- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz MiklosSaS #45038 üzenetére
Én nagyon örültem, hogy elcsencseltem az ezüstnyiladat. Szegény Hyper 212 után nem volt több hőfok problémám, bár kellett forrasztanom egy extra PWM elosztót, hogy egyszerre tudjam betáplálni és levezérelni mindhárom ventilátort.
(#45037) Habugi: Úgy építettem meg a gépemet, hogy a hangerő nem érdekelt, csak a teljesítmény (6 db 14-es házhűtő ventilátor megy 1000 feletti fordulaton egyébként). 50°C alatt kussban van, csak az azt követő 12°C alatt pöröghet fel maximumra.
De végülis a hangfalak lenyomják hangerőben a ventiket (legalábbis az esetek többségében )."I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Habugi
addikt
válasz =WiNTeR= #45051 üzenetére
Pontosan ugyan ebben a szellemben döntöttem az RV03/SA eXtreme mellett.
Én amúgy nem engedem meg a TY-143as ventiknek, hogy 1600fölé menjenek, tök fölösleges.
Agresszív állatok, valaki kimondja a szobában hogy mennyire süt a nap és miheztartás végett felpörögnek pár másodpercre 2500ra.. Most BF3-aztam két órát, 1.5V-on, nem ment 54fok fölé.IBT-hez, CPU bencmarkokhoz feloldom a "lockot" és indulhat a tornádó/a vele járó hangerő, még egyfajta életérzést is ad ilyenkor..
Igaza volt Sasbá'nak, ez a hűtő állati jó!..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
marci1250
tag
Fx 8350 játék közben 70-75 fok körül van az nem túl sok? Nem károsodik?
Family Guy S18E8 "Ez fiam az egyetlen dolog ami visszatart attól, hogy tenyéréllel basszalak ketté"
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz marci1250 #45053 üzenetére
Nemrég úgy olvastam, hogy "megnövelte" papíron az AMD a határértéket 62°C-ről 70°C-re, de nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Mindenesetre a helyedben nem mennék 65 fölé hosszú távon, biztos ami biztos.
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Pancsermeste #45048 üzenetére
Inkabb a HR 22, joval olcsobb. A H110 draga es nem teljesit olyan jol mint amennyibe kerult.
(ertsd: a duplaja es alig 10-15 %-al jobb)
(#45051) =WiNTeR=: jo uzlet volt, de kicsit paraztam mert keson kaptad meg.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Pancsermeste
őstag
válasz MiklosSaS #45056 üzenetére
Ezen töprengek már vagy két hete... ám úgy látom, senkinek se nincs még tapasztalata TR műhelyének eme brutális gigantikus bordájával. Mondjuk nem is csoda, hiszem amennyibe kerül, annyiért vannak jobb léghűtők, de nekem méretben csak ez lenne megfelelő.
Az a baj, hogy HR 22 az 27K (és akkor a ventit nem is számoltam, bár az van itthon), a H110 pedig 33K lenne, vagyis azért nem mondanám jóval olcsóbbnak, így nem könnyű a döntés.-= Pancsermeste® =-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Pancsermeste #45057 üzenetére
Itt a HR 22 az 21.5 K HUF-nak megfelelo angol font volt. Azert mondtam hogy joval olcsobb. A H110 sem rossz, de nekem ilyen kompakt viz nem kellene soha tobbe.
-
Pancsermeste
őstag
válasz MiklosSaS #45058 üzenetére
Értem. Itthon viszont még mindig tartja a debütáló árát.
Az a baj, hogy a tesztek nagyon lehangolóak, pl. ez itt, ahol egy vacak i30-al egy szinten van a max. rpm-es tesztnél, de a Matterhorn is csak 2 fokkal marad el tőle.-= Pancsermeste® =-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Pancsermeste #45059 üzenetére
1 fillért sem adok a tesztekre....a teszt alapján a H100i nagyon jó. A valós életben pedig egy közép kategóriás hûtő.
-
Habugi
addikt
Mivel ezt a régi házban/hűtővel nem mertem megpróbálni, csináltam egy 5Ghz Vantageot is:
61 fokig sikerült elvinnie a Silver Arrowt.., nudli Vantage.
Új egyéni physics score rekord is egyben!Ez volt a régi csúcs: [link]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Daved.
csendes tag
AMD FX 6300 a proci
Cooler Master Seidon 120 35C
[ Szerkesztve ]
I7 4790k
-
MrM94
addikt
válasz #21346560 #45073 üzenetére
Ne menjunk mar bele megint intel VS amd vitaba,hogy mi mennyibe kerul.
En kerek elnezest,hogy szemetszurt hogy ennyit ad egy alap 3770k.Bezzeg ha aztmondtam volna hogy egy FX9590 is ennyit ad alapon biztos nem lett volna kotekedes..Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
marci1250
tag
Sziasztok!
Van egy FX 8350-esem alap 4Ghz, semmi tuning. Rajta dolgozik egy Noctua NH-C12P. Eddig semmi gondom nem volt a hőfokkal, max 60-65 fok Arma 3 közben, de most felmegy 70-73 fokig és ez szerintem nem egészséges. Érdemes szerintetek váltani, vagy csak a szoftver hozza ezt ki belőle? Olvastam a topic összefoglalóját, de azon gondolkoztam, hogy ezek az óriás hűtők nem csavarják meg túlzottan az alaplapot? Ha érdemes lenne cserélnem akkor tudnátok valamilyen jó árértékű hűtőt ajánlani? Max magasság: 155 mm Vagy valamilyen finomhangolással ezen javítani?
Family Guy S18E8 "Ez fiam az egyetlen dolog ami visszatart attól, hogy tenyéréllel basszalak ketté"
-
DeadMeat
nagyúr
válasz marci1250 #45081 üzenetére
Ha még nem tetted meg érdemes manuálisan belőni neki a feszt, auto-n nagyon sokat kapnak. Még ha nem tuningolsz akkor is, bőven alul lehet feszelni őket. A hűtőt én nem cserélném a helyedben. Egy baja van neki, hogy a lapra fújja a meleget és ha rossz a ház szellőztetésed hajlamos bent rekedni.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
-
marci1250
tag
Abból tanultam igen, megfordítottam a hűtőt, szív. A házam pedig egy CM K380 de még csak egy venti van a háromból, egy 12-es a ház hátulján. A feszültség csökkentésével a teljesítmény nem csökken?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz marci1250 #45086 üzenetére
De csökken persze. Csak nem a számolási teljesítménye, hanem a villamos. Kevesebbet fűt. Hasamra ütök: 125W helyett 80W lesz a procid fogyasztása.
Az az 1 venti meg karcsú, minél hamarabb pótold a maradék kettőt, meghálálják a komponensek.[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
marci1250
tag
-
lee56
őstag
válasz hackeeeee #44998 üzenetére
Még az se Ha memóriavezérlő nem bírná, akkor BIOS-ban, mem szorzó állításával sem menne. Inkább a BIOS/UEFI-ket írják meg úgy, hogy DDR-1333 legyen a default, mivel ki tudja milyen memóriája, és főleg milyen procija van az illetőnek, egy AM3+ platformon ahol az X1 semprontól, az X8 FX-ig mindent bele lehet rakni a lapok többségébe, és mivel K8 óta AMD-nél a prociban van a memóriavezérlő, ezért azok sem egyformák..
Persze nem lenne utolsó hogy felismerje a BIOS rögtön magától, és automata lekezelje a legjobb beállítást, csak ez a valóságban nem így működik, ha jót akarsz állítsd be te.
No Comment
-
- = Zk = -
félisten
válasz Daved. #45068 üzenetére
nálam a CHA_FAN1-3 + a CPU_OPT szürke. de egyszerre tudom szabályozni őket.
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Habugi
addikt
(#45064) miklosss2012:
Az ajánlott hűtőd elképesztő!(#45065) =WiNTeR=:
Ne irigyelj kolega, az csakis CPU-Z bug. Az az eredmény bizony 1.5V-on született, 1.47körül az utolsó amit el tudtam még érni talán a 4.8Ghz volt vagy a 4.9. Az 5Ghz-hez bizony emberes fesz emelés/ugrás kellett.
(#45069) MrM94:
Bezony, túl is azon. Nézegettem a futuremark oldalon, 25k körül futnak alapórajelen..(#45079) eldiablo:
Az igen!
Bevallom, elég durván bénázom amikor 5Ghz fölé akarom vinni. A ramok 1600helyett 800nak mondják magukat boot alatt és instabil a rendszer, majd kora este nekiállok az FSB-vel is játszani.Nézegettem tegnap a Vantage után, esetleg 1.525/1.55V-al több physics scoret ad-e, de nem. Cserébe viszont a SA még mindig megtartja prociteszt közben 70körül, szóval menne a csízió 5.2ghz-en, esetleg 5.4en is. Majd játszom a BIOS-ban kicsit.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
giornalista
senior tag
sziasztok!
jelenleg egy Phenom II X4 955-ös CPU-m van, az alaplapom: ASUS M5A97, a sima (nem pro, stb.).
a kinézett processzor egy FX-8320, esetleg egy FX-8350, és a tanácsotokat szeretném kérni.
egyrészt, néhány teszt elolvasása és fórum átpörgetése után arra jutottam, hogy a 8320-ast veszem, kb. 10 ezer forinttal olcsóbb, és ahogy néztem, ár/érték arányban jobb, mint az erősebb és drágább társa. szempont a pénz, ezért kérdezem, hogy ti mit javasoltok? kb. 3 évre tervezek ezzel a konfigurációval, ez lesz az utolsó AM3+ gépem, ha minden így marad. érdemesebb beruháznom a 8350-be, vagy megteszi a 8320 is?
(játékra használom, full hd, a videokártya jelenleg egy elavult HD6870, valószínűleg R9 280X lesz, a CPU-val együtt, vagy rá egy pár hónapra)
a másik, hogy meg tudtok-e erősíteni abban, hogy ez az alaplap bírni fogja majd a kinézett procikat? illetve, hogy van-e lehetőségem ezen a lapon bármilyen tuningra a gyári hűtővel. sosem tuningoltam még, de ha érdemes és megoldható úgy, hogy nem károsítom a berendezést, akkor ezzel a CPU-val megpróbálnám.
nem a határokat feszegetve, csak valamennyivel emelni a teljesítményt. mondom, feltéve, ha bírja az alaplap. olyan "hülyebiztos" módon.
előre is köszönöm, ha segítetek a válaszaitokkal!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz giornalista #45096 üzenetére
Szia ! Udv. a csodalatos FX topicban !
1 - ha a penz a fontos akkor a 8320 eri meg a legjobban, par evig ki fog szolgalni a 280X-el karoltve.
2- az alaplap siman birni fogja, nem lesz baj vele.
3- a gyari hutot felejtsd el, meg alapon is.
-
giornalista
senior tag
válasz Lacielvtárs #45098 üzenetére
értem, köszönöm mindkét választ. és akkor milyen hűtőt ajánlanátok?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz giornalista #45099 üzenetére
Mennyire szeretned kinyitni a penztarcadat ? Mi volna az az orajel amin hasznalni fogod ?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok