Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz alok #19783 üzenetére

    Na, szóval…! Előrebocsátom, hogy kicsit nehéz lesz megérteni elsőre, de megpróbálom illusztrálni.

    A Photoshopban az alakzatoknak többféle üzemmódja lehet. Lehet egy alakzat pozitív és negatív. Attól függően, hogy egybe akarod-e gyúrni a másikkal, avagy kivonnád-e a területet belőle. Továbbá lehetnek metszetei egymásnak, avagy a metszet negatívjai. Ábra:

    Na most Illustratorban könnyű látni, hogy mi van "kívül", és mi "belül", ugyanis alapértelmezetten ki vannak töltve az alakzatok színnel. Photoshopban meg addig nem derül ki, hogy rossz alakzatmódban vagy, amíg meg nem próbálsz hozzákapcsolni egy vektormaszkot.

    Javaslat:

    A Path Selection Toollal válaszd ki a legkülső alakzatot, majd az alakzatmódját állítsd pozitívra (Combine Shapes).

    Majd válaszd ki a belső alakzatokat, amelyek "lyukakat" ütnek a külsőbe, és az alakzatmódjukat állítsd negatívra (Substract Front Shape)

    Ha mindent jól csinálsz, akkor a végén egy olyan összetett alakzatot fogsz kapni, amihez már hozzá tudod kapcsolni a vektormaszkot. A jövőben pedig az ilyen munkáknál érdemesebb az Illustratort segítségül hívni. Mert bár az alakzatok sokat fejlődtek CS6 óta Photoshopban, a Pen még mindig nem úgy működik, hogy alapértelmezetten alakzatot hozzon létre. De rajzoláskor át lehet állítani.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák