- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
őstag
No, es milyen verziok? Milyen verzioval probalkoztal? Mert, ha ez az opcio a "Full Security"-n van, akkor akkor csak es kizarolag, akkor fogsz tudni rendszert telepiteni a gepre, ha telepites kozben van Internet es a telepitendo rendszer, az nem akarmelyik Monterey, hanem a legujabb 12.5.1, 21G83-as buildszammal. Ha korabbi Monterey verzioval probalkozol, az nem fog felmenni. Ha az opcio a "Medium"-on volt/van, akkor nem kell internet, es barmilyen verzio telepulni fog, aminek rendben van az alairasa.
Apropo alairas. Honnan szedted a telepitot? Ha nem az Appletol, akkor lehet, hogy nincs rendben az alairas. Hogyan keszitetted a telepitot? Ha nem a dokumentalt modon, akkor lehet, hogy nincs rendben az alairas.
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Házilag cpu bővítés egy iMac 27 gépezetben tabu téma ,vagy volt már rá precedens itt a topikban?
Egy 2015 végi iMac 27-ről lenne szó ami nem rég került hozzám és hihetetlenül szuperál a legfrissebb rendszerrel is.
Ez egy alap i5 model ami Intel i5 6500 cpu-t hajt ,tennék a helyére i7 6700-at egy tisztítás ,ssd bővítés és újra pasztázást követően.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Kijelző levétele és visszarakása az első nagy parám ,hogy ugyanolyan szép maradjon mint a gyári állapot.
Minden mást biztosan megoldok ahogyan elnézem a külföldi videókat.
Nem sokat volt használva a gép ,nagyon szép állapotban van és meglepően gyors még mindig.Hozzávaló kijelző ragasztó anyagot hol lehet beszerezni?
-
Czo
őstag
válasz TechN7ne #37865 üzenetére
Szerintem, ha nem szeded szet (tehat nem bontod meg a hutendo elem kapcsolatat a hutofelulettel), semmi baja nincs a pasztanak. Akkor van baj, ha eltomodnek a legutak. En semmilyen gepemen nem veszek eszre valtozast, pedig napi hajtasban van (10.13-ra buildelek vele) egy 2008-as MBP is (T9500). Kb ugyonugy, ugyonakkor szokik 104 fokra a CPU, ahogyan anno tette, es kb pont ugyonugy huti is magat (tehat 85-90 fokig a hutes sem kapcsol be es 100 foknal lesz csak hangos, es 103 foknal lesz nagyon hangos). Lekapcsolni sem kapcsol le tulmelegedes miatt. A hutoborda nem poros, azt szoktam takaritani. Ha a paszta megszarad (marpedig meg kell neki, ez dokumentalt feature ), akkor is ottmarad es vezeti a hot. Az a lenyeg, hogy ne levego legyen ott, hanem ki legyen toltve minden res.
Nyilvan, ha CPU-t cserelsz, arra figyelj, hogy a hutes jo legyen. Tehat, ne tegyel bele olyan CPU-t, aminek nagyobb a hokerete, mint amire a hutesed van.
-
TechN7ne
nagyúr
“Nyilvan, ha CPU-t cserelsz, arra figyelj, hogy a hutes jo legyen. Tehat, ne tegyel bele olyan CPU-t, aminek nagyobb a hokerete, mint amire a hutesed van.”
Pontosan erre gondoltam én is ,ezért is esett a választás a sima i7 6700- ra mert az csak 65W ,úgy mint a jelenleg benne lévő i5 6500.
Eredetileg EZ a konfiguráció i7-es változata i7 6700k volt ami 92W fogyasztás - lehet ott már picit combosabb volt a hűtés ,vagy ugyanaz…[ Szerkesztve ]
-
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Bal fent van az menü.
Itt megtalálható a Kikapcsolás... menüpont.
Alá olyat szeretnék, hogy Kikapcsolás
Tehát, hogy ne kérdezze meg, hogy biztos benne?Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
V.Stryker
nagyúr
-
-
válasz kazsmerlaca #37872 üzenetére
Miért gond ha vár egy percet?
Amúgy meg kattintás előtt nyomd le az Option gombot, és nem kérdez semmit, csak kikapcsol.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kazsmerlaca
senior tag
-
Ear001
addikt
válasz kazsmerlaca #37874 üzenetére
Alvó módot nem szereti? Megint tanultunk valamit, nem is értem miért van nálam meg a környezetemben 2-3 hónapos uptime.
-
rjg
őstag
válasz Ear001 #37877 üzenetére
Anno ment is a beszeljukmac-en a virtuális farokméregetés egy külön topikban, hogy kinek mekkora az uptime-ja. Általában több havi volt mindenkinek. Én 2006-ban tértem mac, szerintem azóta a frissítéseken kívül átlagban két-három havonta ha újraindítottam az aktuális gépet, mindig sleep-ben voltak használaton kívül.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz kazsmerlaca #37878 üzenetére
Megvan a megoldás:
Rendszerbeállítások/Billentyűparancsok/Kikapcsolás F5-re.
Ennyi. Nem kell nyomkodni az ALT-otSaját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Ear001
addikt
válasz kazsmerlaca #37881 üzenetére
Nem.
-
Ear001
addikt
válasz kazsmerlaca #37878 üzenetére
Miért lenne az? Egy ideig volt két monitor, hibátlanul működött, de aztán áttértem 34"-ra ez így még jobb. A háttértárnál meg nem is tudom, hány generáció óta van a nagy anyagok meg a Time Machine számára állandóan rádugva a gépre, igaz, egy ideje ilyen MacMini méretű USB-hub külső merevlemez meghajtó egybe cuccot használok, mert ez egyszerűbb.
-
szakallasgy1
tag
Sziasztok!
Van egy működőképes matuzsálem korú iMac9,1-es 20 inch display; EMC 2266; model Number 2266 Gépem:
( Intel Core 2 Duo (E8135) ("Penryn")Processor Speed2.66 GHz)Kérdéseim:
1- milyen processzorral tudom felturbózni a gépet? AMit még az alaplapba gond nélkül be lehet rakni...
2- a gép frissen pasztázva (gpu/cpu), portalanítva, de a heatskin vagy Northbridge dióda és Northbridge heatskin 70-80 Celsius fok környékén van. Ez normális? A ventilátorok nem pörögnek fel. A cpu értékei jók. Mi lehet az oka ennek?
3- Mekkora beépítő keret kell az optikai meghajtó helyére? Hány mm?
4- Ha a hdd helyére tenném be az SSD-t, hogyan tudnám kiküszöbölni a ventilátorok felpörgését, ha ssd-t tennék a helyére? Mert tudtommal ebben hőmérsékleti szenzor van és a SSD- nem tartalmazza azt a csatlakozót, ami az 1 tb-s hdd-ben benne van.
5- Ha az optikai meghajtó helyére teszem az ssd-t, akkor a hdd ilyenkor be sem kapcsol? A vagy az ugyanúgy pörög mintha használnám?
6-Ennek a szériának milyen típushibája van? Összefügghet a melegedéssel?
7-van egy ehhez a géphez kapott billentyűzetem, de a jobb oldalt a cmd-billentyű gomb hiányzik róla. Tud ennek a pótlásában valaki segíteni, hogy honnan kitől és hogyan lehetne beszerezni?Válaszokat előre köszönöm
[ Szerkesztve ]
szakallasgy
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz nylontacsko #37884 üzenetére
Nálam simán végigment a frissítés, pedig kevesebb helyem van.
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
nylontacsko
senior tag
válasz kazsmerlaca #37886 üzenetére
Nekem gyanús, hogy "Visszaállítás" lesz a vége,
hiszen látszik is, hogy a hely adott.
Az csak külön érdekesség, hogy a gép nincs fél éves"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Czo
őstag
válasz nylontacsko #37884 üzenetére
Hogyan vagy particionalva? Azok "gyariak"? Mi a boot deviceod? A kulsok micsodak, azokat umountolva is ezt irja?
-
modd3r
őstag
válasz kazsmerlaca #37880 üzenetére
Szia!
Hogyan tudtad hozzáadni a Kikapcsolást? Én nem találom sehol, és hozzáadni sem tudom. Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
Czo
őstag
válasz nylontacsko #37890 üzenetére
Tolsz egy kepet a Disk Utilityrol is, hogy az mit jelez? Elkepzelheto, hogy az a hely nem vlaoban szabad, hanem az elrontott "purgeable" teruletuk aldozata lettel. A Finder es a System Profilerben jelzett szabad hely, az a tenylegesen, valoban szabad es a torolheto tartalom egyuttes meretet jelenti, mig a Disk Utility feltunteti zarojelben azt is, hogy a kijelzett szabad helybol, menyi az, amit torlessel/takaritassal tud "szerezni".
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Adott ez a két gép:
- MacStudio M1 Max 32GB RAM
- Intel 11gen i5, 32GB RAM, 8GB VGACsináltam egy adobe premiere (legális) 30 másodperces videó 5 sávos kimentést.
mac: 105 másodperc
intel: 70 másodpercEnnyire gyenge lenne egy M1 Max proci az Intelhez képest?
-
Czo
őstag
válasz kazsmerlaca #37892 üzenetére
Direkt nem irtad le, hogy milyen verziot hasznaltal? Mert az magyarazhatja...
-
CharlieDrop
veterán
válasz kazsmerlaca #37892 üzenetére
Nem tudom, de a 8GB VGA szerintem belesegít...
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Czo
őstag
válasz kazsmerlaca #37894 üzenetére
Oke, tehat meg 1x. Mivel merted?
- Premiere Pro?
- Premiere Rush?
- Premiere Elements 2022? -
kazsmerlaca
senior tag
Órával mértem, mivel mértem volna legújabb adobe premier pro (legális)
mac: 105 másodperc
intel: 70 másodperc
Tehát az INTEL i5-ös proci és a 8GB VGA gyorsabb mint az 1 millás gép. Gáz...[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz kazsmerlaca #37897 üzenetére
Miert olyan nehez leirni pontosan, vagy berakni egy screenshotot az aboutrol. Kivancsi vagyok, hogy melyik build ez, illetve, hogy mi ez a codec, mert ennek mar nativ, ARM appnak kellene lennie, viszont a mert eredmeny Intel emulaciora utal.
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kazsmerlaca #37897 üzenetére
Sok esetben ez valóban így van ,én munkára kötelezően az Inteles iMac-et használom.
M1 pont tökéletes egy iPad-ba ,asztali munkára meg inkább nem ,mert volt nem 1x rá alkalom ,hogy cserben hagyott.Hiba üzenetet (fagyást) is sokszor tapasztaltam már M1-en míg az Inteles gépen 1x sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X -Új RTX 4060 Ti -Új 16/32GB DDR4 - 256GB-4TB SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest