Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz envagyok #100479 üzenetére

    "Nálam a motíváció annak megélése, amit kihagytam időben, vagy amire akkor nem tellett, de vágytam rá.
    Legfőképp építeni szeretek, komolyabb játékra nincs sajnos időm." - ez nálam is motiváció volt sokáig. Leginkább fejben.
    Ez így frankó, kielégítő és nem túl drága hobbi (ha csak nem az aktuális csúcsot építed) hiszen az anno sok százezres hardverek pár(tíz)ezer ft-ért rendelkezésre állnak. Egy egykoron fél millás gép, ma 20-30 ezerből is megvan akár. Bőven megéri. :)
    A gond inkább részemről az volt, amikor az ilyen régi vasak teljesítményét - jobb híjján - csak az akkori aktuális napi gépemhez tudtam viszonyítani, akkor sokszor csalódást nyújtottak.
    A másik, hogy alapvetően az aktuális modern fő PC-nél sokat vagyok, az időutazós retro konfig tök jó, de ismerem magamat, hogy pár óra prüntyögés után menne a sarokba, és kb ott rohadna meg. Főleg, amihez nincs korabeli érzelmi szál.
    Ez állított meg a Copper Celeron, a Tualatin Celeron, Phenom II, 2nd gen I7 és az X99 projectben is, hogy csak a közelmúlt ötleteit írjam. A C2D-vel és az Athlon XPvel legalább van sok emlékem, érzelmi szálam*.

    A gyűjteményedre ránézve bizony nyúlik az alsóneműm, és nagyon csípem mikor képeket és konfig leírásokat raksz be, és hatalmas respect érte, de én pl tudom, hogy egy ilyet nem tudnék összehozni. Illetve inkább nem lennék jó gazdája. Olyan ez mint a Hummer 1-es volt nekem : K*rva jó, k*rva jó, tetszik, de azért mindennap nem kerülgetném otthon.

    * Hiába volt Pentium 133-am 128MB EDO RAMmal, 8GB HDDvel és Voodo2-vel azt pl eszembe se jutna most megépíteni, pedig az volt az első (modernizált) retro konfigom 2003 nyarán.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák