Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Peter M #10471 üzenetére

    "a legjobban bosszant a mai "photoshoppot használok így mindent tudok" sztorival az, hogy egy felől ebből él (vagy szeretne megélni) másfelől meg a lehető legkevesebb időt sem szánja rá, hogy utána nézzen a dolgoknak "amiből él"."
    Remélem itt nem rám célozgatsz. Egyrészt "semmit" nem tudok a Photoshopról (minimális a tudásom benne), ezért kérek segítséget, másrészt soha nem a Photoshoppal való dizájnvagdosás volt a munkám, hanem a kódolás, a honlap elkészítése (amihez értek, bármily hihetetlen is) - és utóbbinál a dizájnt és a sitebuildet vegyük ki a dologból, mert az megint más feladat. Sajnos most olyan munkát kaptam, ahol MINDENT egyedül kell megcsinálnom, csak a dizájnt kapom külső forrásból, készen, de jó nagy méretben (ami jó, mert megvan a lehetőségem, hogy jó minőségben szedjem ki a képrészleteket), nem kivágva az egyes lényegi elemeket.
    Nem kevés melóval jár, épp ezért vagyok kíváncsi lehetséges módszerekre, hogy hogyan tudnám elkerülni a kb. 150 layer egyenkénti, kézzel történő kivágását slice-ok segítségével. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne lenne automatizálható az a munkafolyamat, hogy készítek egyetlen slice-t, és beállítok egy layer groupot, hogy azt vagdalja ki.
    Mások fikázása és lenézése, munkájának lebecsülése helyett mondjuk ajánlhattál volna érdemi megoldást pl. akár FireWorks-ben, sokkal előrébb lennénk, és senki nem érezné úgy, hogy meg kéne védenie magát, ami önmagában is elég furcsa, mert eddig teljesen barátságos hangnemben beszéltünk a probléma lehetséges megoldásáról.

    Említetted a FireWorks-t, már próbálgattam is, eddig elég jónak és gyorsnak tűnik, de azt még mindig nem tudom, pl. ezzel hogyan tudnám megcsinálni az említetteket. Annyiból kapásból jobb, hogy ki van téve a felület, ahol beállíthatom, hogy mondjuk PNG-24-re optimalizálja.

    "...a magyar webesek többsége változatlanul photoshopban vagy flashben fog egész oldalakat kitevő "kreálmányokat" alkotni és boldogan fogja az életét élni mindenfajta optimalizálás (pl.: pagespeedtest vagy YSlow) nélkül."
    Nem értem, hogy jön ide az ilyen jellegű optimalizálás (pl. YSlow), ez már kissé keverése a témáknak. Feltételezem, részben arra gondolsz, hogy pl. mekkora méretű képeket kell letölteni egy adott oldal megtekintésekor - minél nagyobbakat, annál rosszabb a helyzet. Ez nyilván tiszta sor a legtöbb webfejlesztő számára. A "webesek" kategória alatt meg nem tudom, kit értesz, ez elég tág és lazán értelmezhető megfogalmazás. Ez a "magyar webesek" meg megint túlzás, nyilván nem csak nálunk fordulnak elő igénytelen vagy kevesebb tudással rendelkező sitebuilderek, webdizájnerek, stb.

    "No offence de amit általában a userek "elvárnak" a photoshoptól azt a fireworks magában képes rá."
    Én nagyon szívesen és köszönettel várom a megoldást. :)

    "No mind1 elvileg még td tr kombóval is lehet weboldalt csinálni..."
    Már megint kevered a szezont a fazonnal. Hogy jön ez ide?! Ki mondta, hogy itt bárki is táblázatos felépítésű weboldalt szeretne készíteni? Ha eddig nem lett volna egyértelmű, épp azt próbáljuk kitalálni, hogyan lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban egy adott layer grouphoz tartozó layereket akár egy gombnyomással kivágni, transzparens png formájában, megadott célmérettel (pl. arányosan csökkentse az eredetihez képest). Vagy felőlem lehet gif is, tök mindegy, csak legyen jó minőségű.
    Nem értem, már megint miért hozod ki ezt is arra, hogy itt bárki is igénytelen módon akarna elkészíteni egy honlapot. Nem azért van egy nyomorult fórum, hogy megvitassuk az adott kérdéskörhöz tartozó lehetőségeket, illetve korlátokat? De, és nem azért, hogy megragadjuk a lehetőséget arra, hogy fikázzunk másokat, szidjuk mások munkáját (főleg miközben azokról semmit nem tudunk). Most erre írhatod, hogy "nem inge nem veszi magára", de az odamondós stílusoddal csak egy teljesen értelmetlen irányba vitted el a beszélgetést.
    Inkább megoldásokat próbáljunk találni, köszi. :)

    "Képet tessék már elfelejteni egész sok helyen teljesen ki tudja váltani a CSS3, vagy legalább spriteba tenni."
    Ha már ennyire mindent jobban tudsz, arra még nem gondoltál, hogy a potenciális felhasználóknak sajnos igen releváns hányada használ még mindig olyan böngészőt, ami NEM támogatja a CSS3-at? :U Ezen miért nem fogtad a fejed?
    Egyébként épp az általad linkelt BonBon honlapon lévő gombok is elcsúsznak még IE9-ben is, pedig az viszonylag modern. Nagyon nem mindegy. Persze lehet leszarni is az ilyen júzereket, és kitenni böhöm nagyban, hogy "használjá' krómot, azt' kész", de igényesebb cég nem kezeli ilyen egyszerűen a helyzetet.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák