-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barett 50cal
senior tag
Hali! Azt szeretnem megtudni, hogy ha veszek egy olyan Macbookot ami meg nincs regisztralva marmint a garancia, akkor az elso bekapcsolas utan magatol regisztralodik az Apple rendszereben? Egy maganszemelytol vennem. Udv es koszi!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
czanga
őstag
válasz Barett 50cal #16302 üzenetére
Amennyire én tudom igen. Nekem is az USA-ból érkezett mini bekapcsolástól számolta garanciát.
Viszont azt had jegyezzem meg az érdekedben, hogy csak az a gép nem volt szerintem bekapcsolva soha, amin a gyári leplombált fólia rajta van, szóval óvatosan. A dobozt is újra lehet fóliázni. Bár vannak nagyon rendes eladók is itt PH-n, akiktől még külföldről érkező gépet is vehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
VLC-t be tudom állítani valahol alapértelmezett videolejátszónak?
-
Enjoy
addikt
Sziasztok!
Clean Instal-t fogok csinálni vasárnap.
OS X telepítőt már elkészítettem, már csak az iPhoto library-met szeretném kimenteni, majd az új rendszernél visszatölteni.Szerintetek az működik, ha drag'n'drop-pal áthúzom az iPhoto Library-t pendrive-ra, majd az új rendszer telepítése után ezzel felülírom a szűz iPhoto Library-t?
Csinált már valaki hasonlót?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Közben elkezdtem visszaolvasni itt a fórumban[ Szerkesztve ]
► més que un club ◄
-
Fr3eWar
őstag
Igen működik. Igazából mikor megvolt az újratelepítés de nem lesz még elindítva az iPhoto, akkor még nincs iPhoto Library sem. De már akkor bemásolhatod a "helyre" dupla kattintással indítva be is töltődik. De bárhova másolhatod, és ha futtatod akkor az lesz az alapértelmezett.
Hogy érthető legyek, nekem visszaállítás után két iPhoto Library-m volt mivel a lemezen volt két Time Machine biztonsági mentés, és egyik 24gigás iPhoto volt a másik kitakarított 17gigás. Amelyiket elindítottam az lett az alapértelmezett iPhoto Library, attól függetlenül hogy hol voltak helyileg a gépen. Így ha nem a iPhoto Library-t futtatva nyitottam meg az iPhoto-t hanem a dockról azt Library-t töltötte be amelyik előtte, utoljára meg volt nyitva.
-
törölt tag
Illetve annyi lenne még, hogy VLC ablakot csak méretarányosan tudom nagyítani, téglalap az egész. Nem lehet valahogy kedv szerint állítani?
-
senior tag
-
-
korion
senior tag
sziasztok!
hová írjak azzal a gonddal,h szeretnék egy Mac kompatibilis gépet "pc-s" alkatrészből! (erőset szeretnék)
előre is köszönöm!
üdv!+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
törölt tag
Azt meg lehet oldani, hogy dock-on a mappákat is úgy hozza elő, mint az Applications mappát?
-
törölt tag
válasz Totheground #16323 üzenetére
Úgy, ahogy a Downloads-ot.
Szerk.: Jajj, most nézem: jobbklikk, és ott a Grid.
[ Szerkesztve ]
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Nemtudja valaki, hogy Sparrow email alkalmazásban van e összevont fiók? mert elég idegesitő igy ugrálni a két fiók közt
köszi!
-
Bodin
senior tag
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni, laikus vagyok mac témában.
Hozzám került egy Imac G5/20/1.8/256/160/SD/BT gép. Bekapcsolás után eljut egy kék háttérig(néha változik az árnyalata), egér megy, de ennyi. Ez ugye szoftveres hiba lesz?
A fő kérdésem a következő: honnan tudok OS X Leopard -ot, vagy Tiger -t letölteni hozzá? Esetleg nincs valami bootolható lemez, amiről tudnék futtatni diagnosztikai programokat. A lényeg az lenne hogy tudjam nincs hardveres hibája.Előre is köszönöm.
-
Fr3eWar
őstag
Bekapcs után látod a szürke alapon fekete alma logot?
Próbáld meg safe mode-ban indítani a gépet, az elvileg egyből futtat egy lemez ellenőrzést/javítást.
(safe-mode-ot úgy tudsz indítani, hogy bekapcsolás vagy újraindítás után az indítóhang elhangzása után egyből letartva nyomod a shift billentyűt.)Gondolom a bejegyzésed alapján nincs kéznél telepítő lemez, "szerezz" valahonnan.
Ha már lesz lemezed, beteszed a gépbe, és bekapcs / újraindítás utána a hang után letartva nyomod a C billentyűt, hogy CD-ről bootoljon. -
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Gyors segitség kéne: Újraakarom rakni a gépem, de kivettem a cd-olvasót, CD-m sincs amúgy amin van OSX.
Letöltöttem a Maverickset.
Az igaz, hogy igy feltudom rakni CD / pendrive nélkül?-Restart
-CMD+R
-Recovery HD
-Disk utilityvel letörlöm az alap HDD-t
-Reinstall Mac OSX
-letöltésTényleg működik? Itt néztem gondolom biztos csak szeretnék megerősitést kérni, tényleg hibátlanul megy e!
köszi!
-
törölt tag
Lehet hulye kerdes, meg csak ismerkedem a dolgokkal.
Rengeteg iOS 7-hez hasonlo flat design koncepcio van a Mac-ekkel kapcsolatban.
Mac-en nincs valami hasonlo oldal, ahol ilyenek erhetoek gyakorlatban? Gondolok itt az olyanra, mint iOS-en a tweakek. Némi testreszabás. -
Xero
nagyúr
válasz Barett 50cal #16330 üzenetére
Candybar ikon adatbázisodat tartja rendben és egyszerűsíti a rendszer ikonok cseréjét.
Pár forrás amiket régen használtam:
WeLoveIcons
Deviantart
ModmyiA legjobb a macthemes sajnos egy bő éve leállt. Az volt a legkomolyabb gyűjtőhely, de az ott szerepeltetett kreációk 80%-a deviantarton is megkereshető.
Pár éve még elég komolyan átalakítgattam a rendszert, de azóta se időm, se ötletem már hozzá.
-
Fr3eWar
őstag
válasz Barett 50cal #16328 üzenetére
Igen ennyi az egész.
-
Lanash
senior tag
LOGITECH Touch Mouse T620 Fehér kompatibilis OSX 10.9 -el? Ha nem akkor van olyan egér mint az Apple féle de olcsobb és kompatibilis az OSX-el?
-
Lanash
senior tag
válasz trisztan94 #16337 üzenetére
Magic Mousehoz kell valami bluetooth adó? Vagy van hozzá?
-
Fr3eWar
őstag
válasz Lanash #16338 üzenetére
De javaslom, ha teheted próbáld ki előbb.
Én 2 napig használtam.Szubjektív vélemény:
- nem jó a fogása, túl lapos, nem lehet a kezet "pihentetni" rajta, olyan "karom" fogással lehet használni.
- én használom az egéren is a jobb gombot, kezdem egyre jobban szokni a cmd-s gyorsgombokat, de helyi menükhöz jól jön, és játékokhoz egyenesen elengedhetetlen. Ezzel az volt a gondom, hogy beállítottam hol legyen a jobb gomb, tiszta sor (better touch tool-al). Viszont én 15 év alatt úgy szoktam meg hogy a kezem és az ujjaim az egéren pihentetem. Nos annál az egérnél, ha a jobb gombot akarod használni akkor arra az időre a bal ujjad el kell távolítani az egér felületéről, ergo jobb kilkkhez emelni kell a bal ujjad (ujjaid) hogy jobb klikk legyen. Ha több ujjad van az egéren az bal klikk lesz. Na ez az amivel meg sem próbáltam megbarátkozni.
- beállítottam egy mid mouse gombot is, mert böngészés közben rengeteget használom (középső egér = megnyitás új lapon, lapfüleken használva meg bezárja azt a lapfület) 10-ből 6-7x sikerült eltalálnom, és persze arra az időre a többi ujjat fel kellett emelni.
- Többen vannak itt a fórumon, akik a Magic Trackpad-et istenítik, én külön nem vettem, de amióta MacBook-om van azóta értem hogy miért. Nagyon király cucc, ha nem játékra kell, akkor el gondolkozhatsz azon is.
Azóta is folyamatosan lesem a gyártók fizikai gombos bluetooth egereit, mert jó lenne egy. Eddig a Razer Orochi 2013 a befutó amit tervezek venni.
-
Ragnar95
félisten
válasz trisztan94 #16337 üzenetére
Inkább Magic Trackpad, klasszisokkal jobb
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
senior tag
Gondoltam kipróbálom a Candy Bar progit. Minden nagyon klassz, csak éppen nem tudom alkalmazni a kívánt változtatásokat.
Az update gombra kattintva nem talál semmit. Nem tudjátok mi lehet ez? És a honlapjuk is elég rejtélyesnek tűnik nekem. -
Totheground
addikt
V2.0-ra frissült a Vox.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Ear001
addikt
válasz hengelhof #16343 üzenetére
Maverick-hez már nem jó a Candybar. Kézzel viszont így tudsz egyenként ikont csrélni.
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Van egy Logitech K760 amerikai kiosztású billentyűzetem, és nincs rajta fizikailag ugye hosszú í-nek helye ezért a 0 helyére rakja. Segitenétek, hogyan tudom konfigurálni a meglévő kiosztást?
Köszi!
-
Kommy
veterán
válasz Barett 50cal #16349 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 Intel 8gen, 8 / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest