- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lanash
senior tag
válasz BomiBoogie #27200 üzenetére
Bocsánat utána én is rájöttem, hogy elrontottam. És köszönöm, hogy megcsináltad
-
ViZion
félisten
válasz Casanova* #27202 üzenetére
Logouton van más cikk is róla, de én is említettem. Leírom, fikázásnak tűnhet, de nem az! Ez egy kiváló ház, pár apró hibával... Van összehasonlítási alapom a 20k alatti házakból.
Ennyiért az ember elvárná, hogy két ujjal lehessen mindent becsavarni: nem lehet. Alaplapi távtartók menete gáz, hátlap fedelek rátépve, mint az állat, nem szívesen tekeri az ember szerszámmal, mert festett ugye. Táp nem passzol. Három csavarral tudtam berakni. Nincs a kivágásoknál gumiszegély, ennél olcsóbbakba is van. Legalább a peremet visszahajtották, nem vág. Hátul kábelmenedzsmentre szűkös a hely. Kicsi ház, de lehetne 3 mm-el több, és nem feszülne a csatlakozó a ház oldalához.Oldalak csavarosak. Raidmax kilincse a legjobb a világon. (pont!) Alsó HDD keret nem, csak a felső kivehető. Elől a porszűrő kiszedése egy rossz vicc, ventiket kell kipattintani a műa fogak közül, amik eltörhetnek, pótlásra esély sincs. Inkább kiporszívózom előről...
Elöl a furán elhelyezett merevítőtől nem fér be slim radiátor a ventik mögé. Ez durva hiba, kb. 3-4 mm kellene a boldogsághoz. Tetőn is hasonló a helyzet: nincs eltolva a rács, ventit a radira nem kell rakni... Víz előkészítés egy vicc, ahogy kb. 25k-ig minden házon az. Ott kivezetve a csőbe kell egy nagy hurok, vagy idom, mert amúgy törik. Hátsó kifújóra sem lehet rakni single slim radit, a popszegecsen felfekszik, ronda, ferde, nem megy be a csavar. Itt is ~2 mm-en múlik a dolog.
Ezek tényleg apróságok, lehetne rá legyinteni... de azért bosszantó, h ilyen apróságokra nem figyeltek.
Mégegyszer: aki sokat szerel, annak is jó a ház, erős, masszív. Festése is jó, tartós. Vízhez külső radival kényelmes, akinek ez belefér és nem para fúrni rá pár lyukat a csöveknek, annak jó. Ár/értékben, kinézetben is jó. Nem ezt akartam venni, mert képeken őszintén szólva elég gagyinak néz ki az eleje, élőben jobb.Pug: "feltaláltad" a passzív VGA-t!
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Lanash #27208 üzenetére
Nem vita indító, hiszen kitárgyaltuk, h kinek a pap-kinek a paplan... De ez nekem már megkapná a STABIL minősítést. LinX-nél durvábban valami egész ablakos flash sz@rral (pl. farmerama) tudod tesztelni. A Prime és LinX stabil beállításaim sorra elvéreztek az asszony aratása közben...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
mackosajt
addikt
Egyedül még azt nem csináltam, hogy kivegyem az elemet a lapból, de amúgy már cmos reset-t nyomtam, lőhettem is befelé újra mindent, és mégis erre akar beállni.
Ha elkezdem emelni a szorzót, akkor szintén abszurd értékekkel emelkedik a freki.
Biosban pedig 200-ra van lőve, betöltéskor meg ez a hülye 194 MHz lesz.
Mi okozhatja?
Perpill tuningolni sem merem.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
ViZion
félisten
válasz mackosajt #27216 üzenetére
ezzel meg mi a baj?
Alsó képen a CPU/NB-t írja, felsőn a HT link sebességet... nem kerek, mert nem pont 200× akármennyi...
Vagy én nem látom jól?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
mackosajt
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz simlisgumis #27223 üzenetére
Folyamatban a síkolása.
Szerencsére a cégnél vannak rá szerszámok.
Ha kész, akkor már csak ezt a kis problémát kéne megoldani, ami a frekit illeti.
Komolyan elgondolkoztam, hogy kicserélem a lapot... Anno ajánlós topikban ajánlották, de amit már ezzel "szívtam", az nekem sok. Pláne 10 év intelezés után, ahol mindig Giga lapjaim voltak, és soha semmi bajom nem volt. Most kinéztem egy GIGABYTE GA-990XA-UD3 lapot.
Első körben megpróbálom haveron keresztül kicserélni, akitől az egészet vettem. (néha jó, ha vannak boltos ismerősök)http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
ViZion
félisten
válasz mackosajt #27222 üzenetére
Nekem is 203 IRL, hiába 200-ra állítom. De majd Sass megmondja.
Vízhűtés nem rémísztő, csak a kis házakban sok a kompromisszum, ez van. Nagyobbaknál nincsenek ezek a gondok, agyaltam a nagytesón, de az akkora volt, mint a Smilodon, akkorát meg nem akarok az asztalomon.
-
MiklosSaS
nagyúr
Hogy baxna meg az ebay-e. Nem indul a kis FX ebben az alaplapban, vagy az alaplap van elbaxva.
Valakinek valami tapasztalatta ezzel az alaplappal ? Asus M5A78L-M/USB3. Egyszeruen nem indul el, vagyis elindul, felporognek a ventilatorok aztan 2-3 masodperc es megallnak. Mi lehet a baj ?
Tap jo, memoria jo, ssd jo, cpu nincs hol teszteljem jelenleg, probaltam az alaplapi kartyaval, meg a GTX 780a-l. Sehol semmi
Utolso HW amit az ebayrol vasarlok, olcso husnak hig a leve.(#27227) Malibutomi : ez nagyon jo igy, pont azt csinalom en is.+9999
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
mackosajt
addikt
válasz simlisgumis #27229 üzenetére
hm.... ez sem rossz alternatívának tűnik
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
gyuszaa
őstag
válasz MiklosSaS #27228 üzenetére
Egy bios flashback pendrive-ról mehetne, ha lenne rajta ilyen funkció, akkor be se kall kapcsolni csak a gombot 3mp-ig nyomni.
Mem OK gomb is sincs, meg állapotjelző ledek, hol akad el a bootolás. Megkönnyítik az ehhez hasonló helyzeteket.Ramokat pakolgasd át, vegyél ki egyet. 4 pines csatit cseréld meg, meg minden kábelt ki-be.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz mackosajt #27231 üzenetére
@mackosajt, Gyussza: megismetlem, inditom 2-3 masodpercre felporognek a ventik, aztan leall minden. Tehat meg arra sincs ideje hogy jelet kuldjon a kijelzore. Nem tudom milyen BIOS van rajta es azt sem hogy hol akad el, mert nincs ra ido megfigyelni. Lepek el az egyik kollegahoz es kolcson veszem a Phenom II-et, megprobalom azzal hatha nem ismeri fel a CPU-t es keri a BIOS frissitest.
Ramokbol csak egy palcika van ami 4 gb-os 1600 MHz-es, vegigprobaltam. Semmi.
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
[ Szerkesztve ]
-
d3lete
aktív tag
Az nb órajelét hogytudom emelni?
-
mackosajt
addikt
válasz MiklosSaS #27234 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, milyen eredményre jutsz.
De már csak holnap fogom, meló közben elolvasni.Remélem csak a bios-t kell frissítsd.
Nem akarunk elveszíteni végleg !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz mackosajt #27237 üzenetére
Hat remelem en is, ugysem lepek ki az AMD-bol. Ha nem megy nem eszem az idegemet vele visszakuldom a lapot a prockot meg megtartom oszt nezek valami alaplapot hozza.
De remelem csak a BIOS szemtelen es a masik cpu-vel szepen elindul.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #27228 üzenetére
Két dolog lehet, FX-et nem támogatja a bios, vagy nincs rádugva CPU-ra az alaplapi kábel... szerintem. Ennél rosszabbra nem akarok gondolni, de nekem is volt már cserée a zsír új alaplapom.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz ViZion #27239 üzenetére
Kedves kollega, szerinted nem dugom ra az alaplapi kabelt ?! es vaccakolok vele 2 oraja ?
Ket dolog van :1- nem tamogatja a CPU-t, bios update mas cpu-val, orulunk es iszunk sort este !
2- el van baxva az alaplap, mivel nem uj lehet hogy azert is volt ilyen olcso. Akkor merges leszek, visszakuldom. De a sor akkor is marad estere.
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #27240 üzenetére
Kedvesmorcos Sass! mondanám, ha nem jártam volna így? Összerakva, elvittem az ügyfélhez, és beng... nem indult. Ott egy hosszabbító is volt, mert rövid volt a kanóc. Nem pattantak össze rendesen, az autózástól szétcsúszott. ESETLEG mertem feltételezni, h ezzel kezdted az összerakást, és mittomén másik kábel bedugásakor kimozdítottad a nagy szárnyaddal.CPU support list sem segíthet, ha nem látni milyen a bios... itthon van egy Sempronom... Valakinek csak van ott is. Másik: van olyan USB egerem, amit néhány mobo nem szeret. Kínai szar, gyerek kapta, azzal hadonásszon. Cserébe néhány gép belefagy amikor HW-ket keresi induláskor. Volt hajtépés, mikor rájöttem...
-
=HG=
addikt
válasz MiklosSaS #27245 üzenetére
Pont most néztem át intel topikba, és felvilágosítottak a legegyszerűbb kupaktalanításról. Egy látványosabb...
-
kungzi
veterán
válasz MiklosSaS #27245 üzenetére
de nem is kell bekapcsolni a gépet, van rajta hátul egy olyan usb bemenet, amibe ha beledugsz egy pendrive-t, amin rajta az új bios, akkor indítás után egyből frissíti a biost
meg kellene nézned a használati útmutatót
EZ-Flash 2
Simply update BIOS from a USB flash disk before entering the OS
EZ Flash 2 is a user-friendly BIOS update utility. Simply launch this tool and update BIOS from a USB flash disk before entering the OS. You can update your BIOS only in a few clicks without preparing an additional floppy diskette or using an OS-based flash utility. -
gyuszaa
őstag
válasz kungzi #27247 üzenetére
Ezt említettem előző kommentben bios flashback néven, nem összekeverendő ezzel.
http://www.youtube.com/watch?v=NQKQj_aASCQItt már be kell jönnie a bios-nak, hogy elindítsd ezt az applikációt, minden régebbi asus támogatja.
Ami bios flashback néven fut, csak nyomsz 3mp-ig nyomod a gombot, megfelelő usb bemeneten, el sem indul még a ventilátor sem csak beflasheli, annyit látsz villog a pendrive meg a visszajelző ledje, sokkal jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Politika
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest