Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    Topikgazda

    válasz King Unique #4914 üzenetére

    A sírást. Ugyanis ha semmi nem jó, de minden kell, az nem fog menni hosszú távon.

    A RAID1 működési biztonságot ad, nem adatbiztonságot. Vagyis tároláshoz nem jó!

    Normál táppal lévő kisméretű házak léteznek. Vagyis ha a WD-vel hasonlítom össze, akkor nem egy, hanem három lexikont kell levenni a polcról. Rettentően nagy különbség. Viszont cserébe stabilabb vasat, moduláris felépítést, programokban teljes szabadságot, jó hűthetőséget kap. Szerintem megéri, még ha kicsit drágább is, meg macerásabb elkészíteni. De úgy tűnik ez csak az én egyéni parám.

    Nem vagyok benne biztos, de ha jól olvastam, az USB3 specifikációja alapján ugyan több áramot kell tudnia kiadni (nem sokkal), de nagyobb feszültségesés mellett. Márpedig a drive 4,75V alatt bizonytalanul fog működni.

    Örülök annak, hogy ismeretségi körödben még nem volt gond. Én sok drive-ot kapok mentésre melyek így lettek mágnesesen felületsérültek, és van közöttük nem is egy ami nem is menthető! Íráskor ugyanis ha beesik a feszültség, akkor kezd elmozdulni a kar, mely spirális írást okoz. Ha a lemez közepén történik, akkor felülethibás lesz (van olyan hiba amikor teljesen kiakad a drive), a szélén viszont felülírja a gyári adatokat! Azok nélkül viszont nincs adatmentés.

    Igen, a WD-t kitárgyaltuk - MI. De akárhol lesz, mindig meg fogom említeni, mert mások NEM tudják. Legtöbbször Nekik szól az információ. Ugyanis ennek ismeretében már meg tudják tervezni a használatát úgy, hogy hiba esetén ne legyen adatvesztésük. Az információ nélkül viszont: "majd kiszedjük a tokból, be a gépbe, és lementjük". Hát nem.

    Nem ez az első dolog, mikor a gyártók felvállalják a kockázatot, mert a nagy számok miatt még "belefér".

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák