Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
Váá, 1 éve kerestem:
Magyar, akkori prospektus.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
gaborbol
őstag
válasz runner 125 #3453 üzenetére
Nekem benne volt a kocsiba + a gyari videokazetta.
Valami olyan szoveggel, hogy "Az on autoja a letezo legmodernebb technologival van felszerelve( gondolom itt a cd+kazettas magnora kell gondolni ) gondoskodtunk rola, hogy on kenyelmesen es biztonsagosab utazzon barmilyen korulmenyek kozott.
Barmennyire jol is felszerelet legyen az on autoja, egy dologra sajnos nem kepes, lejatszani ezt a video kazettat... No shit! Kossz sracok!
[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
válasz runner 125 #3452 üzenetére
Állapotot veszünk nem km-t
Passzolom a kérdést. Óra szerint nevetségesen kevés volt benne amikor megvettem(160k km),szóval iztos, hogy közel sincs a valós futáshoz, nem is ez volt a fő szempont. Több autót is megnéztem - igazából E38-at akartam venni, véletlenül akadtam rá erre - de a külső/belső állapota ennek volt igazán meggyőző ( meg egy 735i-nek, de azt elvitték előlem), a kormány nem volt kikopva, a bőr nincs kirepedezve..Ha jól emlékszem aneda autójának ismert a valós futása, abból kiindulva ebben 300-400 000 között lehet.
Igazából két lehetőségem volt, vagy beletolok egy talicska pénzt és megmarad, vagy eladom fillérekért ( mondhatni vas árban). Úgy döntöttem marad.
Igazából még sokat nem vertem bele, mert mostanság elég időhiányos vagyok, de még mindig van két lehetőségem. Vagy veszek egy bontott váltót és egy bontott motort 4 kilóért, berakom és öröm bódottá amíg megy. Vagy ezeket rendbe szedem tisztességesen. Igazából a motorra mondhatni a kötelezőkön kívül nem nagyon kellene költenem, inkább csak a váltóra és a turbókra (az olajfolyások megszüntetése az pár ezer forintos tétel,meg sem közelíti a váltófelújítás költségét).<tRucKdriFteR>
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom egy jó pár hónapja a topikot, de csak most vált érdekessé, hogy meg is szólaljak.
Ma csatlakoztam én is a klubhoz, egy jó kis 60-assal.Nem új, nem hibátlan, össze is kell írjam a listát, hogy miket kéne majd rajta cserélgetni, viszont ismert az előélet (2 éve édesapám szereli, aki egyébként közel 20 éve Volvokat javít) és a beltér nincsen lelakva.
Első kérdésem: van-e olyan MP3 lejátszási lehetőség, ami hasonló mint a GromAudio, de kiírja a számok címeit is? Jelenleg 603-as fejegység van benne, ezt majd később szeretném cserélni egy komolyabbra, de csak gyári jöhet szóba. Melyikre érdemes?
-
runner 125
nagyúr
válasz TonTomika #3458 üzenetére
Üdv itt,
Majd gyere indexre is.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
echterion
nagyúr
Képzeljétek, rájöttem a check brake light-os problémámra (amit korábban írtam, hogy csak a felső féklámpa ég fékezéskor, a két oldalsó nem). Felcseréltem a hátsó ködlámpa és a fékláma reléjét és láss csodát: most a féklámpák tökéletesen működnek, ezzel szemben a hátsó ködlámpa nem (ez még hibaüzenetet sem generál, csak a sötétben látszik, hogy nem ég). Most már csak egy ilyen relét kell majd szereznem valahonnan, addig meg megleszek valahogy a ködlámpa nélkül.
-
Weareus
addikt
Üdv.
Elviekben készülök venni egy 850 T5 automatát.
Szerelővel megyek nyilván, de ha valakinek (tulaj, hozzáértő, stb.) lenne arra vonatkozólag tippje, hogy mire figyeljek (főleg az automata váltó kapcsán), akkor hálás lennék.
(Egyszer vezettem egy Ford Mondeo automatát 1 órát, de kb. ennyi az össz. tapasztalatom az automatákkal.
Ja meg olvastam, hogy a friss, jó minőségű olaj a mindene...)Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Cxgrav
senior tag
válasz Weareus #3461 üzenetére
Szia!
Automatánál arra kell figyelni, hogy:
- a sebességeket milyen finoman váltja
- felvált-e minden sebességbe vagy sem (megtalálja-e a sebességet)
- illetve lassításnál pakolgatja-e vissza a sebességeketFinomság --- ránt-e a váltásnál vagy szinte észrevehetetlenül váltogat
Érdemes figyelni, hogy mennyi km van az autóban.
150k fölött érdeklődni, hogy történt-e már váltóolaj csere (olaj, szűrő, tömítés), vagy sem. Amennyiben nem, vásárlás után érdemes megcsinálni. (akkor is ha szépen vált, nincs "örök olaj")Picture me Rollin' by 2pac
-
marsu
veterán
válasz echterion #3460 üzenetére
Néha elgondolkodom, hogy vennék-e újra egy Volvo S60 T5-t ...
... ebben a kék színben és a fekete bőr belsővel kifejezetten tetszik!
Press any key to continue ...
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem rossz Szombaton hoztam haza utasokat Gárdonyból, mert lent ragadtak a MÁV miatt és az egyik srác konkrétan megkérdezte az 5 és fél éves S40-emre, hogy új autó-e Nyilván nem tudta, hogy már lassan 3 éve nem gyártják, de a verda önbecsülésének biztos, jót tett Hihetetlen egyébként, hogy eddig akárki látta/utazott az autóval, csak pozitívan nyilatkozott róla. Kizárt, hogy mindenki hazudjon Annyira laza volt egyébként a Gárdony retúr komfort és zaj szempontjából (pedig aznap már megjártam oda-vissza a Balatont (lefelé vonattal, visszafelé egy szervó- és klímamentes Punto II-vel...)), hogy pillanatra átfutott az agyamon, hogy másik autóban gondolkodni egy ideig teljesen felesleges
-
őstag
válasz Alvin_ti4200 #3464 üzenetére
képzeld el milyen lehet egy tényleg jó autóban utazni
cryptot minden termékemért elfogadom
-
CYBERIA
senior tag
Plusz annyi hogy melyik sebességből indul, illetve nem csak hogy ne rántson, de ne is legyen nagyon nyúlós a váltás.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
ben800
aktív tag
Helló mindenkinek !
Autóvásárlás előtt állok,az elején még csak városi rohangálós kocsi lenne,később pedig (1-2 év ) külföldre szeretnék vele járni dolgozni,és ezért megbízható kocsi kellene.
A kiszemelt egy 2007-es 1.6D Volvo s40 lenne.
Kérdéseim:
Mennyire megbízható a kocsi ??
Az átlagfogyasztása mennyi ??
Valamint az alkatrészek ára mennyire vészes,és még mire érdemes odafigyelni vásárlásnál ??
Még mielőtt mondaná valaki,dízelt szeretnék,a benzines nem az én világom annyira,nem szeretem kihajtani a lelket egy kocsiból,inkább nyugodtabb városi tempó,és autópályán 120-as tempó jellemző rám -
CYBERIA
senior tag
Megnézném hogy hajtanád ki a lelket egy T5 motorból!
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
runner 125
nagyúr
Városba ne vegylel dieselt, mert nem való. Rövid utak csak ártanak a motornak.
Spritmonitor.de
PSA fele kis diesel van benne, én nem tartom egy jo konstrukciónak, a Volvo saját D5-ose biztosan jobb döntés lenne, de ismétlem, városba egyik sem való.
-
ben800
aktív tag
-
ben800
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #3473 üzenetére
Köszönöm a segítséget,akkor lehet mégis inkább egy mezei golf lesz,erre nagyon nem számítottam hogy volvo-ba peugeot motort tesznek,nekem a legelső lenne a megbízhatóság,volt már citroen-ünk,és köszönjük szépen francia kocsit többet nem.
-
ben800
aktív tag
válasz echterion #3475 üzenetére
Mondjuk azóta lehet jobb lett a dolog,mert a mienk 200 000 után adta meg magát,és ez már régebben volt..
A golf tényleg unalmas,a dízelt jobban szeretem,ez már ilyen megszokott dolog számomra,még keresgélek az interneten akkor,és körbekérdezek 1-2 szervizest hogy mit mondanak erről a kocsiról,mert a belsejét,és a külsejét nagyon eltalálták[ Szerkesztve ]
-
BBalu
csendes tag
Igaz h mindenki úgy van vele h dízel autót városba sose, de azért ha szétnézel rengetegen használják csak városban. Konkrétan én 2.2 CDI mercivel egy évig, télen nyáron csak 5km-et mentem oda és vissza, kopp kopp semmi baja az autónak. Nem utolsó sorban pl a taxik elég nagy része se benzines.
-
BBalu
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #3479 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek veled, de van azért olyan is hogy másfél órát vársz beül az utas elviteti magát a csomagjaival 2 sarokkal arrébb majd mész vissza a drosztra utolsónak (nem Pestre gondolok, nem tudom ott mennyire pöröghet egy taxis napja, Szegedet tudom)
-
CYBERIA
senior tag
Hidd el, hogy nem tudnál végig a gázon állni, mert ez olyan, hogy ha odanyomod neki, akkor tényleg megy is.
180 km/ó abszolút nem megerőltető ezen a szinten.Természetesen A-ból B-be mással is el lehet jutni.
-
Calogero
addikt
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy a Volvónál állandó az összkerékhajtás? (XC60)
-
runner 125
nagyúr
válasz Calogero #3484 üzenetére
Szerintem az valamilyen ultra modern Haldex rendszer lesz. Szóval alapból az eleje hajt, és bizonyos kipörgés esetén automatikusan kapcsolja a hátulját. Ilyen a HR-V-m is, és a legtöbb SUV is ilyen hajtásrendszerrel bír. Gazdaságos, nem kell annyi differenciálmű noh és kényelmes, nincs terepváltó, stb.
[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
válasz runner 125 #3485 üzenetére
Így van, negyedik generációs Haldex, keresztmotoros gépekbe nem rossz.
(#3482) ben800: „Hát lehetséges,én csak abba gondoltam bele hogy ugye a motornak elég nagy fordulaton kell járnia ”
Tudod mi jutott erről eszembe? A nyomaték öl, nem a fordulat
Vitatkozni lehet rajta, de a lényegen nem változtat.
(#3471) runner 125: „Városba ne vegylel dieselt, mert nem való. Rövid utak csak ártanak a motornak.”
Ha szigorúan gyakorlati szempontból nézzük, akkor egy régi szívódízelnél nem nagyon van jobb erre a célra. Egyszerű szerkezet, és nincs az mint a benzinesnél, hogy a hidegen túldúsított üzemanyag lemossa az olajréteget a hengerfalról. Persze az azért nyilván nem alternatíva ha valami újabb Volvo a kiindulási alap.
-
Weareus
addikt
Na, meglett a kicsike. Végül egy első tulajos V70 lett belőle. Automata, benzines, turbós és nagyon szép, minden extra működik.
Kisebb szépséghiba, hogy világít a tracks off és nem megy a kilométeróra.
Érdemes venni egy OBD II-es diagnosztikai műszert?
15-20 körül van, magyar leírással, a szervizben egy hibakódolvasás 5-6000 Ft.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
echterion
nagyúr
-
TonTomika
aktív tag
válasz Weareus #3488 üzenetére
Gratulálok!
a 850/S70/V70 szériának szeret tönkremenni az ABS jeladója, ilyenkor folyamatosan világít a TRACS OFF és az ABS lámpa, bár nálad az ABS nem világít.
Minden indításnál világít? Soha nem is alszik el?
Én egy jeladóhibára tippelnék, és szerintem emiatt nem megy a km óra sem, mert nem kap jelet.Ha magad akarod szerelgetni, szerintem megéri a műszert megvenni, engem legalábbis megnyugtatna, hogy bármikor rá tudok nézni.
Ezt pedig múlt héten lőttem:
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz TonTomika #3490 üzenetére
Köszi
Az ABS is világít, de van hogy elalszik a tracks-szal együtt, és néha megy a kilométeróra is. Az előző autóm egy 850-es Volvo volt, és ez ugye annak a faceliftje; mivel a 850-eseknél típusbetegség volt a kilométeróra fogaskerekének eltörése, először arra gondoltam, hogy itt is az lehet, de ez inkább elektronikus érzékelő hibának/érintkezésnek tűnik, hiszen ha el lenne törve a fogaskerék, akkor soha nem mérne.
Képek:
1
2
3
4
5
6A lökhárítókon van egy két karc, de gyógyítható. Egy idős orvos bácsié volt, minden szervizre elvitte, bár mondjuk meg is kerülte vele a földet párszor..., mindenesetre ez utóbbi nem látszik az autón. Sajna, az első szélvédő törött, műszaki előtt cserére szorul.
Totál szerelmes vagyok az autóba.
Kár, hogy mire elintézem a papírokat, további 3-400 000 Ft fog rámenni. (Műszaki, regadó, vagyonszerzési, forgalmi, törzskönyv, rendszám).[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Weareus #3491 üzenetére
3-400 000 szerintem nem lesz.
-
Weareus
addikt
válasz CYBERIA #3492 üzenetére
Bár igazad lenne, de utána jártam és sajnos úgy tűnik, lesz:
Regadó: 212 E
Műszaki 29 E
Vagyonszerzési illeték: 93 E
Forgalmi, törzskönyv: 6-6 E
Rendszám: 8,5 E
Szélvédő (beépítéssel) ~ 30 E
Szumma: 384,5 EVan osztrák ismerősöm, gondoltam forgalomba helyeztetem vele ott a nevén, és aztán írunk egy üzembentartóit (ez ellen nem szólhat senki), de a probléma az, hogy akkor a fenti összeget kb. egy év alatt ki fogom fizetni biztosításra, így meg az évi 30 körül lesz.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
TonTomika
aktív tag
Jajj de csinos!
Igen, akkor valószínűleg az lesz a hiba, mint a miénkben, bár nálunk a km óra az rendesen funkcionál.
Pró tipp: ha a felnyitott motorháztető zsanérjánál az a két kis pöcköt lehajtod, akkor teljes 90°-ban fel tudod nyitni a motorháztetőt. Szeretem ezt a fícsört. Bár ha 850-esed volt, valószínű, hogy ismered ezt a kis trükköt.
-
runner 125
nagyúr
Gratula hozzá.
Lökhárítókat ki akarod majd javíttatni?
Egy igényes polír még, és tökéletes, ezüst színben nagyon látványos.TonTomika
Jó kép, egyedi részletet ragadtál ki. Bármilyen autóboozy megmondja róla h S60.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz TonTomika #3494 üzenetére
Köszike .
És a tippet is, bár a OBD 2-őt megveszem, nem drága és ki tudja, hosszú úton (meg egyébként is) még jól jöhet.Hát a motorháztetőt nem tudtam, de holnap kipróbálom. Ez is csak azt mutatja, hogy mennyire aprólékosan ügyeltek a részletekre):
(#3495) runner 125
Igen, javíttatni akarom, de hát előbb ugye a "hitvány" papírmunka, ami sokat elvisz, és (hogy Kathi béla szavaival éljek, Muszáj! )
Alkalmasint idővel azért igen.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Van egy jó állapotú használt s40-es volvom eladó, első tulajos.
[link]
remélem ennyi reklám belefér, mert eléggé a topikba vág
ha mégsem akkor elnézést
ha valakit érdekel dobjon egy privit email címmel és küldök hd képeket ne fizessen ezért senki a használtautónak[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
runner 125
nagyúr
Nagyon patika. Nem adod túl olcsón? Mi lesz helyette?
Egyébként meg pont te ne sajnáld azt a 200ft-ot a HD kepekert, hidd el, nagyon sokat számít. Én bármit adtam el mindig beaktivaltam es kihasználtam a max keplimitet, gyorsan el is ment minden.
Sok sikert!
-
őstag
válasz runner 125 #3498 üzenetére
sajnos rosszak voltak a fényviszonyok, majd ha csinálok jobb képeket akkor megrendelem a hd opciót, csak bosszant hogy ilyesmiért pénzt kér a használtautó
A haverom autója nem az enyém én csak segítek árulni neki, mert ő most pesten van az autó meg itt debrecenben
annyi csalás van a dologban hogy kapott egy polírt meg egy fullos takarítástcryptot minden termékemért elfogadom
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest