Új hozzászólás Aktív témák

  • izomman1

    senior tag

    Ezeket láttátok már? [link]

    [link]

    XTAL VR headset jön gamereknek! Direkt versenytárs a Pimaxnak.. igaz 5500 jelenlegi ára brutális , de ha levinnék 1000 re talán még érdekelne is.. ( Pimax 5K+ 650 dolcsi+ áfába lesz nekem amit előre rendeltem- ajándék jobb headstrap el)

    Sweviver gyakorlatilag azt mondja, hogy tökéletes a készülék ( lásd a videóban) – nincs torzítás a széleken tökéletes 170 -180 as FOV biztosít a készülék és még a screen door effect is kisebb mint a Pimaxokba!
    Az csak hab a tortán, hogy jelenlegi elérhető hardverrel tökéletesen megy minden Steam VR játék ( persze még csiszolni kell még ) Project Cars 2- Skyrim VR stb teszteltek vele!
    Felbontást a steam pontosan native 2560×1440 generál és egy speciális nem fress lens en keresztül látod a világot ami első ránézésre nem nagy , de valahogy úgy van kialakítva, hogy gyakorlatilag nulla torzítás nélküli FOV biztosít! –( hogy lehet ez mikor ha körbe nézel a szemeddel nincs lencsével körbe ölelve vagy csak középre nézve van ez a hatás? )
    Namármost a Pimax nem azért nem biztosít hasonló jó teljesítményt hasonló gépen, mert nem a 2560x1440 es felbontást szokta a Steam VR generálni hanem jóval magasabbat 3600x3400 ast vagy valami hasonló arányt a tesztek alatt (fejből írom )
    Látszik ,hogy az arány nem pontosan az ami pontosan a képkockák indokolnának. (Normál 110 es FOV arány ) Ebből kifolyólag én aggódom még attól is ( bár a tesztelők FOV teszt videókba bizonyították ténylegesen hogy minden ok ) hogy biztos nem csak a jelenlegi 110 es FOV van kinyújtva mondjuk 150 esre ? Mert érzetre lehet azt hiszed ez nagyobb FOV , de ha valójában nem látsz „többet” a világból csak szét van előtted nyújtva akkor akkor az számomra nagy csalódás lenne..
    Sweviver véleménye egyébként hogy egy óriási előrre lépés még a Pimaxhoz képest is.. Jövőre indul a hivatalos béta teszt most írják alá a szerződéseket a youtuberek és professzionálisabb csapat ez a Prágai cég mint a Kínai Pimax. (ennyi pénzért lehet is)
    Nyilván ha 1000 eurótól is több lenne a készülék még számomra sem opció , de szerintetek mikor jöhet egy gamer felső kategóriás fogyasztónak való verzió? (MRTV cselesen azt mondja szerint még hosszú ideig nem ne töröljük a pre order rendelést – de én a nyarat vagy a jövő karácsonyt nem zárnám ki ha már élesbe megy a Béta teszt januártól a STEAM játékokra! illetve az eszköz lehet olcsóbb ha kicserélik az OLED kijelzőt LCD -re és nem lesz csak manuális IPD beállítás stb- Most ezen dolgoznak )
    Lehet e egy jelenleg 5500 dolcsis készüléket kidobni 1000 euró körül vagy inkább 2000 lenne? Sweviver véleménye hogy ő valahova oda várná , de az már tényleg brutális ár kizárt ez az árkategória még nekem is.. (Sok high end gamernek is)
    Mondjuk ha igazi versenytársnak szánják akkor valahol 1000 euróért kéne adniuk , mert a Pimax 8K is 900 dolcsi+ adó… ekkor lenne csak igazi versenytársa a Pimax nak max lehet kicsit drágább (mert jobb) na, de nem dupla árú készülék .
    apropó Pimax jelenleg 2600 db ot gyártottak le , de csak valahol 900 at postáztak ki még az is kérdés hogy a honlapon szereplő 41 nap múlva ténylegesen a Pre ordereket elkezdik kiküldeni vagy nem.. Már Sweviver is márciusi időpontokat emleget a videójában a Preorder elkezdésére, de addigra még az is lehet , hogy az XTAL kijön a gamer fogyasztóknak is vagy legalább is láthatárra kerül az ára..
    Mi a véleményetek ennek tükrében inkább várjak a Pimax 5K+ ra vagy töröljem a pre order -t és inkább egy normális XTAL high -end készülékre hajtsak? (Kettő méregdrága készülék már tényleg nem fér bele a költségvetésembe) Bár ha az ár túl magas lesz az XTAL ra hiába várok arra a 650 dolcsis fejpántos Pimax 5K+ is megteszi hiánypótlónak…

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák