Új hozzászólás Aktív témák

  • neko18

    senior tag

    válasz Jack@l #14223 üzenetére

    Egy apró gondolat még, szted télen mért tolják be az f1 pilótákat szimulátorba?
    Nem azért tolják be őket, mert jobb mint a valódi vezetés, több tapasztalatot szereznek :)
    Fordítsd meg a kérdést... Miért versenyeznek egész évben mikor szimezni is tudnak? :U

    barcalaci84: Igaz közelebb van egy g27 a valódi érzéshez mint egy momo, de attól még nem az. De felesleges is erről beszélni mert mondom két egyforma autóban is néha óriási különbségek vannak. Pl ha te 10 évig Suzuki kupáztál csak és utána valami RWD autó alá betesznek hogy na menj egy top 10es időt nem fog sikerülni nagy valószínűséggel. Éppen ezért kell valódi körülmények között kitapasztalni, hogy mi milyen mert akkor az adott autót is megismered.

    KaraDani: Hidd el hogy nem azonnal ültették át. Kapott jó pár órás elméleti leckét és jó pár próbakört és gyakorlást. De mint mondtam én ezzel egyetértek, hogy nagyobb eséllyel indul a szimes mint a nem szimes kolléga. :)

    N€T0X|N: Csak arra akartam igazán kilyukadni, hogy pl egy ladában több ezer órányi tervezés van+az alkatrész árak is sokkal durvábbak, még is egy egész autó egy áron van egy hiányos belső térrel szemben. Ezért is túlzom az ilyen 80 ezres tételt egy logiért. A logi nagyrészt műanyagokból van, amíg egy autó fémből. Azt pedig tényleg ne mondja meg senki hogy egy pc szim kormány megtervezése több mérnöki munkaórát igényelne mint egy egész autó megtervezése. Nem a logit akarom szidni ezzel, mert le a kalappal, nagyon jó cuccokat gyártanak, de az utóbbi g25-g27 kormányoknak nagyon borsos lett az áruk. Ráadásul még tényleg ezernyi dolgot fejleszthettek volna rajta...még egy kézit sem csapnak hozzá pedig valljuk be sok rally és drift rajongót kielégítenének vele. Akkor a g27nél elvették a szekis váltót...Szerintem ennyi pénzért simán hozzácsaphatnának egy ülést, egy kézit, meg mondjuk egy fordulatszámmérőt sebesség kijelzővel.

    Kb olyan érzés mint amikor árulnak ilyen gurulós kagylóüléseket 150 ezerért, pedig 15ezer forint egy kagyló utcai autóba újan....

    Remélem megértitek, nem támadni szeretnék, csupán szeretném felhívni a figyelmet arra hogy pl ne lepődjetek meg ha szimezés után egy versenyautóban meglepődtök, már aki tervezi a valódi versenyzést.
    Tényleg nem szeretnék kioktatni senkit sem erről, én is megsértődtem picit mikor először versenyautót vezettem, mert x év szim után megmondták hogy hogyan vezessem...stb :)
    Inkább szeretném átadni a tapasztalatot :)

    TomCat333: Egyetértek, nagyon jó alapokat ad a vezetéshez, ha jól használják+van is érzéke az embernek. Nekem is jó alapokat adott, de nem fogsz megtanulni vele élőben versenyezni mert azt csak élőben tudod megtanulni igazán. Persze rizikó meg minden, de talán ettől is izgalmasabb. Minden valódi és nem egy számítógép által generált komplex dolog :) A szimulátor azért sokkal zártabb, nem mehetsz akárhová :) Igazán szabad élőben lehet az ember :)

    Más téma:
    Valaki nem simracewayezik? :)

    [ Szerkesztve ]

    kdxsv

Új hozzászólás Aktív témák