Új hozzászólás Aktív témák

  • -Solt-

    veterán

    válasz repvez #11592 üzenetére

    A PR részre azt értem, hogy ráirják a közép kategóriás VGA-kra is a plecsnit, hogy VR ready, de még a high end VGA is szenved.

    Persze, hogy ráírják, mivel VR ready! Belépsz az Ocolus store-ba és az ott található játékoknak futniuk kell a minimum gépigényen 90 FPS-l. Tehát, ha van egy GTX1060-d vagy egy R9 290-d akkor akkor az Ocolus store-ból megkapod a VR élményt.

    Szerintem te ott kerültél tévútra, hogy a DCS topikba mi állandóan azt hangsúlyozzuk, hogy a 980Ti a minimum, de inkább az 1080Ti. Azt mi, legalábbis én arra értem, hogy ezek a VGA-k arra kellenek, hogy a kapott kép minőség közelebb kerüljön ahhoz amit monitoron is látsz. A repszimek más kategóriát képviselnek gépigény terén, de ez nem csak VR-ra igaz, hanem általánosságban, szóval ezekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Az AC például 1.5-s SS mellett a 980Ti-l is szépen tartja a 90 FPS-t.

    akkor mi az a sweat point amitöl felfelé már gond nélkül megy minden?

    Ez abszolút egyéni preferencia függvénye! Van akit monitoron nem zavar a 30 FPS, neki nyilván gyengébb VGA kell, és van aki VR alatt a 2.0-s SS mellett mondja azt, hogy ez már elviselhető látvány, az ő számára még nem született meg az a VGA amivel ez gond nélkül futtatható lenne.

    A VR nél is egyből éles képet kapsz mind a két kijelzőre a 3d kép a fejben áll össze, a sima monitornál is 3d-s objektumokkal számol amit sikba jelenit meg csak ugy mint a VR esetében is csak ott a monitorok mérete kisebb .de ott is a sik vetületét kapod képként..

    Néha csak pislogok azon amiket írsz, mert nem nagyon tudom hova tenni... :) Éles kép van kiküldve a VR-ra is (már, ha jól értem mit akarsz mondani ezzel), de a kijelző tulajdonságai miatt nem látod annak 1.0-s PD/SS mellett. Pontosabban ez azért játékfüggő is, mert sok múlik azon, hogy mennyire érdekes az ami a távolban történik. Minél fontosabb az, hogy a távoli kép is éles legyen (pl kontakt azonosítás) annál szükségesebb a nagyobb PD/SS, ergo annál nagyobb lesz a gépigény.

    Tehát ezt mondom, hogy lényegében ugyan azok a folyamtok játszódnak le mindkét esetben

    [link]

    [ Szerkesztve ]

    www.smart-bus.hu

Új hozzászólás Aktív témák