- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs-mate
tag
Sziasztok, az itt olvasottak alapján kicsit belenyúltam az alábbi konfigba, rá tudnátok kukkantani hogy jók-e ezek a BIOS beállítások?
M5A97 R2.0
FX-6200
2x4gb kingston 1600mhz cl9
HD 7770 1gb oc
corsair vs 450
hűtés: északi déli hídon 1-1 3cm, elöl hátul 12-12cm, oldalában 3x9cm, proci hűtő asus silent knight II+zalman ventiszabályzóhttp://imagerz.com/QBVCXEtvAwMMVw1LQwVX
-
zs-mate
tag
Az előző postot töröljétek pls, megállt a gép mint a szög OC miatt és nem tudtam már szerkeszteni
Sziasztok, az itt olvasottak alapján kicsit belenyúltam az alábbi konfigba, rá tudnátok kukkantani hogy jók-e ezek a BIOS beállítások?
M5A97 R2.0
FX-6200
2x4gb kingston 1600mhz cl9
HD 7770 1gb oc
corsair vs 450
hűtés: északi déli hídon 1-1 3cm, elöl hátul 12-12cm, oldalában 3x9cm, proci hűtő asus silent knight II+zalman ventiszabályzóUPDATE: RAM feszt 1.5-1.6 közé raktam, az és az EPU-t kikapcsoltam mert alap terhelés mellett megállt a gép, teljes fagyás
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz HERR Z #51156 üzenetére
Az én alaplapomat lőtte ki a gyár , holott kicsit kelet volna rajta finomítani , és szerintem a legek amds alaplapja lett volna , és inkább kihozták a killert megint hibákkal spékelve , mert 12+2 az alaplapom a killernek 8+2 es LLC pro van killeren nincs , pedig gondolkodtam hogy alaplapot kéne cserélni de amint látom jó még ez a pro
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
ViZion
félisten
válasz zs-mate #51155 üzenetére
Próbáld kicsit alacsonyabb CPU fesszel, 2200 CPU NB és HT link, az NB HT feszt hagyd auto-n egyelőre. HPC mode is lehet disabled és az SVM is, ha nem használsz virtuális gépet.
21-es szorzót próbáld, 1,4 V körül indulásnak. Ott legyen egy stabil, utána lehet agyalni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Bossp
addikt
A CPU Spread Spectrum érdemes kilőni tuningnál?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
ViZion
félisten
válasz zs-mate #51163 üzenetére
Lehet próbálni, csak hőfokra figyelj. Rakd 4,4-re, majd teszt... fesz emelés, teszt... etc... De sztem azt nem tudtad hűteni. IBT-vel tesztelj sztem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
honda 1993
senior tag
Valaki nem tudja hogy a biosban miert nincs olyan lehetoseg ahol ki lehet kapcsolni az Application Power Management-et?
Csak power managment menupont van, de azon belul nem latok lehetoseget erre, pedig jo lenne mert enelkul nem lehet tovabb emelni az orajelet mivel prime 95 alatt befagy.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
ViZion
félisten
válasz zs-mate #51169 üzenetére
Sokat nem gyorsítanak, megpróbálhatod 2400-on is, de előbb a HT linket, utána a CPU NB-t. Ha stabil, akkor jó, ha nem, akkor finomítgatni kell, de sokat nem hoznak játéknál
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Asrock 970 ext 3 ez az alapba mi a legerősebb proci ? (most FX6100 van benne ) A max hogy viszonyul egy i5 4400 ashoz? HD7950 a vidiókártya. 8GB RAM,SSD. Van értelme váltani?Film,játék semmi komoly.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Gigabyte ga 990XA-ud3 alaplapról van valakinek tapasztalata?
Ez a lap lenne az egyik lehetséges választás az fx 8320 tuninghoz (4.7 ghz)Illetve még ezzel is szemezgetek: Asus M5A99X Evo (ezt inkább csak akkor venném meg ha a Gigabyte nem a legjobb)
XD alias IKSZDé
-
szivacs1987
aktív tag
válasz honda 1993 #51168 üzenetére
Ha jól olvasgattam vissza, akkor neked M5A97 lapod van, abban itt van az APM
legalsó: apm Master ModeVagy még a ga 970a-ds3-d van meg?
Abban nem tudom merre van[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
honda 1993
senior tag
válasz szivacs1987 #51175 üzenetére
Nem, nekem ga 970a-ds3 lapom van.
Az amit olvastál, csak egy lehetséges opcióként került szóba amikor a leendő alaplapról beszéltem valakivel.Azért köszi.
De amúgy ami ki van jelölve az általad küldött képen, az a "cool n quiet" nem teljesen világos hogy ez hogy is van xd.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
pEtii94
tag
válasz Balathruin #51148 üzenetére
Igen, 38k-ért... Annyiért meg már majdnem újat veszek 3 k híján.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
2400Mhz-re emelve az NB órajelet,jóval melegebb lett a proci,és emelett nemhogy csak a CPU NB feszt kellett emelni a stabilitásához,de még CPU Vcore terén is jócskán kért
-
szivacs1987
aktív tag
válasz honda 1993 #51177 üzenetére
ott van a kép alatt, hogy a legalsó sor, ugyanis a képet úgy
loptamvettem kölcsönGigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
honda 1993
senior tag
válasz szivacs1987 #51180 üzenetére
Ahhaaa.
Már látom. Azt nem tudom hogy a ga 970a-ds3 lapomon is így találom e meg, de holnap meglesem.
Köszi.
XD alias IKSZDé
-
MrM94
addikt
válasz honda 1993 #51174 üzenetére
Nekem volt rev1,szerettem.fasza lap volt.Egyik legjobb lapom eddig
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MrM94
addikt
válasz honda 1993 #51183 üzenetére
Habugi kolléga 990fxa ud3 al kerget 5,2 ghz eket.. SZERINTEM! Elég a giga,de a többieknek van olyan asusuk szóval biztosabbat tudnak mondani.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz honda 1993 #51183 üzenetére
A giga 4+1 fázisa édes kevés a 83xx-nak
Még az asus m5a97 evo r2.0-t is lehet megfekteti a 4,7GHz 83xxui.: Nem a giga lapra írtam, hogy ott van, hanem, hogy a képen (m5a97) is ott van a legalsó sorban az apm. A giga könyvében nem találtam apm-et.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
honda 1993
senior tag
válasz szivacs1987 #51185 üzenetére
Akkor azt mondod hogy inkább az Asus m5a99x Evo amit második lehetőségként említettem?
EnterR : de olyan lapot nem is említettem a kettő lehetséges lap közül amit megvennék.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
marquuard
veterán
válasz honda 1993 #51186 üzenetére
8 magos AMD-hez valóban ajánlott a 990FXA-UD3, szerintem remek lap, bár nekem nem ilyenem van. Habugi tesztjei és a review-ek engem nagyon meggyőztek.
PSN ID: marquuard
-
MrM94
addikt
válasz honda 1993 #51186 üzenetére
Jajnaa elírtam Logikus döntés,hogy megvárod a többiek véleményét
(#51188) EnterR Ha jól emlékszem azthiszem habugit is én beszéltem rá a gigára.de lehet téveedek
-
pEtii94
tag
Sziasztok.
Végre meg tudtam teremteni a körülményeket, hogy vehessek egy FX 8350-et. A kérdésem az volna, hogy van valami amit tudnom kell erről a CPU-ról, vásárlás előtt? (tapasztalatokra lennék kíváncsi Illetve teljesítményileg megfogja állni a helyét Battlefield 4, illetve egyéb nagy gépigényű játékok esetén? Mert az FX 6300-m is szépen állta a sarat, de valahogy nem volt elég erős. Minden komponens ugyanaz marad, mint ami jelenleg , csak a proci lesz más. A hűtő gondolom elég lesz rá. Tuningolni nem akarom. Illetve BIOS-ban kell majd egy-két dolgot manuálisan állítani, vagy jó lesz minden az alapon ? A fő kérdés, bírni fogja a gépem a CPU-t ugye ? Leginkább a tápra gondolok.
Válaszaitokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz Balathruin #51192 üzenetére
+1
-
pEtii94
tag
Helyesbíteném akkor az előbbi állításom. Tuningolni még nem akarom, EGYELŐRE !
-
Kutya_7
tag
+1
Az AMD FX processzorsorozata tuningra teremtődött...Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
honda 1993
senior tag
válasz Kutya_7 #51195 üzenetére
Ez szép és jó, de valahogy mindenki elfelejti közölni vele hogy a tápegység kevés lesz!!
Főleg ha még a tuningot is ajánlottátok neki..
Pedig a kérdező direkt fel is tette ezt a kérdést, miszerint elég lesz e a tápegység (bár nem írta hogy milyen táprol van szó, de az adatlapján kint van)XD alias IKSZDé
-
Kutya_7
tag
válasz honda 1993 #51197 üzenetére
Tápegységről én nem beszéltem, de valóban a 450-es az kevés lesz...
Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
pEtii94
tag
válasz Balathruin #51196 üzenetére
Jogos.
-
pEtii94
tag
Korábban is feltettem ezt a tápos kérdést, csak mondom felteszem újra hogy ugyanazt a választ kapom-e, de sajnos nem. Akkor azt kaptam hogy elég lesz a 450 W-s ha egyszálas, utána feltettem a kérdést hogy, honnan tudom hogy egy szálas, és azt a választ kaptam rá, hogy az, "Egyben hagyott 12V-os ága van, amin 408W-ot tud leadni". miklosss2012 és szivacs1987 és szivacs segítettek akkor, mondták ezt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest