Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz pocokxx #13809 üzenetére

    Ez az én hátterem jelenleg:

    Én megoldottam. :))

    1) Ez úgy néz ki, mint amikor a szöveg leköveti a pathot, illetve bele van írva egy pathba. Megrajzolod a pathot, klikk bele a szövegeszközzel, belezúdítod a szavakat, majd különbözőre formázod őket. Akárhogy változtatod a formázást, az alakot mindég meg fogja tartani, mert bele van zárva a pathba. A jobb oldalon természetesen egy másik pathba vannak zárva a szavak.

    2) Sorkizárt szövetet a szöveg palettán a Justify-jal lehet. Ebben is van három módi. A Last row to left az utolsó sort balra zárja, a right jobbra, a center pedig teljes sorszélességre széthúzza, ha csak három betű van benne, akkor is. Ronda. Tehát Justify last row left az én javaslatom.

    Betűköz ritkítással csak csínján, mert olykor a szöveg rovására megy. A sorkizárást még kézi szedéskor is szóköz növelésével-csökkentésével oldották meg, viszont vigyázni kell, hogy legalább 40 karakter legyen egy sorban, különben csúnya lesz a szöveg. Ha több hasábos szöveget tömbösítenek, olykor felfedezhető benne az a ronda jelenség, amit utcásodásnak nevez a tipográfia. Afféle gilisztajáratok keletkeznek az egyenletes sötét színű szövegtükörben.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák