Új hozzászólás Aktív témák

  • Rayyy

    senior tag

    válasz atila4 #6705 üzenetére

    Most nem 3D-s vonatkozásban írok inkább véleményt, mert van egy-két dolog, ami jellemző a csak 3D-s tartalomra koncentráló képeknél.

    # Az első a kivágás. A leggyakoribb, hogy ilyen szűken van a téma vágva, mint nálad a kerék. Ez egyrészt adódik egy praktikus okból, miszerint azt szeretnéd, hogy a tárgy a lehető legnagyobb méretben látszódjon a képeden... vagy renderre lefordítva: egy kisebb renderbeállításnál is minél nagyobb lehessen a tárgy. Fontos, hogy legyen tere a tárgynak, ne szoruljon be a téma a kép keretei közé.
    # A második a feliratok. Szeretjük telerakni mindenféle effektezett felirattal a képeinket (a leggyakoribb a "created by VérPisti és hasonlók :) ) Ha a lényeg az adott tárgy/épület, stb... akkor ne zúzzuk le valami otromba bevelembosszdropsedó felirattal, mert akkor az amúgy jó 3D-s munka színvonala is sokat zuhan. Feliratot érdemes csak minimálban, egy helyre komponálva, lényeges infókkal operálva megjeleníteni.
    # A harmadik a kompozíció. Nem a 3D-s scene-en belüli kompozícióról beszélek, hanem a 2D-s kép folthatásáról. A kereket véve konkrét példának, én most nem értem, hogy hol van a téma. Középen lenne? Nem, mert onnan elcsúszott balra... akkor balra van? Nem, mert majdnem középen van. Középre zárt feliratok a sarkokban? Hát... kicsit fura. A jobb alsó sarokba mi van írva? És minek vetnek a feliratok hátrafelé egy 2 milliméteres árnyékot, amikor ez az egész a térben van? Rontja a térérzetet.

    Fontos, hogy amiket írtam, csak általánosságban igazak, ezt a téma határozza meg. Sok olyan profi képet kell nézni, amik a nagy oldalakon is profinak számítanak (mert a szomszéd srác is lehet "profi" abból a szempontból, hogy évek óta ebből él, de sajnos a megrendelőinek sem tűnik fel, hogy csúnya, amit csinál) és azokból építkezni, megérezni, hogy mitől számít profinak. Nekem egyszer egy tényleg-profi mondta, hogy a rossz képeket/oldalakat nem is szabad megnézni, gyorsan lapozni kell :)

    [ Szerkesztve ]

    Minden a legnagyobb render!

Új hozzászólás Aktív témák