- Asustor NAS
- DIGI kábel TV
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Crypto Trade
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Programozás topic
- Lolita kód
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
"Az olaszok célja egy EU-s program keretében, hogy 2026-ra az olasz otthonokat és cégeket legalább 1 Gbps-os, fix sebességű internettel lássa el."
És komolyan azt hiszik, hogy ezt bárki tudja nyújtani műholdon?
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
hgergo365
csendes tag
Természetesen nem fog 1 gigás csomagot telepíteni hanem a meglévő ADSL sebességű internet helyett használható kapacitást tudna nyújtani gyorsabban kiépítve!
Sajnos ott tartunk magyarországon is,hogy a város szélen laksz és nincs optika kihúzva a házadhoz akkor max marad a az ADSL vagy 4-5 G ami vagy van vagy és szerencsés vagy úgy jársz hogy nincs és csak 2g marad és hiába levelezel a T vagy Y vagy V -vel max sablon levelet küldenek ha picit kieső helyen laksz! De pont a múlt héten került a kezembe Telekom levele amiben 4G erősítő ajánlat jött egy kis cégnek és szép több milliós szám van benne kezdésként + 36 hó hűséggel 6 jegyű előfizetési díjjal megspékelve.
Tehát nálunk is ha szerencsés helyen laksz akkor van csak jó internetet olcsón!
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nem tudom mi az a rossz hely, de itt Kelet-en még a falvakban is 2Gbites netet köttethetsz be szinte mindenhol már évek óta, igazából a nagyobb városoknál van jobban szivás, ahol mondjuk nem lett átkábelezve a társasház és mondjuk csak akadós, laggos UPC/Vodafon van, vagy csak ADSL, de ez elég ritka. Debrecenben még a nagyon kieső zártkerti részekre, ahol az erdő szélén van csak féltucat ház, még ott is optika van már, egy kollégának tavaly vezették be, ezért tudom. Előtte sem volt elveszve, mert van szinte mindenhol mikrohullámú Znet, az a cég kb az ilyen helyekre, helyzetekre épiti a piacát, már ADSL-es régi panelben is sokan azt használnak, aztán mindegy mi van bekötve a betonba.
A hirhez szólva, nem egészen értem mi nehéz a kábelek lefektetésében, meg hogy mondjuk a kiesőbb, szegényebb részeken ki fogja kifizetni az óriási feláras, de cserébe erősen kompromisszumos Starlink-et.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
" hirhez szólva, nem egészen értem mi nehéz a kábelek lefektetésében, meg hogy mondjuk a kiesőbb, szegényebb részeken ki fogja kifizetni az óriási feláras, de cserébe erősen kompromisszumos Starlink-et."
Erre egyszerű a válasz. Nem megtérülő. Itthon is van rengeteg olyan falu, ahol soha nem lesz normális net, mert belátható időn belül nem térül meg akkor sem, ha mindenki igénybe veszi, de a tapasztalat inkább a település 20-30%-a az, aki kiépítés után ténylegesen előfizet. Rengeteg helyen egyébként a városvezetés is olyan szinten inkompetens, hogy a nevét nem tudja leírni. És egy ilyen embertől hogy várod el, hogy megértse a know-how-t?[ Szerkesztve ]
-
hgergo365
csendes tag
Testvéremnek 2db oszlopot kellene telepítenie saját pénzből hogy a nagyságos vidanet bejöjjön rajta mert merészeltek kiköltözni a panelből 5en a 3 gyerekkel a város szélén ahova a térerő 2g terjed csak 4g meg billeg. Nem áll szóba veled senki Znet meg elhajt hogy szar helyen laksz.
És 2 oszlop telepítése engedéllyel együtt majd 500 ezer jo forint és ez 1 nyugati város szélén a valóság. Megjegyzem panelban volt nekik vidanet 500 nettel 11 ezerért meg 5g, a városszélen semmi.
Sajnos áll a tétel hogy még mindig szerencse kérdése hogy van-e gyors internet lehetőséged olcsón ahol épp van a lakásod vagy a házad.
Meg persze nem éri meg a szolgáltatónak törni magát olyan helyen ahol soha nem térül meg a befektetése. -
Dendytv
senior tag
Azért nagyon fura, hogy még vannak ilyen helyzetek 500K egy netért, meredek
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Medocsabi
addikt
Előfizetői oldalról nyilván bosszantó. De azt te is belátod, hogy egy panel, ahol 1 háznyi területen lakik 100 ember, és 1 kábelt kell behúzni, jóval egyszerűbb, és hamarabb megtérül, ezért olcsóbb. Te is írtad, hogy 500+ezer forint lenne a kiépítés költsége. Ez egy ~15000 Ft-os előfizetés esetén mennyi idő alatt térülne meg?...
Nem védve a kartellező szolgáltatókat, de ott is emberek dolgoznak, akiknek fizetést kell adni. Gondolom te sem örülnél, ha a munkáltatód nem fizetne neked, mert olyan szerződéseket köt, amikkel deficites.
2024-ben aki nem nézi költözésnél az infrastruktúrát, az utólag csak saját magát hibáztathatja. -
Medocsabi
addikt
Nem a net annyi. A kivitelezés. Közterületen munkavégzés, és az ehhez tartozó engedélyek ennek az összegnek a fele. ÉS ebben nincs benne a munka, közterületen bontás, oszlophasználat, ect. Meg persze a 2 technikus aki kimegy, ők sem gombokért dolgoznak. Ma egy egyszerű vízvezetékszerelő óránként 25000 ft+áfáért dolgozik, de az internet kivitelezőknél a hasonló díj valamiért mindenkinek szúrja a szemét. Pedig ha 2x ki kell menni a helszínre, és mondjuk összesen "csak" 1-1 órát vannak kint, az akkor is 100k+áfa.
... -
Dendytv
senior tag
válasz Medocsabi #10 üzenetére
Értem persze, azért is írtam, hogy a netért mert lényegében az internetért adsz ki annyit, értem, hogy oszlopok meg munka. De a net a célod...
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Medocsabi
addikt
Egyébként rengetegen használják így a mikros netet is. Egyedül azért drága, de 2 főnek egy stabil 80 Mbps már elégséges, és két felé osztva az ára sem annyira vészes.
Egyébként tényleg nevetséges, hogy vannak helyek, ahol a végpont nem ér el a város széléig, pedig a városkép ugyan úgy néz ki 50 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest