6200@6600ot csak akkor ha nem jön össze a 2X-es AGP-s 7800GS
a 6600-7800GS közt is csak pszihés jelentőség lesz[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
-
Ranagol_5
senior tag
-
Yutani
nagyúr
-
Badman 4ever
őstag
válasz Yutani #10779 üzenetére
Na de mi a baj vele? Nem szépségverseny.
Nekem még a 9600 XT-m se lehet 3,3V-os AGP-be dugni, nemhogy a HD 3650 AGP-met.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
peti_s
addikt
válasz Nowhereman #10781 üzenetére
A hol az sztem egyértelmű hogy ebay, azt hogy mennyiért már nem tudom.
Találtam egy két hasonlót. Ezen nincs AGP 2X/1X.[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz bacsis #10769 üzenetére
Köszönöm Hétvégén letesztelem jó e az átalakítóm, meg hogy túlélte e a BH6, a táp lepukkanását, bár tippem szerint egy Hi-Pro tápban van megfelelő védelem, ha eldurran a kondija, nem viszi el a lapot. (remélem)
-
törölt tag
válasz Nowhereman #10781 üzenetére
E-bay. Több tucat van belőle, de kb. 200 USD mire posta, ÁFA, stb...
-
törölt tag
Találtam a mogyoro.hu-n is egy jobb AGP-és kártyát: [link]
Egy FX3000-es, akciósan igazán kecsegtető 74990Ft-os áron... -
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #10787 üzenetére
az egy fx 5900-as geforce quadrositott változata, és reális ár lenne de a kutya nem fogja megvenni...
árultak quadro fx1100at is potom 40körül
nekem van egy fx1100asom, és 8ezer ft-ért NEM tudtam eladni a PH-n... az hogy elvileg a quadrok ilyen drágák qrvára nem jelenti azt hogy ennyiért el is lehet adni... lényeg a lényeg hogy ez az fx3000 gyengébb mint a radeon 9800pro
amit linkeltél 7900GS-t az ELVILEG működhet is a SS7-es lapodban is, de Win9X valszeg felejtős lesz, csak XP alá fogod felrakni a drivere miatt... bár egy ilyen kártyánál (A 2X AGP miatt) azon sem lepődnék meg ha win3.1 alá is lenne drivere
lényeg a lényeg, hogy vedd meg, oszt jól beleheggesztjük majd valahogy, kíváncsi vagyok 900ra húzott K6-III+ 3dmark06-ban mit nyomna -
Ranagol_5
senior tag
válasz peti_s #10776 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy nincs ott az elején a bevágás.
Szerk.: Nowhereman: Nem tudom mi fura van ezen. Én anno 110ért vettem Quadro4 980XGL-t, mert ki akartam próbálni a CAD-ezést.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Nowhereman #10791 üzenetére
Hidd el, ha az lett volna a célom, hogy egy K6-ossal CAD-ezek, akkor abba raktam volna. Egyébként egy Xeon szerverbe raktam anno. Én pl irreális pénzeket adok ki szerver alkatrészekért, hogy miért? Mert ez a hobbim. Van 4 szerverem meg két fél. Nem használom őket, csak van. Remélem így már érted.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
bacsis
Közösségépítő
-
Ranagol_5
senior tag
válasz frescho #10797 üzenetére
Simán, de csak román lei-em van.
Bacsis: Sajna még nem volt időm mutyizni vele, azthiszem ez a feladat majd a legközelebbi találkozásunkkor rátok vár. Én leviszem, ha ti beindítjátok!
-
snake1977
őstag
Valakit érdekel a Cyrix Media GXm 233GP proci?
Kissebb agp-s kártyáért is becserélném, ami tud DX 9-et, vagy elpötyög rajta az nfs most wanted.
Esetleg kp. 2500huf...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
Új hozzászólás Aktív témák
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest