Új hozzászólás Aktív témák

  • petkow

    tag

    Sziasztok,

    meg szeretnék valamit oldani, - amiben biztos vagyok, hogy van rá módszer - csak nem tudom, hogy egyáltalán neten milyen címszóval kéne rákeresni.
    Fotóból kreált seamless patternel szeretnék feltölteni egy részt.
    Erre létezik az a kézzel fekvő módszer, hogy veszünk valami képet, pl: [link]
    Ebből egy mintából kreálunk patternt, olyan pluginnel mint pl. az imagesynth 2. És ezzel fillelek, festegetek részeket. Csak ezzel az a gond, hogy én azt is szeretném, hogy a széleken figyelembe vegye a felhalmozott "objektek" határvonalát is, azaz realisztikusan úgy nézzen ki, mintha oda lenne hányva egy csomó levél, szirom, virág, kavics stb. Ha az előbbi módszerrel csinálom, akkor maximum utólag lehet kézzel finomítani a széleket, de ha nagy a kép, akkor elég vesződséges munka.
    Arra gondoltam, hogy kell lenni valami olyan módszernek is, ami random patternt generál festéshez vagy fillhez, amibe előtte be lehet tölteni "darabkákat", - több kivágot levélkét, szirmocskát stb. - és ezzel random teliszórja a területet, esetleg a méretet, rotációt is variálja. De nem tudom hol van ilyen. A scripted pattern fill az elég primitív, nem tud több bemeneti mintát kezelni.
    Szerintetek hogy lehet ezt megoldani egyszerűen?

Új hozzászólás Aktív témák