-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Melyik monitor hozza legalább egy imac 21,5" szintet?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rii
nagyúr
válasz blakey #16852 üzenetére
szinte mindegyik márkának vannak elég jó IPS paneles monitorjai. - szerintem
az alu apple cinema displayekben ugyanaz a panel van mint valamelyik DELL-benahol különösen fontos a jó monitor:
grafika, videó, DTP, web, foto, 3Dén, mint DTP-s, .... web, foto, graf-ra, ezt a monitort vettem: DELL 2209wa
vagyis ebből kettőt, mert egy monitor nem monitor
tőlük: Oázis.
kenik-vágják a témát ... különösen a DELL-eketpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
blakey
titán
"én, mint DTP-s, .... web, foto, graf-ra,"
Milyen géppel használod? Mac Pro?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rii
nagyúr
válasz blakey #16855 üzenetére
ja'neeeem
otthon PC-m van ... bár megtehettem volna, hogy bármilyen mac-et veszek, hogyha nem barátokra, havercsajokra költöm a pénzemet (más elektronikai cuccuok is, tv, fényképező gépek, hifi-k) de otthon egy 3D-re alkalmas Quad-om van .-)
Hackintosh-salbent munkahelyen volt 2008-ban G4-es, majd 3 évig mac pro, most meg szinén 3 éve 27-es imac-en dolgozunk
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Apple g5 ajánlottak megvételre. Viszont még sosem láttam ilyet szétszedve. A ram, hdd, processzor, PC kompatibilis? Vagy csak Apple tulajdonosnak tudom eladni az alkatrészeket?
Köszi! -
-
blakey
titán
Na, beújítottam egy minit. Kiváncsi vagyok mit produkál, egyelőre nagyon bejön, még így az iMac után is (ami eladó ), sőt talán jobb. Egyelőre egy Dell U2312-re van kötve MDP-VGA (ez volt a minihez ) segítségével, van jelentősége ha dvi-al csatlakoztatom vagy valami mással?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz czanga #16862 üzenetére
Hol lehet annyiért venni? Most rákötöttem HDMI-DVI-al és jobb, egyelőre így marad, de egy MDP-DP átalakítót fogok venni.
-
blakey
titán
válasz czanga #16865 üzenetére
Köszi, itt pont nem néztem. Átalakítót most sem használok, HDMI-DVI kábellel használom, egyelőre jó, én sem vagyok híve a toldásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A minin futtatva a Plex médiaszervert, egy iPadról a megfelelő appal elérem kívülről mindenféle cicózás nélkül? Vagy kell állítgatni portokat, ezt azt? Netán OSX szerver kell?
-
buci30
addikt
Kinéztem két terméket de nem tudom mi a különbség nagyon a MacBook air és pro között?
MacBook Pro 13" 2.4GHz Retina kijelző 128GB
Ha a pro akkor tuti a retinás. De amúgy különbség?
S egy fontos kérdés: Mennyi idő után szoktátok ezeket cserélni hány évet bírnak?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
A mac minin ez a recovery partíció csak annyi, hogy a vinyón van +ban egy partíció amin a telepítő van? Ez minden mac minin van? És ha valami gáz van, hogy lehet bootolni róla? Köszi.
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
claire78
senior tag
Használ valaki valamilyen kontrollert MAC mini-hez?
Melyik az amelyiket bármelyik játékhoz lehet használni?
Bluetooth-os PS3-mal működik rendesen? Utángyártottak? Vagy érdemesebb "madzagosat" venni?Köszi a választ!
-
RoryBreaker
aktív tag
A 2011 mac mini -t dell u2412m monitorral szeretném használni. Meg fogja hajtani a teljes felbontással? (1920*1200)?
Gondolom csak mini display port - dvi átalakítóval tudok rákötni, mivel a monitoron csak dvi van, nincs hdmi.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
madgie
titán
válasz RoryBreaker #16877 üzenetére
Pont 1920x1200/60p a hdmi (1.x) felső határa, tehát elvileg egy hdmi kábel is elég (vagy hdmi-dvi).
-
RoryBreaker
aktív tag
Mac minin a recovery partícióról a telepítést hogy kell elindítani?
Illetve a 2011-es i5-ös mac mini 4G rammal, intel 3000-es videóval, szerintetek jó általános célokra? (internet, fotószerkesztés, hd filmek, ilyenek.) Azt mondják a mavericksel nem igazán oké, az az op rendszer gondja, vagy gyenge a gép hozzá?
Köszi!
-
trisztan94
őstag
válasz RoryBreaker #16879 üzenetére
cmd+R kombinációt nyomvatartod indulás közben.
https://heureka-kreativ.hu
-
RoryBreaker
aktív tag
Inkább kértem bele 8G ramot, az a biztos...
-
madgie
titán
válasz RoryBreaker #16882 üzenetére
-
buci30
addikt
-
TheMarci
addikt
válasz buci30 #16885 üzenetére
Méreteiben, kijelzőjében, alkatrészeiben különbözik a két gép.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
válasz buci30 #16887 üzenetére
Mondd, hogy tényleg nem tudsz két terméket összehasonlítani, mert nagyon úgy tűnik, hogy szivatsz minket. Egyik sokkal vékonyabb, mint a másik, kijelzője a másiknak sokkal jobb, procija erősebb, ha szeretnéd összegyűjtöm neked a 2 link alapján a különbségeket, de nem hiszem, hogy nem tudod megtenni. Mindazonáltal konkrét kérdésre szívesen válaszolunk, amit nem lehet megtalálni 1 perc alatt.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
RoryBreaker
aktív tag
Bocs, a sok kérdésért, de új mac felhasználó leszek, szóval elkél a segítség.
Ha minire dugok külső hdd racket, milyen partíció kell, hogy legyen a vinyón? (csak tárolásra kellene, filmek, zene, képek, stb...)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz RoryBreaker #16892 üzenetére
hfs+
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #16892 üzenetére
Érdemes NTFS-re formázni, akkor több helyen tudod használni. [link] Ez ingyenes, persze van fizetős is.
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszi.
Ha külső dvd író kell, akkor bármilyen USB-s jó a minihez?
-
blakey
titán
Már miért ne? Semmi baja nem lesz, kb 8 éve használok így egy vinyót. Sokkal könnyebb hurcibálni a kompatibilítás miatt.
(#16898) buci30
elvileg igen, ha ntfs-re van formázva és nincs a mac-en segédprogram akkor csak olvasni fogja írásho kell egy külön progi, mint pl. amit előzőleg linkeltem fizetős mint pl. ez.[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Ha veszek egy macbook pro-t akkor ami most van 2TB-os külsőn egy samsung win7 laptopra kötve azt simán átdughatom majd rá usb csatlakozón és látni fogja?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest