Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz lionhearted #23491 üzenetére

    az, hogy veszel tetszőleges egyszálon futó programot, majd felrakod 32 cloud gépre, és akkor attól hirtelen 32x gyorsabban fog menni, nincs. a cloudmemberek nem tudják a processzort, mint erőforrást, teljesen átlátszó módon megosztani.

    az van, hogy a cloudban futáshoz van cloud api, amit ha felhasználsz a programban és úgy írod meg, hogy képes legyen a threadeket szétpakolni a node-okra és közöttük kommunikálni, ÉÉÉÉSSS az algoritmusod is olyan, akkor lehet róla szó, hogy kihasználod a cloudot.

    speciel a sakk eléggé ilyen, nem olyan nagy dolog megoldani, hogy egy vezérgép "ránézésre" kiválaszt pár ígéretes lépés-lehetőséget, amit szétszór a cloud memberek között és utána azok mélységi elemzéssel lemásznak a játékfa mélyebb bugyraiba, és megmondják, mit érdemes lépni. persze ez elég elnagyolt megfogalmazás, de a lényeget jól mutatja.

    vagy ott az időjárás előrejelzés, azt is azért lehet jól futtatni felhőn, mert a térképet felosztják raszer pontokra és minden pontra nagyjából ugyanazt az algoritmust le kell futtatni. berakják egy fájlba az aktuális mérési eredményeket, osztott tárhelyen, majd szétszórják, hogy melyik cloud member melyik rasztert számolja, és hajrá.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák