Új hozzászólás Aktív témák
-
papsZa
tag
Sziasztok!
Van nékem egy Windsor F2-es 4200+-os (2.2Ghz) 65W-os procim. Olvasgattam a topicot és láttam, hogy valakinek 2600Mhz-ig de van akinek 2800Mhz-ig megy. Ez szerencse kérdése?
A lapom gigabyte GA-MA69G-S3H (rev. 1.0).
A memók: 2x1GB Kingmax Mars DDR2 800MhzIgazából azért merült fel a tuning kérdése, mert nem tudom kihajtja-e a leendő 3850 illetve 3870-es vga-at viszont új cpu-t nem szándékozom venni.
Most fél óra prime95 után 48C a proci.
Elnézést a kicsi offért...
[ Szerkesztve ]
HP 8710p
-
VaniliásRönk
nagyúr
A tuning mindig szerencse kérdése. Gyári hűtővel ne emelj feszt, megy amennyit megy (maradjon 60-65°C alatt), ha Freezer 64 Pro-d van akkor max. 1.3V, ha HyperTX vagy jobb akkor mehet 1.35V is, több szerintem azzal se nagyon.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
zolynet
veterán
válasz VaniliásRönk #6352 üzenetére
Freezer 64pro hűtővel max 1,5V-ig mertem a 4200+-omat, nem is melegedett jobban, de huzamosabban nem is volt járatva csak 1,4-1.45V-on. Elviszi bőszen az 1,5V-ot is...
Life is too short to stay stock!
-
papsZa
tag
Köszi!
Hamarosan, akkor futok egy kort a dologgal...
A vga kihajtassal kapcsolatban esetleg tapasztalat?
Vagy az masik topic?
HP 8710p
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz zolynet #6353 üzenetére
Nálam 1.35V-on (terhelés alatt!) már eléri a 70°C-t... Ez F2 Windsor 1.2V-os alapfesszel, nem E4/E6 Venice 1.35V-tal. (1.35V-on nekem majdnem eléri a 3GHz-et, de csak majdnem, ha megfeszülök se jön össze a 3000...)
papsZa: Nem fogja kihajtani. Lefordítom: Nem fog elég CPU score-t kapni a konfig 3DMarkokban...
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Bundás22
őstag
válasz VaniliásRönk #6355 üzenetére
én még 40 foknál magasabban sosem láttam pedig 1.36v-ot kap
olyan 28-30 fokon van általában hyper tx2-vel
70 foknál én már ideges lennékEgo sum magister vitae - I am the teacher of life
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ügyes vagyok , szóval Manchester/Toledo, nem Venice, sorry.
Bundás22: Terhelés alatt az F2-es Orleans is 50°C körül volt. (2700MHz, 1.45V) A végén még lecserélem HyperTX2-re.
[ Szerkesztve ]
-
VR6-Fan
veterán
válasz VaniliásRönk #6352 üzenetére
65% járatot freezer pro, közepesen szellös ház, 27 fokos szoba
orthos blend, 9-es pri, 1,44V, 2,9GHzm brisbane G1 20 perc után 58 fok(de ezt az értéket több óra játék és rar-ozás alatt se tudja hozni)
idl:1.1V 1,2GHz 24-27fok, úgy szintén 27 fokos szobában
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VR6-Fan #6359 üzenetére
Bakker, mindenki szivatni akar? Nekem F2 Windsor van, fűt mint a pics@.
Szerk.: 0.9V-on 28-30°C-os kb. 22-23°C-os szobában.
Azért a 24°C 27°C-os szobában inkább mérési hiba.[ Szerkesztve ]
-
VR6-Fan
veterán
válasz VaniliásRönk #6360 üzenetére
csodás bios
miért szivatlak szerinted?, mert akkor még azt is hozzá tenném hogy direkt szereztél be F2-est hogy fikázhasd az AC-t
am nem lehetetlen szoba hő alá hüteni a processzort(levegővel)
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VR6-Fan #6361 üzenetére
Persze hogy direkt szereztem be, nem akartam lemondani a ventiszabályozásról, G1-eset a fene se tudja hogy mérne a lapom.
Nem fikázom én a Freezert, jó az, 2800MHz-ig simán bírja.Csak ha párologtatsz valamit, a Freezer legjobb tudomásom szerint nem szublimál.
-
newgamer
aktív tag
AMD proci vásárlás előtt állok kétmagosat szeretnék venni, melyik modell van a legjobb ár érték arányban?
-
simi01
csendes tag
Sziiasztok!
A következő a problémám most raktam össze az új gépem:
Amd A64 4400+X2
Gigabyte gam56s-s3
Galaxy Gg8600GT (600/1600/800)
PQI 1gb ddr2 800mhz ram
400W-os táp(codegen)
Problémám a következő játék közben 10-12 perc után lefagy újraibdul gép CPU hőmérséklete ideális a videókártya még be sem melgeszik ami feltünően meleg az alaplap chipset hűtése nagyon meleg alig lehet rajtatrtaní a kezem ez okozhatja problémát??Raktam mát új rendeszer mindent amit lehet mi leheta probléma oka??esetleg táp???Vagy proci?? -
t1
addikt
válasz VaniliásRönk #6367 üzenetére
minek vegyen egy 300W-os tápot ha majd fejleszt vehesen nagyobbat meg ezt adja el?
Jobb 1x nagyobbat venni és akkor nem kell máskor szenvedni -
-
t1
addikt
válasz VaniliásRönk #6369 üzenetére
hova? ha konfigot cserél akkor elkell majd a nagyobb táp...illetve milesz ha vesz +1-2 vinyót meg ventiket? sose jön szarul ha van +kraft de látom hajthatatlanok vagytok
-
csongi
veterán
válasz VaniliásRönk #6360 üzenetére
BH-F2 4200+ Windsor 65W Alap fesz 2756Mhz-en jár. A vége 2850Mhz körűl. HTX-2 Core1 22fok core2 31Fok 1252Mhz 1,28V. Terhelve orthos 1óra után core1 46fok core2 58Fok. Venti rpm:756. a ház lecsontozva. Szoba hőmérséklet 22-23fok. És semmi szívatás
-
simi01
csendes tag
Szoval a táp lesz a hunyo??Milyet mennyiért érdemes venni?proci nem lehet??esetleg alalplap??
-
csongi
veterán
A lényeg az hogy cserélj tápot. VaniliásRönknek is igaza van. A configod alá elég egy 350W-fsp táp. Ez kb 6K körűl van újonnan. De t1 kolega érvelése is helytálló. Ha van még plussz 2-3K a zsebedben akkor vehetsz 400W-os fsp tápot is, azzal rosszabb nem lesz, az tuti, és egy jó darabig nem kell a tápon agyalni.
-
Orbb
aktív tag
Szegasztok!
Az aláírásomba lévő gépet húzta,az megadott infoknak megfelelően!
Mindent beálítottam(Ram visszaosztás,+fesz,PCI Freki,Memória időzítés stb...)
Raktam 1 új rendszert,és feltettem valami 64-bites drivert!
És bármilyen játék 15-perc futattása után,kék halállal megfagy memória hibára ill SOFTWARE frissítésre mutatva!
A vicc,az h az előző rendszerem totálisan stabil volt ugyanezekkel a beálításokkal!
Mért lehet ez?
Orthos,több óráig fut NO hiba,3dmark-egész nap mehet No HIBA...[ Szerkesztve ]
The Practise make perfect...
-
kano
nagyúr
Cső!
Mert azt gondolom, hogy az jobban húzható. Lehet vissza kellene vinnek a Manchester magosat mert az a 2750Mhz elég sovány pláne 1,5V-on.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Orbb
aktív tag
Kössz a válaszokat!
Igazábol már mind1...
Adtam a procimnak +25-voltot,és sajnos ez volt az utolsó amit kipróbáltam,és most teljesen stabil lett a dolog,remélem!
Amugy 4giga ram van benne,1.4-et kap a proci,és 420-wattos Trust táp van benne!
Remélem,h mostantól nem lesz vele gond!
THX még 1x-er!
Lap:Gigabyte m55-s3,1winyó,no cd-rom semmi
Terhelés alatt 1 zalman cnps 9500-el orthos alatt max 37fok!
Remélem menni fog[ Szerkesztve ]
The Practise make perfect...
-
papsZa
tag
Értem
Akkor hozzá sem nyúlok, mert nem érdekel a márk...
HP 8710p
-
GazRic
senior tag
89W-ot fogyasztó 6000+ -r lehet venni itthon?
Ez a tipus milyen magos?PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
addikt
4200+x2-es procim van (windsor magos BH-F2 steppinges). az lenne a kérdésem hogy 1.275V-ot adtam neki és hogy nem e sok. orthossal több mint 4 órát ment hibátlanul.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Create. #6388 üzenetére
egyáltalán nem sok, ha jól tudom ezeknek a prociknak az alapfesze 1,25V
mod GazRic 6000+-ból nem csak windsor van??? úgy tudom brisbane-ből a legnagyobb az 5600+[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
addikt
válasz FireKeeper #6389 üzenetére
köszönöm a gyors választ: amúgy meddig lehet általában tuningolni ezeket a procikat, mert én csak úgy hasra ütve benyomtam a 232fsb-t míg a fesz autón volt az orthossal hibázott de így már nem.
[ Szerkesztve ]
-
GazRic
senior tag
válasz FireKeeper #6389 üzenetére
Nem a magra gondolok... több oldalon is 2 féle 6000+ láttam.
Athlon 64x2(Windsor, FSB200, L2 Cache 2x1M):
Athlon 64 x2 6000+ (F3, 125W)
Athlon 64 x2 6000+ (F3, 89W)És azért 125W az nagyon kemény. Ilyet nem igen vennék. Akkor inkább 5600+ vagy 5000BE.
(de lehet én gondolom rosszul)[ Szerkesztve ]
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest