Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Németh Péter #7954 üzenetére

    Az, hogy érdemes-e, mindig nagyon pénztárcafüggő.
    Ha valakinek a pénz nem számít, mindenképpen a legjobbat akarja, akkor járható út, hogy bevásárol egy >$500-os alaplapot és hozzá a 7700X-et azzal a felkiáltással, hogy majd amikor megjelenik az X3D verzió, akkor csere.

    Ha a pénz számít, akkor szerintem érdemes megvárni a B650-es lapok rajtját, és még azután is 1-2 hónapot, mire elmúlik az újdonság felára. Addigra meg már talán majdnem itt van az 7000X3D.

    Én a 5800X3D-ről nem váltanék.
    De az a "baj", hogy én nagyon árérzékeny vagyok, garasoskodok. Nem biztos, hogy én megfelelő vagyok a "megéri-e" kérdés megválaszolására, ha valaki olyan kérdezi, aki mondjuk félévente félmilliós büdzsét szán a hobbijára. Mindenképp hallgass meg másokat is.

    Egyébiránt az 5800X3D esetén volt egy olyan kihívás/nehézség/korlátozás, hogy a lapka feszültsége nem mehetett egy bizonyos érték fölé, ami frekvencia regresszióval járt. Ennek tudtommal nem fogyasztási okai voltak, hanem a TSV illesztéseknél található "forrasztóanyag" (bump) nem bírt magasabb feszültséget. (Gondolom valami hasonló jelenség lehet, mint a hagyományos izzóknál az izzószál.)

    A pletykák szerint ezt a problémát sikerülhetett kiküszöbölni. Amennyiben ez igaz, úgy a 7000X3D már nem fog frekvencia regresszióval járni, ezért nagyobb lehet az előrelépés a V-cache használatával, mint az 5800X3D és az 5800X között volt.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák