Új hozzászólás Aktív témák
-
killer1203
senior tag
akkor visszakell vennem a szorzót 10 re mert most 10.5 x 266 on megy a proci csak a ramok orthos alatt behalnak 10 x 280 ra jólenne belőni ha birják a memókis na megyek letesztalam hamarosan majd beszámolok az eredményről
mennyi a max + fesz amit birnak a kingston ramok? 1.9V az alapfesz
[ Szerkesztve ]
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5797 üzenetére
A fogyasztást a technológián (65-90nm) kívül ezek befolyásolják, kb. ebben a sorrendben:
- magfeszülstég (négyzetesen)
- órajel (lineárian)
- cache (mérettől függően minimálisan)"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
gabber01
addikt
Hali!
Szóval, adott egy s939-es X2 3800+, egy Abit AN8 Ultra és 2x1Gb DDR400 Kingmax Superram. Namost, ha én ezt 10-es szorzóval 240-es EC-n hajtom, akkor ugye lesz ez-> 2400Mhz proc+480Mhz ram. Eddig minden frankó. Én most ezt vissza akartam venni egy picit így -> 9x-es szorzó, 269-es EC, ram visszaosztva 333-ra, hogy legyen nekem 2400Mhz proc+440Mhz ram. DE! A win nem akar bejönni, mindig újraindul. Most én számoltam el vmit, vagy nem, de akkor miért nem megy, ha egyszer ez lassabb beállítás?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Pare
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes kérdéseim lennének
Mostanában fogom összerakni a HTPC-met, amibe egy X2 BE 2300 kerül, ami egy ASUS M2N-X-ben fog csücsülni.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy antituninggal próbálkozott-e már vki?
Tehát van-e értelme mondjuk alapórajel mellett visszavenni a CPU feszkót?
Másik kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok arrol, hogy kb mi az a hőfök aminél még elketyeg a proci anélkül, hogy bekpcsolna a venti rajta?
TT Mozart házban lesz a cuccos, remélem elég szellősnek bizonyul majdKöszi előre is
-
Lui76
őstag
válasz killer1203 #5795 üzenetére
Ctrl+F1 és akkor előjön egy plusz menü.
Abban a Dram asszem és abban vannak a tulajdonságai...Köszönöm a 6000+ os infókat többiektől !
www.kezmuveskeramia.hu
-
gabber01
addikt
Ok. Majd kipróbálom, de ma már nincs hozzá türelmem. Csak az a furcsa, hogy ugye ez lenne a lassabb beállítás mégsem megy. De nem is ez a durva, hanem hogy még 10*250/DDR400-as beállításnál is simán felállt a rendszer, meg még programok is simán mentek, csak nem volt vmi stabil (hiába, azért 500Mhz-et nem minden DDR400-as ram tud stabilan). Szóval, érdekes helyzet ez...érdekes.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz VaniliásRönk #5802 üzenetére
Ez rendben van, thanx.
De akkor melyik oldalra billenjen a mérleg, a Windsor- vagy a Brisbane-magos javára?Sk8erPeter
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5813 üzenetére
A Brisbane jobb választás, a 2x512 cache néha jól tud jönni még K8-nak is.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
b3er
aktív tag
HY ALL!
Tudnátok nekem privibe küldeni 1 oan progi nevét amivel XP-alól is lehet tuningolni a procit? (x2 4000+ 65nm)dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
b3er
aktív tag
THX eccerűb lett volna ott telóról megnézni csak itthon maradtam aztán így is joh még1x thx
dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
b3er
aktív tag
ÉS evvel hogy tok tuningolni??
dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
b3er
aktív tag
Az órajelejeket mutatja azt' csá
-
b3er
aktív tag
se csúszka se semmi (az alaplapomnak a biosába nyoma sincs az fsb állításának) :S
-
b3er
aktív tag
-
zsocy
őstag
válasz Sk8erPeter #5813 üzenetére
Egyértelműen a Brisbane a jobb választás, amúgy lassan kikopik a Windsor mag...
Szóval Brisbane, lehetőleg G2, de a G1 sem megy rosszul.
-
b3er
aktív tag
Tudom nem a legdurvább alaplapom van csak elfogyott a pézzem De az lehetetlen h nyoma sincs az fsb állításának a biosba, lehet h vmi bill kombinációval van elrejteve (PL Gigabyte) Help me!!
Mod: jah a lap típusa Abit NF-M2SV[ Szerkesztve ]
-
b3er
aktív tag
-
b3er
aktív tag
ebe sincs semmi sztem nem ismeri fel a deszkám
-
deMarco
tag
Kérdés olyanokhoz, akik x2 brisbane 4000+ (2100) húztak, mennyi volt a max, amit kisajtoltak belőle, és milyen feszen. (Én most 270x10,5-nél járok, de még szórakozni fogok a szorzóval is, mert a lap bír sokkal többet is, a kérdés az, hogy a proci meddig bírhatja /zalman cnps8000 van rajt/).
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!
-
newgamer
aktív tag
sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy egy am2 3800+ athlon64 egymagos cpu-t érdemes-e le cserélni?
Játékokra használom a gépet.
Amúgy valaki eltudja mondani, miért van úgy, hogy bizonyos AMD cpu-knál alacsonyabb mhz-n megy a memória 400mhz helyett pl 6000+ 375mhz-n ez mitől van és hogy kell kiszámolni hány mhz-n megy a memória? -
deMarco
tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz VaniliásRönk #5814 üzenetére
Jó, köszi!
És a boltban (ha újonnan veszem) csak az alapórajel alapján meg tudom állapítani, hogy Brisbane- vagy Windsor-magosat veszek?Sk8erPeter
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5834 üzenetére
Az OPN kód alapján mindent megtudsz a CPU-ról.
(ADO: 65W, DD: G1 Brisbane)"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
b3er
aktív tag
Thx mindenkinek
-
b3er
aktív tag
Jövöhéten veszek is 1 full extrásat
-
zsocy
őstag
válasz Sk8erPeter #5834 üzenetére
Nem, órajelnél vannak átfedések.
Vagy tanulmányozd VaniliásRönk linkjét, vagy ha veszed a procit kérd meg hogy ránézhess.
A dobozon a kis ablakon látszik a proci, és rajta az OPN szám.Ha az utolsó két karakter CU vagy CS akkor F2 steppinges Windsor, ha CZ akkor F3 Windsor.
Ha DD vagy DL akkor G1-es Brisbane, ha DO akkor G2-es Brisbane a proci.Ha DS a vége akkor egy 5000+ -os Black editiont találtál, de azt az árából úgyis észreveszed
jó vadászatot!
-
AMD Power
titán
Gyors kérdés. 4000+ X2 eddig ment 240FSB-n. Most Dual Channelbe lett kötve még 1GB memória. Így is bírni fogja a 240FSB-t?
-
Osiris
őstag
Üdv!
Láttam mostanában néhány everest sebesség tesztet amiben az enyémhez hasonló procik szerepeltek, alacsonyabb órajelen, és rosszabb memória adatátviteli eredményekkel, mégis jobb cpu teszt pontszámokkal.
Itt vannak az én everest eredményeim.
Valaki pillantson rá plíz és mondja meg, h a cpu tesztnél olvasható eredmények normálisak e, illetve, mi lehet az oka, hogy az alacsonyabb órajelen ketyegő hasonló procikhoz képest kevesebb a pontszámom? -
exactlee
csendes tag
Az lehetséges, hogy az abit kn8 ultra alaplapomnem bírja a 260 feletti fsb-t? Mert próbálom kihozni a maximumot a 4200-es procimból, de ha a fentinél nagyobbra állítom a biosban az fsb értéket akkor már el sem indul a gép csak a ventik pörögnek fel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz exactlee #5842 üzenetére
Vedd vissza a CPU és a HT szorzót, a RAM-ot is oszd vissza, ha úgy sem megy 260 fölé akkor valószínűleg az alaplap nem bírja, de erre nem sok esélyt látok. (nem nagyon poros a chipsethűtő?)
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
killer1203
senior tag
hali
tudnátok mondani egy olyan programot amibe belehet állitani hogy a processzor terheletlenül visszavegye a magfeszültséget és az órajelet ?
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Thrawn
félisten
válasz killer1203 #5848 üzenetére
RMClock.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...