Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Frawly #25825 üzenetére

    Tudom, hogy nem Windows topik, de ha már múltkor szóba került a Win10-es USB-s telepítő készítése Linux alatt, akkor írok egy kis update-et. Win10-nél ugyebár működött, hogy FAT32-es partícióra felmásolta az ember a telepítő .iso-fájlból a telepítőfájlokat. Ez Win7-nél nem működik, nem bootol, mindegy, hogy MBR vagy GPT-s táblát használok-e, FAT32LBA-s vagy EFI-System partíciótípust, mindegy, hogy bootflagezem-e a partíciót, nem indul. A WoeUSB viszont normálisan megcsinálta, egész gyorsan lefordult a AUR scriptből.

    Igaz először befosatott a woeusbgui, mert nem listázza ki a meghajtókat, csak külön menüpontból kérve, aztán kiválasztottam a célmeghajtót, elkezdte csinálni, de kivette a listából, és a rendszermeghajtó maradt ott csak a listában, így úgy tűnt, mintha arra másolna, meg az USB-átalakítóra dugott SATA SSD-nek is olyan recegő hangja lett, mintha HDD lenne, így először azt hittem, hogy a rendszermeghajtót (ami szintén SATA SSD, de belső) gyalulja le mégis.

    Aztán megszakítva a folyamatot látszott, hogy a célmeghajtóra másolta, szóval másodszorra hagytam lefutni, és már megy is a Win7 telepítése egy netbookra, a gazdája azt kért rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák