-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Az új 2013-ra tervezett processzorról van már valami hír? Az AMD menetrendje szerint 2010-ban uj is lesz... Az a kérdés hogy az FM3-as lesz?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Csak látatlanban kitalálom, az megy a topikban, hogy "bezzeg az Intellel 200 FPS, FX-szel meg 180", tehát mennyivel erősebb az Intel.
(#19615) lee56
"pénztárcakihajcsae" meg "pénztárcathrottling", nevetek, vagy ahogy Yeffy DJ mondaná: "sírok".(#19653) Bali27
A 2010-es újdonságok élvezetéhez viszont elengedhetetlen egy időgép és a hosszútávú emlékezet törlése.Ott az AMD találgatós topik, temérdek infót olvashatsz.
[ Szerkesztve ]
-
stbtamas
aktív tag
válasz RVR400 #19636 üzenetére
Az én 8320-am is kifagy 4.2-őn. Sőt, be se bootol..
Stabil 4.1-en, de mondjuk egy Crysis 2 alatt már előjöttek a microlaggok.. :-/
ZTE F101, Samsung Galaxy Mini S5570 GT -> Motorola Atrix -> Lenovo P780 -> Meizu MX4 > Oneplus 3 > iPhone 6/6s/7Plus/X > Blackberry KeyOne Black > Nokia 7.1 > Oneplus 6T > Pixel 4 XL 128GB Just Black > Samsung Galaxy S21 > Motorola Edge 20 Pro > Pixel 6 Pro > Nokia X30 5G > Samsung Galaxy S23 Ultra
-
Yeffy
veterán
válasz BomiBoogie #19654 üzenetére
körülbelül...
meg h az ájemdé már sehol nincs, minek gyárt procit, nem hogy befejezné a kazángyártás, meg a pénztárcát kihajcsae, meg különbenis intel...
bár valóban nem a legjobbak sok esetben, de a Zintel 20x-os méretéhez/pénzéhez/lobbijához, ill az arra írt programok nagyjához képest azért szerintem nem rosszak.
nyilván vannak specifikus feladatok, ahová esetleg egy 8350 vagy Opteron nem tudom mi is kevés (bár kétlem), de azért uccsó szarnak beállítani... érdekes...
na mindegy, majd böngészem még...
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Érkezik a PCI-E 3.0-s FX lap.
http://event.asus.com/2011/mb/TUF/product_990FXGEN3R2_spec.htm
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
válasz BomiBoogie #19659 üzenetére
szerintem sem, talán a 7970 vagy melyik most a 2 GPU-s csúcsszörny, _esetleg_ annak lehet jó, illetve az utódjának.
de amúgy bika deszka, gondolom bika árral
-
RVR400
veterán
válasz BomiBoogie #19657 üzenetére
Aminek semmi értelme, de legalább örülünk, hogy elparasztvakítottak a 3.0-val.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz BomiBoogie #19661 üzenetére
jaaa, érrtem. azt hittem, hogy van 2 GPU-s kártyájuk.
de akkor úgy látszik, már 1 GPUval is elég bikák
ügyesek, jó volt anno az R600-ra átállnipersze, én is olvastam, h kb lóf_sz előnye van a 3.0-nak, de villogni jó, meg majd egyszer jól jön. szerintem még vagy 2 generáció legalább, mire jól jön...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz RVR400 #19662 üzenetére
Tehát a tesz szerint még ilyen szintű konfigoknál sincs előnye.
It is even more clear when you look at both three-card setups, GeForce GTX 680 3-Way SLI versus Radeon HD 7970 3-Way CrossFireX. With GeForce GTX 680 3-Way SLI there were three instances where performance was improved with the PCIe 3.0 system, three separate games with advantages going all the way up to 9.6%. However, with Radeon HD 7970 3-Way CrossFireX there were no instances where the PCIe 3.0 syste, improved performance in any meaningful way.
-
FeRRaR1
őstag
válasz BomiBoogie #19657 üzenetére
Igen a csatolófelület 3.0 sávszélességet biztosít a PLX chiphez, csak hogy az már 2.0 segítségével kommunikál a chipsettel így gyakorlati haszna nem sok van, na nem mintha bármi is kihasználná akár a 2.0-át.
Főleg hogy az új irányú fejlesztések minimalizálni próbálják a PCI-E terhelését a nagy késleltetés miatt.
Más, tegnap In place teszt 3 óra 16 perc után dobott hibát az 5. magra :/
Adtam neki még egy kis feszt, ha 5 órán át stabil az in place,
Akkor kap kis játékot, renderelést, konvertálást. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egyébként a 7990 veri a 690-et? 2x680 VS 2x7970. Akkor a 7990 a leggyorsabb a "világon".
-
Dark KillerX
addikt
Ezt a proci lap párost néztem ki magamnak!Ez mennyire jó választás?Játékra,és néha munkára használnám?
Asus M5A78L-M LE+ FX 6100 v 6300-as proci,amit a gyári hűtéssel használnák!
És teljesítménybe kb hol lenne,az előtte lévő Q8300~3200Mhz-es procihoz képest?
-
ebegab92
senior tag
válasz Dark KillerX #19675 üzenetére
Inkább szánj rá kicsit több pénzt,és vegyél egy 970-es chipsetes lapot Mivel ez a lap még relatíve régi AMD 760G (780L)/SB710 chipsettel rendelkezik
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Stepo
aktív tag
válasz Dark KillerX #19677 üzenetére
inkább 6300 ez márt újabb kb+10%-al erősebb.Ehhez a procihoz jó az ext3,ha nem akarsz 1.5V feletti tuningot
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dark KillerX #19677 üzenetére
Utóbbi viszont erősebb és kevésbé melegszik, úgyhogy megéri.
Az Extreme 3 már megfelelő lesz.
-
Dark KillerX
addikt
válasz BomiBoogie #19679 üzenetére
Ami az adatlapomon lévő táp elég hozzá?
Húzva max 3,8-4Ghz-ig húznám milyen hűtő ajánlott hozzá? TX3 Evo elég lenne,vagy nagyobb esetleg? Hyper 212
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dark KillerX #19680 üzenetére
Próba, szerencse, a TX3 nem rossz, a házhűtésen is sok múlik. A tápod elég lesz.
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Használ valaki FX-et 2400Mhz-s ramokkal? Érdekelnéne tapasztalatok mivel nekem memtest86 és szintetikus teszteken hiba nélkül megy viszont játékban megáll a kép kb 5 perc után, hang megy tovább hibára hivatkozva alt+tab segítségével betudom zárni a a gameket pl FC3 WOW, Crysis 2.Minden ötlet nagy segítség lehet
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
XFX650W minőségi darabokból épül fel a configom, 2133-on minden stabil de itt viszont nem engedi a Cpu NB-t 2200-ról semerre sem állitani
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
=HG=
addikt
válasz Cseneles #19684 üzenetére
Azt látom, hogy minőségi a konfig a leírásból, csak nem volt odaírva a táp, és az a vga+cpu húzva, azért csipegeti a feszt. Nincs ötletem miért nem tudod állítani az NB-t, de nagyon ne keseredj el, mert 2133-on ha stabilan megy, bőven elég. Mint írtam, semmit nem nyersz a 2400-al. Egyébként 1,65V-on megy a memó ?
-
DeckardCain
senior tag
Gondolkodok egy "low budget" konfigon full hdra...
fx-4100(25k)
msi matx deszka, ez még vállalhatónak tűnik.. természetesen tuning nem lesz... de szerintem alulfeszelés se egy ilyen fapad lapban..
[link]
és egy 7850 2gb...Mostani ph-s fx teszt szerint, ha nem multizok akár még jó is lehet, ott erősebb kártyával alig volt különbség már full hdban..
Az utóbbi fél évben nem követem már a dolgokat, de gondolom egy fx-6300 + 970 deszka jobb lenne, de ahhoz nagyobb házat is kéne venni... Annyit meg már nem ér az egész..
Van itt valaki aki 4100-at használ komolyabb vga-val?
-
laca000
őstag
Érdekes, most sikerült megint 4400-on, stabilra belőnöm, teszteltem FC3-al és BF3--al is, nem fagy, no de meddig?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Cseneles
őstag
XMP 2133 1.6v XMP 2400 1.65v, nem keseredtem el de azért vettem h menjen szerintem szimplán a proci ludas nem képes lekezelni a ramot 2400-on
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz DeckardCain #19686 üzenetére
Kicsit keves lesz hozza. De ha mar budget, akkor egy 750k-t is erdemes megfontolni.
https://frescho.hu
-
miresz
veterán
Én a 4100-at,nem ajánlom,azt a lapot meg főleg nem. A helyedben egy Athlon 750K-t és egy ASRock FM2A85X EXTREME 4M lapot vennék.Olcsóbban jösz ki,és teljesítményben is ugyan ott vagy,de itt tudsz tuningolni is,ha akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én FX-4100-at nyúzok 7850 mellett, mi a kérdés?
-
Yeffy
veterán
válasz BomiBoogie #19696 üzenetére
az, hogy kihajcsaje'???
vagy a pénztárcád?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest