Új hozzászólás Aktív témák

  • pakriksz

    őstag

    Egy E350 APU-s gépben lecseréltem az addigi 500 gigás hdd-t egy 32 gigás sata3-at támogató ssd-re (bőven elég oda). Na most nekem pont ugyanilyan szériájú ssd-m van a nagygépben, és bizony sata2-es alaplapomban is 240 mb/sec az írás és és 280 körül van az olvasás.
    A kis gép viszont már sata3-at is támogat, AHCI módban van még is linux alatt az olvasási sebesség 260 mb/sec, de az írás katasztrofális 40 mbyte/sec, írási blokkmérettől függetlenül.
    Az ssd-re egy linux mint 17 került (ami vicc, hogy semmiféle SSD optimalizációt nem csinált automatikusan, a discard-ot is nekem kellett bepötyögni az fstab-ba.
    De semmit sem segített ez sem, a 40 mbyte/sec írási tempó marad, így kevesebb mint fele akkora sebességgel ír mint a HDD... Elvileg az olvasásnak is 500 mbyte/sec környékén kéne lenni sata3-al.
    Ez mitől van? Mit lehet tenni?

    [ Szerkesztve ]

    Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

Új hozzászólás Aktív témák