Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • so_ha

    senior tag

    válasz idegen lény #4805 üzenetére

    " csak egy pozícióban tudsz ülni, és azt állítod, hogy ez egészséges"
    Ez így ebben a formában "enyhe" torzítás. A prémium gyártók termékei a személyre szabhatósággal, és anyaghasználattal sokkal emberbarátibb beállítást tesznek lehetővé, mint bármely olcsó szék. A gyártóknak van javaslatuk az optimális beállításhoz (neten találsz hozzá videókat is). Ettől még senki sem mondja ... sőt, hogy nem állhatsz fel munkavégzés közben. Az már az én egyéni szoc. problémám, hogy "fészkelődök" a székemben, és akkor is szeretném komfortosan érezni magam, de a saját egészségem érdekemben igyekszem betartani az ajánlott testtartást. Egy olcsóbb székben ezt akkor sem tudod megtenni, ha akarod, mert nincs mit beállítani rajta.

    "szerintem ez elég ritka, akkor külön-külön be tudják állítani maguknak személyre szabottan, illetve te is be tudod állítani magadnak, de úgysem fogod állandóan állítgatni"
    A cégek többsége a legegyszerűbb széket veszi többnyire az alkalmazottaknak, amin amúgy sem tudnak mit állítani, én meg itthon csak egyszer kell hogy beállítsam az optimális paramétereket magamnak.

    "Nem véletlenül kezdenek elterjedni a denevérpadok."
    Ennek nem sok köze a munkavégzéshez használt székekhez, mert speciális esetekben gyógykezelésre javallott csak, és azt sem saját kútfőből, hanem szakorvos véleménye alapján. Ettől még bármilyen mozgás, akár a jóga is tesz az egészségünk érdekében, de most már elég messze kanyarodtunk a minőségi kontra olcsóbb szék témájától.

    "egy olcsó, pár ezres ülőlabda ugyanolyan jó."
    Azét azt megnézném, hogy ezen hányan töltenek el 8-10 órát munkavégzéssel. Én inkább előnyben részesítem a sporttal megerősített mély izmokat, és a hátizmok erősítését.

    "és te?"
    Jól tippeltem, Én "nyertem" az 54-el.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés